Ofir Gendelman staat namens Netanjahoe de Arabische media te woord [video]

Interview op de Arabischtalige BBC televisiezender voor het Midden-Oosten met Ofir Gendelman, de woordvoerder van premier Netanjahoe. Gespreksthema is de ruil van Shalit voor 1027 Palestijnse massamoordenaars en terroristen. Veel details over de feitelijke onderhandelingen die leidden tot het akkoord wil Gendelman niet kwijt.

Hij spreekt kort over de betrokkenheid van Egypte en Turkije in de totstandkoming van het akkoord. Israël blijft Hamas zien als een terroristische organisatie waarmee niet wordt onderhandeld. Enkel de Palestijnse Autoriteit is een geldige gesprekspartner.

Ook de Gaza oorlog van drie jaar geleden komt aan bod, een oorlog die volgens Gendelman perfect had kunnen vermeden worden indien Gilad Shalit niet werd gegijzeld en Hamas de burgerbevolking van Israël niet aldoor bleef bestoken met raketten en mortiergranaten en zelfmoordaanslagen. Het interview is volledig in het Arabisch maar werd Engels ondertiteld.