België erkent ‘Palestina’ als volwaardig lid van UNESCO


Het Graf van Rachel werd onlangs door de UNESCO tot islamitische moskee omgetoverd

België heeft haar reputatie van Israëlbashing andermaal herbevestigd door net als tien andere landen van de Europese Unie VÓÓR het Palestijnse lidmaatschap van UNESCO te stemmen, een neven organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur die onder meer als belangrijkste taak heeft te waken over het Werelderfgoed.

Van de aanwezige 173 landen stemden 107 landen ‘Palestina’ als het 194ste lid van de UNESCO. In plaats van met de Amerikanen mee te stemmen, volgde België de anti-Israëlische koers van landen zoals Brazilië, Rusland, China, India, Zuid-Afrika, Oostenrijk en Frankrijk. Veertien landen stemden tegen het verzoek, waaronder Nederland [!], de Verenigde Staten, Israël, Tsjechië, Roemenië, Litouwen, Canada en Duitsland. 52 landen onthielden zich, waaronder Groot-Brittannië, Zwitserland en Italië. Nederland stak haar teleurstelling niet weg, zo meldde minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken.

België is geen vriend van Israël
In een korte mededeling van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken klonk het aldus: “Dit weerspiegelt het feit dat de Palestijnse Autoriteit aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt op weg naar de vorming van een staat, mede dankzij de bijdragen van de EU en van België.” UNESCO draait niet enkel om macht en invloed maar kan dat werk enkel blijven doen door de bijdragen van haar leden. De huidige tweejaarlijkse begroting van de organisatie bedraagt zonder bijkomende budgettaire middelen 653 miljoen dollar.

Zoals bekend zijn de VS met 22 procent van het totale budget de grootste donor van de VN-organisatie, op de voet gevolgd door Japan en Duitsland. Victoria Nuland, de woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde prompt door aan te kondigen dat de VS in november hun bijdrage van 60 miljoen dollar niet aan de UNESCO zullen overmaken.

De Israëlische afgevaardigde Nimrod Barkan liet weten dat Israël de VS hierin hoogstwaarschijnlijk volgt. Dan zou in totaal een kwart van het Unescobudget verdwijnen. “Dit maakt het de organisatie onmogelijk om haar missie te volbrengen,” zei Barkan. Ook Canada kondigde aan haar financieringsbeleid tav de UNESCO eerstdaags te zullen herbekijken. Meerdere landen volgen nog.

België zag de donderbui al aankomen en het ministerie van BuZa achtte het noodzakelijk om te reageren op de beslissing van de VS om haar donatie aan de VN-organisatie terug te trekken “door alle lidstaten op te roepen om hun bijdrage te handhaven.” 😦

Politieke beslissing, geen culturele
Euforische reacties van de Palestijnen bleven niet lang uit. Hamas noemde “een belangrijke stap voorwaarts die de Palestijnse zaak dient en het bewaren van het Palestijnse erfgoed en de heilige plaatsen in het aangezicht van Israëlische schendingen.” Hamas verklaarde dat de stemming “de brutaliteit van de bezetting aantoonde en de vooringenomenheid van de Amerikaanse regering in het voordeel van de bezetter en haar racistische politiek.”

De Palestijnse buitenlandminister zei dat “de overwinning van vandaag in de UNESCO het begin is van een weg die moeilijk is maar uiteindelijk zal leiden naar de bevrijding van ons land en van de bezetting. Palestina heeft het recht om op de wereldkaart te staan.” Het Uitvoerend Comité van de PLO sprak haar hoop uit de het besluit van de UNESCO de weg mag plaveien tot de erkenning van een Palestijnse staat door de VN-Veiligheidsraad “in alle gebieden die in 1967 werden bezet.”

Islamisering van het Joodse erfgoed
Wat we van het Palestijnse lidmaatschap mogen verwachten weten we ook. In 2009 wees UNESCO Jeruzalem aan als de “hoofdstad van de Arabische cultuur“, waarin het samenwerkte met de ambtenaren van de Palestijnse Autoriteit en een aantal Arabieren op sleutelposities om te protesteren tegen wat zij omschreven als “de Israëlische bezetting van het Heilige Jeruzalem.”

Maar dat was nog maar het begin van alle ellende. De UNESCO keurde onlangs een besluit goed waarbij Israël werd aangemaand om alle archeologische opgravingen in de Oude Stad van Jeruzalem onmiddellijk op te schorten.

In 2010, besloot UNESCO dat het Graf van Rachel in Bethlehem en de Grot van de Patriarchen in Hebron  ”moslimmoskees” zijn. Sindsdien werden het Graf van Rachel in Bethlehem en de Grot van Makhpela in Hebron met één pennenstreek omgetoverd van Joods naar Islamitisch erfgoed, alle Joodse aanspraken werden formeel weggewuifd en de Palestijnse moslims kregen er zowaar gratis en voor niks weer een paar moskeeën bij.

Ook de Klaagmuur bleef niet gespaard van de Palestijnse islamiseringswoede. Ikrima Sabri, de Grootmoefti van Jeruzalem van 1994 tot 2006 verklaarde een tijd geleden: “Nooit een Joods Jeruzalem! Geen enkele steen van de westelijke muur heeft verband met de Hebreeuwse geschiedenis… Er bestaat niet de minste aanwijzing voor het bestaan in het verleden van een Joodse tempel op deze plek. In de hele stad ligt er geen enkele steen die verband heeft met de Joodse geschiedenis… De Tempelberg heeft daar nooit gestaan… Er niet het minste bewijs dat dit kan aantonen. We erkennen nooit dat de Joden recht hebben op de muur noch op één centimeter van het heiligdom.”

5 gedachtes over “België erkent ‘Palestina’ als volwaardig lid van UNESCO

 1. BELGIE heeft gestemd? Welk Belgie? Vlaams Belgie, Waals Belgie, Duits Belgie, Brussel?
  Daar de verschillende ‘Belgiens niet door één deur kunnen, zouden ze ook als aparte landen lidmaatschap kunnen aanvragen bij de UN/UNESCO. Met die idioten die daar zitten moet dat géén probleem zijn en is het Belgen/talen probleem ook meteen opgelost. Vier nieuwe landen erbij. Die ‘Belgen moppen zijn dus toch géén moppen, maar ze vallen in het niet bij de UN/UNESCO.

  Like

  1. Wel ja, de Belgische “ontslagnemende” Federale regering dus. Intussen meer dan 500 dagen na de laatste verkiezingen hebben we nog altijd geen nieuwe regering. Hiermee hebben we onlangs het record van Irak zonder kabinet gebroken.

   Net zoals de regering van de Palestijnse Autoriteit in feite ook “ontslagnemend” is, want de verkiezingen voor een nieuwe president annex kabinet hadden ook al twee jaar geleden moeten gehouden zijn. Het “democratische” Hamas blokkeert elke poging daartoe.

   Het is dan ook meer dan waarschijnlijk dat ons Belgisch “ontslagnemend” kabinet in haar liefde voor de Pal-Arabieren en uit virulente haat jegens de Joodse staat Israël, zich gespiegeld heeft aan het gebrek aan democratische besluitvorming zoals dat al decennialang de norm is in de nepstaat ‘Palestina’.

   Like

 2. Ik vraag me af:
  – zijn de Koerden al lid? Da’s namelijk wel een echt volk met een geschiedenis en een echt land
  – zijn de Taiwanesen al lid? Da’s namelijk wel een echt volk met een geschiedenis en een echt land

  Waarom een fake volkje met een cultuur van dood en zelfmoord met een drang tot het inpikken van Joods land en het kapot maken van het erfgoed van een van de oudste volkeren als lid van zo’n organizatie kan worden is volgens mij alleen maar terug te voeren op Jodenhaat. Ik kan er niets anders van maken.

  Gelukkig schijnt de US zijn geldbijdrage terug te trekken.

  Like

Reacties zijn gesloten.