Heldenverering in de PA: Abbas Al-Sayid, de leeuw van Netanja, moordenaar van oude vrouwen [video]

In ruil voor IDF-korporaal Gilad Shalit, kwamen 1.027 Palestijnse terroristen weer op vrije voeten. Volgens velen werd hiervoor een veel te hoge prijs betaald. Ook Brabosh.com zou die prijs nooit betaald hebben. In het beste geval zou ik de Palestijnse Autoriteit [annex-Hamas] 1.027 kamelen, geiten en schapen hebben gegeven, en geen geit of schaap teveel!

Waarom ik daar zo over denk, bewijst deze video van een interview met enkele vrijgekomen terroristen dat PA-TV, de openbare omroep van de Palestijnse Autoriteit, uitzond op 25 oktober 2011, vrijgegeven door Palestinian Media Watch (PMW) en voorzien van Engelstalige ondertiteling. Voor de gelegenheid voor u vertaald door Brabosh.com naar het Nederlands.

In de Palestijnse Autoriteit worden de vrijgekomen massamoordenaars en terroristen binnengehaald als helden. Voorgesteld als moedige dappere mannen en vrouwen, lopen zij de ene huldiging na de andere af en verhalen lachend over hun heldendaden en over hoe zij tot aan hun enkels in het bloed van hun Joodse slachtoffers stonden.

De ‘held’ van het verhaal die hier wordt gevierd is:

  • Abbas Al-Sayid, veroordeeld tot 35 keer levenslange opsluiting en 150 jaar extra gevangenisstraf voor de planning van twee zelfmoordaanslagen in Netanja: de bomaanslag in 2002 tijdens het Sederfeest aan de vooravond van Pesach (de Joodse Pasen) waarbij 30 Israëliërs werden gedood; en een andere aanslag in 2001 waarbij 5 mensen om het leven kwamen en 100 gewonden.

En aan het woord komen:

  • Du’a Al-Jajousi, veroordeeld tot 3 keer levenslange gevangenisstraf om een zelfmoordbommenlegger naar de plek van de aanslag te voeren in Netanja in 2002 waarbij 3 Israëliërs werden gedood.
  • Muayyad Al-Jallad, veroordeeld tot 19 jaar opsluiting.

Vertaling:

PA TV reporter: “Wij bevinden ons hier voor het huis van de geduldige, heroïsche strijder Abbas Al-Sayid, de leeuw van de gevangeniscellen, die resoluut en hunkerend naar de vrijheid, zijn kettingen van zich heeft afgegooid.

PA TV reporter gaat de woning binnen van Al-Sayid en interviewt vervolgens enkele vrijgelaten terroristen in de woning van Al-Sayid:

PA TV Reporter: “[Wat zijn] je gevoelens nu hier in het huis van Abbas Al-Sayid – de leider, held, overwinnaar van de vijanden, overwinnaar van de kerkers, die vocht als een leeuw tijdens de verhoren [in gevangenschap]?

Vrijgelaten vrouwelijke terroriste, Du’a Al-Jayousi: “Hij was een voorbeeld en een rolmodel voor ons, wij kijken er erg naar uit om hem te ontmoeten.

Vrijgelaten mannelijke terrorist, Muayyad Al-Jallad: “Ik zal Abbas Al-Sayid, onze buurman en broeder, nooit vergeten. Hij is de kroon op onze hoofden. Als G’d [Allah] het wil, zal hij zich spoedig verheugen over zijn vrijlating… Hij is de eer van onze natie en het leidt geen twijfel dat hij ons allemaal erg trots maakt. Als Allah het wil, hij heeft voldoende geduld en zal het willen… Wij zijn allemaal vertrouwd met zijn mannelijke kwaliteiten van heroïsme en kracht.

Abbas Al-Sayid, de leeuw van Netanja
moordenaar van oude Joodse vrouwen

En welke ‘heldendaden’ heeft Abbas Al-Sayid dan zoal verricht, dat zij zo belangrijk zijn dat hij het ‘verdient’ heeft om hem in het middelpunt van de belangstelling te brengen van de Palestijnse bevolking? Wel ja, al zijn ‘mannelijke kwaliteiten van heroïsme en kracht’ waren nauwelijks toereikend om de machtige en oersterke Chanah Rogen (afb. rechts) om te leggen. Chanah was een 90-jarige vrouw uit Netanja, en één van de 30 slachtoffers van de bomaanslag in 2002. Enkele ziekenkamers in het Laniada Hospitaal van Netanja dragen haar naam ter herinnering.

Een ander slachtoffer van deze “Leeuw van de Palestijnse Weerstand”, was de zo mogelijk nog vervaarlijker Frieda Britvich (afb. links), een vrouw van 86 jaar oud op het ogenblik dat ze werd vermoord door toedoen van Abbas Al-Sayid.

In feite waren de 30 slachtoffers van die massacre tijdens het Paasfeest in Netanja, gemiddeld 68 jaar oud, in leeftijd gemiddeld schommelend tussen 20 jaar en 90 jaar. Inderdaad, daar is ontzettend veel ‘moed en kracht’ voor nodig om zoveel bejaarde Joodse vrouwen in één vreselijke klap om te brengen.

Wij zullen hen nooit vergeten:

  • Shula Abramovitch, 63, uit Holon – David Anichovitch, 70, uit Netanja – Sgt.-Maj. Avraham Beckerman, 25, uit Ashdod – Shimon Ben-Aroya, 42, uit Netanja – Alter Britvich, 88, uit Netanja – Frieda Britvich, 86, uit Netanja – Andre Fried, 47, uit Netanja – Idit Fried, 47, uit Netanja – Miriam Gutenzgan, 82, Ramat Gan – Amiram Hamami, 44, uit Netanja – Perla Hermele, 79, uit Zweden – Dvora Karim, 73, uit Netanja – Michael Karim, 78, uit Netanja – Eliezer Korman, 74, uit Ramat Hasharon – Yehudit Korman, 70, uit Ramat Hasharon – Marianne Myriam Lehmann Zaoui, 77, uit Netanja – Lola Levkovitch, 70, uit Jeruzalem – Sarah Levy-Hoffman, 89, uit Tel-Aviv – Furuk Na’imi, 62, uit Netanja – Eliahu Nakash, 85, uit Tel-Aviv – Chanah Rogan, 90, uit Netanja – Irit Rashel, 45, uit Moshav Herev La’et – Clara Rosenberger, 77, uit Jeruzalem – Yulia Talmi, 87, uit Tel-Aviv – St.-Sgt. Sivan Vider, 20, uit Bekaot – Zee’v Vider, 50, uit Moshav Bekaot – Ernest Weiss, 80, of Petah Tikva – Eva Weiss, 75, uit Petah Tikva – Anna Yakobovitch, 78, uit Holon en George Yakobovitch, 76, afkomstig uit Holon. [Bron MFA site]

Abbas Al-Sayid, hét voorwerp van ultieme heldenverering in de Palestijnse Autoriteit, mag zich op de borst slaan als één van de grootste lafaards en meest sadistische massamoordenaars die de Palestijnse Arabieren in hun rangen hebben en thans na zijn vrijlating uitbundig vereren en tot heldenstatus hebben verheven. Ze hadden hem – in plaats van – meteen moeten berechten en zijn levenslange gevangenisstraffen laten uitzitten in de Palestijnse Autoriteit. Dan pas zou krom weer recht worden en was recht geschied!

Dààrom was – en is nog steeds – Brabosh.com tegen een ruilhandel zoals deze gekant.


Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.