Mahmoud Abbas herhaalt: Nooit erkenning Joodse staat; Gijzeling Gilad Shalit was een goede zaak [video]

Mahmoud Abbas: I Will Never Recognize a Jewish State; Capturing Gilad Shalit Was a Good Thing

In deze videobeelden wordt Mahmoud Abbas, de gerant van de Palestijnse Autoriteit, geïnterviewd en zoals het op 23 oktober 2011 werd uitgezonden door de Egyptische TV zender Dream-TV. Het interview is in het Arabisch maar werd door Memri-TV van een Engelstalige ondertiteling voorzien en vervolgens door Brabosh.com vertaald naar het Nederlands. Zoals algemeen bekend is wat de Pal-Arabieren in het Arabisch vertellen aan hun Arabische achterban, nooit helemaal hetzelfde en dikwijls tegengesteld aan wat zij in het Engels hun Westerse aanhangers en reguliere media wijsmaken.

Mahmoud Abbas: 'Arabieren BINNEN! Joden BUITEN!'

Zeg maar gerust: de waarheid in het Arabisch en de leugens en misleiding in het Engels. Zo werkt dat, het is bijzonder effectief en dat al jarenlang. Liegen en bedriegen verheven tot een veredelde Arabische kunst en als te volgen politieke strategie in de strijd om de vernietiging van Israël en jegens haar trouwste bondgenoot de Verenigde Staten.

Het werk dat Memri-TV www.memritv.org/ doet, met name de [Pal-]Arabische en Iraanse zenders onderzoeken op markante uitspraken en die dan vervolgens in een betrouwbare vertaling via het internet verspreiden, is dan zonder meer van onschatbare waarde voor wie echt geïnteresseerd is in de volledige waarheid en de geschiedenis en achtergronden omtrent het Midden-Oostenconflict, waarvan het conflict tussen Palestijnen en Israël enkel een uitvloeisel is maar niét de hoofdbrok vormt.

De èchte beslissingen worden niet door de Palestijnen of door Mahmoud Abbas genomen, zij zijn slechts de spreekbuis van de Arabische Liga en het OIC (moslimwereld). Wie dat conflict echt ten gronde wil oplossen zal dan ook bij de laatste twee moeten aanvatten. Alle vredesonderhandelingen of afgesloten akkoorden met de Palestijnse Autoriteit zijn dan ook de facto zinloos en niet relevant, omdat succesvolle en duurzame akkoorden enkel met de Liga en het OIC kunnen afgesloten worden en de PA enkel maar naar hun pijpen heeft te dansen.

Een uittreksel uit het bewuste interview:

Mahmoud Abbas over de ‘Joodse staat’: “Eerst en vooral, laat me iets duidelijk maken omtrent het verhaal van de ‘Joodse staat.’ Zij begonnen met mij over die zogenaamde ‘Joodse staat’ slechts twee jaar geleden, er telkens weer over discuterend wanneer ze daar maar de kans toe zagen. Op elk forum, elk forum waar ik aan deelnam – zowel Joods en niet-Joods – vroegen ze mij: “Wat denkt u over de ‘Joodse staat’?. Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het opnieuw; ik zal nooit de Joodsheid van de staat erkennen noch een ‘Joodse staat.‘”

[…]

Interviewer: Denkt u niet dat het dankzij het verzet is dat men erin geslaagd is om meer dan duizend gevangenen te bevrijden? Onderhandelingen moeten altijd vergezeld gaan met een bepaalde mate van geweld. Er kunnen geen onderhandelingen worden gevoerd zonder het verzet. Dit is bewezen door de ervaringen van mensen in Ierland en alle landen.

Mahmoud Abbas over Gilad Shalit: Dat klopt, maar onze omstandigheden verschillen. Wij zijn niet in staat om militair verzet te plegen. Hamas heeft gekidnapt – beter is: gevangen genomen – een soldaat en is erin geslaagd om deze meer dan vijf jaar vast te houden, dat is een goede zaak. Wij ontkennen dat niet. Integendeel, het is een goede zaak dat in een smalle strook land, 40 bij 7 kilometers, zij in staat waren hem zolang vast te houden en hem te verbergen.

2 gedachtes over “Mahmoud Abbas herhaalt: Nooit erkenning Joodse staat; Gijzeling Gilad Shalit was een goede zaak [video]

 1. Het “beschaafde Westen is het hier roerend mee eens. In WW2 hebben zij gedaan of hun neus bloedde toen 6 miljoen Joden door de Duitsers werden afgemaakt en nu, 66 jaar later doen zij het wéér. Je hoort ze denken, éérst 6 miljoen….nu de rest!

  Like

 2. Shalom;
  Geef een antizionist een tekst. Laat hem die bestuderen. En vraag de volgende dag aan hem/haar; die tekst voor te lezen.
  Garantie dat die tekst een geheel andere draai heeft gekregen.
  Am Yisra-El Chai.

  Like

Reacties zijn gesloten.