Documentaire film: “I am Israel” – “Ik bén Israël!” [video]

Ik ben Israël

“I am Israel” – vertaling Aukina Dokter

Ik ben Israël.
Ik ben duizenden jaren geleden geboren voor dat ik tot Palestina hernoemd werd door de overwinnende Romeinen. En voor dat de VN besloot om mijn land in het Oosten Jordanië te noemen. Mijn mensen de Joden onder hielden hier gemeenschappen 3000 jaar lang. Dat was tot dat de Arabieren besloten om deze Joden te vermoorden tussen 1920 en 1929. Honderden burgers werden vermoord waarvan de meesten vrouwen en kinderen waren. En in die tussentijd verdreven hun Arabische broederstaten 1 miljoen Arabische Joden. Hun geschiedenis uitvagende.

Ik ben Israël.
Ik ben 4 verschillende keren aangevallen door 5 Arabische legers gedurende 60 jaar. Ik ben een overlevende. Ik heb elke oorlog gewonnen die ze tegen me voerden. Ik vertelde de Arabieren die in mijn land leefden dat ze welkom waren om te blijven. Maar hun broeders zeiden “vertrek tijdelijk, terwijl wij wel met de Joden afrekenen.” Ik heb een boodschap van vrede aangeboden vanaf de dag dat ik werd geboren. Maar het antwoord van mijn vijanden bestond uit bommen, kogels en bloed, het onze en dat van hen. Toen mijn vijanden zich realiseerden dat ze me niet konden verslaan met wapens, toen begonnen ze te liegen.

Ik ben Israël.
Ik ben Israël, keer op keer word mijn naam besmeurd. Maar net zo als met de Muhamad Al-Dura kwakkel, wordt elke leugen te zijner tijd weerlegt. Mijn vijanden gaan door met het beweren dat ik massamoorden pleeg. Vertel me eens, is het geven van educatieve kansen aan Palestijnse Arabieren volkerenmoord? 20 % van de studenten aan de universiteit van Haïfa zijn Arabieren. Als ik alle Arabieren in 1948 verjaagd heb, waarom mag dan 20 % van onze bevolking die Arabieren zijn deelnemen aan verkiezingen?

Waarom heb ik dan de volledige Sinaï opgegeven en de Gazastrook? Mijn eigen mensen uit hun huis rukkende, alleen om de hoop op vrede? In gevechtsoperaties riskeer ik de levens van mijn tieners om de kans op burgerslachtoffers te minimaliseren. Ik zet alles in het werk om alleen soldaten (strijders) te raken, daarmee vaak mijn eigen soldaten aan het gevaar blootstellende.

In deze oorlogen verspreidden we folder over de gebieden die worden aangevallen, om alzo de burgers te waarschuwen dat ze moeten evacueren. Is er ooit een ander leger geweest in de geschiedenis van de mensheid die dat heeft gedaan voor zijn vijanden? Ik heb 8 jaar gewacht met Hamas te laten stoppen met zijn dagelijkse raketaanslagen. Sommige raketten vielen op mijn kleuter scholen (peuter speelplaatsen). Ik ben geduldig, maar mijn geduld is niet eindeloos.

Ik ben Israël!
Ik ben Israël, ik ontdek nieuwe medicijnen om daarmee verschrikkelijke ziektes mee te behandelen. Ik heb technologie gecreëerd zoals Intel, anti-virusprogramma’s en mobiele telefoons. En ik leid de werelds wetenschappelijke publicaties per inwoner. Ik zend humanitaire missies naar ontwikkelingslanden, inclusief Arabische landen. Ik heb honderden Moslim vluchtelingen uit Darfoer op de vlucht uit genocide opgenomen. Vluchtelingen die geen enkele moslimstaat wilde opnemen.

Ik ben Israël!
Ik ben Israël, één van de kleinste landen ter wereld. En waarschijnlijk de meest koppige, want ik weiger de hoop op vrede op te geven. Mijn vrienden steunen me niet vanwege een of andere lobby, maar omdat ze de waarheid zien. Ik ben het hart van het Midden-Oosten en de hoop voor zijn toekomst. Mijn profeet zei, geen natie zal het zwaard opnemen tegen een andere natie en ik wil dat proberen te doen.En proberen,en proberen, totdat deze woorden waarheid zullen worden.

Omdat ik Israël ben!!

8 gedachtes over “Documentaire film: “I am Israel” – “Ik bén Israël!” [video]

 1. Sjaloom Hugo.
  Ja ik ken deze video ook al lang en dacht dat ik hem al lang geleden vertaald had door gegeven, maar dat was schijnbaar een vergissing.
  Ben blij dat je hem toch geplaatst hebt. Er kan nooit genoeg gedaan worden om de mensen wakker te schudden uit hun onwetendheid.
  Dank je nogmaals voor je enorme inzet om de waarheid boven water te brengen, uit deze eindeloze zee van leugens.
  Heel veel lief, sjaloom en zegen,
  Aukina.

  Like

  1. Het gezegde “De wereld zal niet vergaan door de slechten, maar wel door de goeden die aan de kant staan en niets doen!” indachtig, laat mij geen andere keuze over dan te doen waarvan ik vind dat het 100% een rechtvaardige zaak is, Aukina.

   Toegegeven, zonder mijn koppige aard (zoals de pitbull, die zich eens ergens in heeft vastgebeten, nooit meer lost) èn dankzij mijn vele vrienden en vriendinnen overal ter wereld (internet), had ik het nooit zolang volgehouden. 😉

   Like

 2. Sjaloom Hugo.
  Je hebt een link naar facebook en twitter,kan je ook een link maken naar Hyves?
  Dat zou denk ik heel veel mensen helpen om jou berichten te zien. Vooral om dat er op Hyves heel veel mensen zitten, die alleen maar Nederlands verstaan en ik denk dat die jou berichten erg zullen waarderen.
  Liefs,
  Aukina

  Like

 3. Shalom Hugo;
  Dit is 1 van de sterkste verdedigingen van Yisra-El!
  En ik geef hier aan dat ik deze statement aan zoveel mogelijk mensen zal doorgeven.
  Am Yisra-El Chai. En shalom ha Massiach ben Dawid.

  Like

 4. fantastisch en de waarheid. welke arabische staat kan hetzelfde zeggen. de zogenaamde arabische lente zal tot meer onderdrukkig leiden en het leven voor de arabieren nog ondragelijker maken. kom in opstand tegen je eigen leiders die totaal niet humaan zijn maar allen maar een belangrijke boodschap verspreiden en dat is de boodschap van haat!!!

  Like

Reacties zijn gesloten.