Abbas misbruikt opnieuw buitenlands geld om vrijgelaten terroristen te bedruipen

Wie betaalt de maandsalarissen van deze Hamasterroristen, eufemistisch aangeduid als zijnde ‘militair personeel’? Of ze nu vrij dan wel in gevangenschap zijn maakt helemaal geen verschil. Wel ja, de PA heeft geen geld. Die hebben alleen maar hulpfondsen als inkomsten. Dus betalen u en ik dat natuurlijk. Via de belastingen op onze lonen en welvaart die worden afgeroomd, naar de Europese Unie worden versluisd en via de UNRWA en andere VN-organisaties maandelijks worden uitgekeerd aan de Palestijnse Autoriteit.

Abbas Uses More Foreign Aid to Pay Freed Terrorists

vrij naar een artikel van Tzvi Ben Gedalyahu [bron]

Abbas heeft ook de generositeit opgemerkt waarmee Hamas haar uit Israëlische gevangenissen teruggekeerde terroristen beloont [lees hier] en heeft het niet gewaagd om achterop te hinken. Hij beloont thans elke vrijgekomen terrorist met een premie van maar liefst 5.000 dollar, uiteraard uit de kassa die regelmatig tot aan de rand wordt bijgevuld door voornamelijk de Verenigde Staten en de landen van de Europese Unie.

Intussen heeft Hamas opnieuw een oproep gelanceerd om meer soldaten te ontvoeren. “Dat brengt beter op dan op het veld te werken,” zei Mohammed al-Allah, woordvoerder van de Kho’horan, een Palestijnse  Lobby voor delinquente recidivisten. 😉

Een wet van de Palestijnse Autoriteit bepaalt dat de salarissen “zullen worden uitgekeerd… op basis van de beschikbare fondsen,” aldus berichtte de Arabische dagkrant Al-Hayat Al-Jadida afgelopen april. Abbas waarschuwde er eerder deze maand voor dat de beslissing van Washington om haar financiële hulp aan de Palestijnse Autoriteit voor onbepaalde tijd op te schorten het “vredesproces” schaadt. Inderdaad, want anders kan Abbas zijn vredelievende terroristen niet meer uitbetalen.

Palestinian Media Watch (PMW) merkte toen op dat “het dankzij de bijdragen van de Verenigde Staten en andere buitenlandse donoren aan het algemene budget van de Palestijnse Autoriteit, dat dit de uitbetaling van de salarissen van gevangen terroristen mogelijk maakt.”

Issa Qaraqi, de PA-minister voor het Gevangeniswezen zei eind vorige week dat Abbas de premies zal uitbetalen van honderden vrijgekomen terroristen en andere gevangenen van gemeen recht, meer dan 2000 dollars premiegeld zouden worden gegeven, alzo had Hamas premier Ismail Haniyeh in Gaza afgekondigd.

Hij had er niet meteen een bedrag op gekleefd maar de Israëlische staatsomroep raamde de premie hoger uit dan het dubbele van 860 dollar dat het maandelijkse salaris bedraagt van het militaire personeel.

Abbas heeft bij herhaling verklaard dat de Palestijnse Autoriteit de maandelijkse salarissen van haar overheidspersoneel niet kan betalen zonder buitenlandse hulpfondsen. De premies voor de terroristen zijn ook in strijd met de beloften van Abbas om het terrorisme te ontmoedigen.

Ondertussen blijft Hamas maar aandringen op het ontvoeren van Israëlische soldaten als onderhandelings pasmunt om de naar schatting 5.000 Arabische gevangenen en terroristen vrij te kopen die nog in Israëlische gevangenissen zitten opgesloten.