Iran antwoordt op geruchten geplande aanval: ‘Tel Aviv zal onze woede voelen’

Iran Answers Rumors of Planned Attack: ‘Our Wrath on Tel Aviv’

Iran antwoordt op geruchten geplande aanval: ‘Tel Aviv zal onze woede voelen’

door Tzvi Ben Gedalyahu [bron]

Na een week van geruchten, dat Israël een aanval plant op de nucleaire installaties van Iran [lees hier, hier en hier], heeft een en ander geleid tot een niet mis te verstane waarschuwing aan het adres van de Joodse staat dat Israël kan rekenen op een “verpletterend antwoord” en dat “elke Israëlische agressie tegen de Islamitische Republiek zal worden beantwoord met een alles vernietigende vergeldingsactie.”

Waar Ahmadinejad zijn mostaard haalde...

In antwoord op de herhaalde berichten in de media dat Israël zou besloten hebben dat enkel een “militaire optie” de enige manier is om Iran te beletten een atoomwapen te bezitten, werd door het door de staat gecontroleerde Iraanse Persagentschap Fars een Iraanse wetgever geciteerd die zei dat “Nog vóóraleer (in staat te kunnen zijn) om het even welke actie tegen Iran te ondernemen, zullen de Israëliërs onze toorn in Tel Aviv voelen.”

Hossein Ebrahimi, een lid van de Nationale Veiligheid van het Iraanse Parlement en van de Commissie voor Buitenlands Beleid, zei dat “sinds het begin van de Islamitische Revolutie, de Verenigde Staten, het Vereingd Koninkrijk en Israël regelmatig Iran hebben bedreigd… Dit is geen nieuwe ontwikkeling.”

“De Israëliërs trokken naar de (Libanon) oorlog met al de mogelijkheden die zij hadden, maar oogsten niets anders dan vernedering,” zei Ebrahimi. “Ik denk niet dat de Israëliërs samen met de Amerikanen en de Britten zulk een dwaasheid zullen begaan. [..] Als de bedreiging wordt uitgevoerd, zullen zij geconfronteerd worden met de politieke macht van de (Islamitische) samenleving, de solidariteit van de Iraanse natie en de kracht van het land.”

Berichten in de media omtrent een dreigende Israëlische aanval op Iran, duiken minstens twee keer op per jaar, met verschillende voorspellingen over wanneer Iran infeite een atoomwapen zal bezitten. Volgens diverse deskundigen bezit het genoeg verrijkt uranium om twee tot vier atoomwapens te vervaardigen.

Met elk gerucht dat circuleert, blijft er telkens minder tijd over om Iran tegen te houden van het verkrijgen van een atoombom, waarvan de Islamitische Republiek constant de aanmaak ervan ontkent. Verschillende interpretaties tijdens het afgelopen weekeinde richtten wezen op de gematigde Amerikaanse reacties op de berichten dat de meeste, zo niet alle, Israëlische ministers al de vorige bezwaren jegens een militaire aanval van tafel hebben geveegd.

Tijdens de periode toen de regering van Obama trachtte “Iran te engageren”, heeft het Iraanse regime diep onder de grond in rotsachtig gebied nucleaire faciliteiten gebouwd die het erg moeilijk, zoniet onmogelijk maken deze aan te vallen en te vernietigen, behalve dan misschien door een aanslag die zou worden opgezet en uitgevoerd door tegenstanders van het regime in Iran zelf.

Een gedachte over “Iran antwoordt op geruchten geplande aanval: ‘Tel Aviv zal onze woede voelen’

  1. Het is daar aardbevingsgevoelig gebied, dus dat wordt misschien wel BAMBAM!

    Verder denk ik dat de geplande arabische mars begin 2012 naar Jeruzalem veel gevaarlijker wordt voor Israel, vooral als die miljoenen gaan lopen! Een voorproefje kon je al in het nieuws zien toen zo’n 3 miljoen moslims – allen op gezellige hadj – bij de berg Arafat satan gingen stenigen (o.i.d.).

    Veel wijsheid en inzicht voor Israel gewenst!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.