Opnieuw antisemitische posters verspreid doorheen de Franse hoofdstad Parijs [in beeld]


Virulente Jodenhaat in Parijs

Deze twee posters die in verschillende districten in de Franse hoofdstad Parijs werden opgehangen, laten maar weinig aan de verbeeldingskracht over. Hierboven een poster die moet verbeelden hoe het Israëlische leger de Palestijnse kinderen afslacht. En hieronder hoe Israëlhaat naadloos overgaat in Jodenhaat [antisemitisme], naar aanleiding van de uitwisseling van korporaal Gilad Shalit voor 1.027 massamoordenaars en terroristen, die door de auteur van de posters wordt geïnterpreteerd als een zoveelste vermeende manipulatie door de Joodse staat van Israël.

Zoals u zelf kan vaststellen is de wijze van afbeelden van ‘de Jood’, bijna een getrouwe kopij van de posters van Julius Streicher zoals die tijdens de nazi-periode 1933-1945 doorlopend werden verspreid in het antisemitische magazine Der Stürmer [Die Juden sind unser Unglück! – De Joden brengen ons ongeluk!]. Correctie: Der Stürmer rolde reeds in 1923 voor het eerst van de Duitse drukpersen. Vooraleer de nazi’s aan de macht raakten, moest eerst de weg geëffend worden met haat en paranoïa en diende eerst een slachtoffer te worden gevonden waarmee men alle schuld van al wat er fout loopt in de maatschappij kon opzadelen. En zo geschiedde… 😦

Mijn kennis van de Franse taal is niet zo best [hulp altijd welkom!] maar ik heb het zo goed mogelijk voor u vertaald.

Poster hierboven: Les déchets en rêvent [Het uitschot droomt] – Comblons leurs désirs ! [Vervul hun wensen!]. Op het kleine meisje dat doorboord wordt met een bebloede pijlpunt in de vorm van een kaart van Israël [Israel vaincraIsraël zal overwinnen], staat geschreven: “Petit déchet moksof ne sera jamais grand” [Moksof, het kleine uitschot, zal nooit opgroeien]

Poster hieronder: Les déchets nous rêvent ainsi! [Het uitschot droomt nog meer over ons!] en Massacrons les déchets [Laat ons het uitschot uitroeien]


Bron van de foto’s op het Facebook profiel van Cora Sultana: “Affiches antisemites à Paris- la France de Sarkozy“. Met dank aan Philosemitism voor de hint.

2 gedachtes over “Opnieuw antisemitische posters verspreid doorheen de Franse hoofdstad Parijs [in beeld]

  1. Ik stel voor om in die islamitische wijkjes van Parijs hele hordes varkens los te laten, vlaggen van Turkijke en Marokko massaal te verbranden en als we het over uitroeien hebben dan maar beginnen met dat haatzaaiende tuig zelf.

    Like

Reacties zijn gesloten.