Vreugde en angst: de ruilhandel omtrent Gilad Shalit [video]

Joy and Anguish: The Trade for Gilad Shalit

door Stand With Us [bron]

Samenvattende videoclip van Stand With Us over de ruilhandel omtrent Gilad Shalit. Israël heeft 1.027 veroordeelde Palestijnse misdadigers vrijgelaten in ruil voor de vrijheid van één Israëlische gijzelaar, Gilad Schalit, een jonge Israëlische militair die was ontvoerd en door Hamas meer dan vijf jaar incommunicado werd gehouden. Veel van de Palestijnse misdadigers hebben Israëliërs vermoord, met inbegrip van slapende kinderen en babies.

Deze groep vrijgelaten terroristen hebben de dood van 560 Israëliërs op hun geweten alsmede duizenden gewonden, waaronder velen verminkt voor het leven zijn. De vrijgelaten terroristen hebben geen berouw getoond voor hun misdaden maar integendeel, ze beloofden opnieuw het pad van de terreur te volgen, de draad op te pikken waar ze hem hadden laten vallen en Joden te vermoorden. De Palestijnen hebben hen ingehaald als helden.

De uitwisseling maakt veel Israëliërs angstig voor wat komen zal, vooral voor de families wier geliefden slachtoffers waren van diegenen die op 18 oktober 2011 werden vrijgelaten. Maar toch keurde meer dan 70% van de Israëliërs de ruilhandel goed.