Ahlam Tamimi koos Sbarro ’s ‘religieuze Joden’ uit als doelwit voor moord [video]

Wat volgt is een interview in een Israëlische gevangenis met Ahlam Tamimi [thans 31 jaar oud] kort voor ze werd vrijgelaten samen met 1026 andere terroristen in ruil voor IDF-korporaal Gilad Shalit. Tamimi kreeg zestien jaar opsluiting voor hand- en spandiensten te leveren aan het terrorisme door de zelfmoordterrorist met haar auto naar de plaats van de aanslag te voeren. Ik schreef hier en hier al eerder over deze terroristenhelpster maar dit interview hadden jullie nog te goed.

Opmerking vooraf: Voor zover ik mij kan herinneren heeft soldaat Shalit nooit de kans gekregen om een interview zoals dit weg te geven. Behalve dan toen op 2 oktober 2009 een video werd uitgezonden waarin Shalit een brief aan zijn ouders mocht voorlezen. Duurtijd van de video: 2 minuten en 42 seconden. Voor dat eerste en enige levensteken moest wel zwaar betaald worden door Israël door eerst 20 Palestijnse vrouwelijke terroristen vrij te laten. In tegenstelling tot Ahlam Tamimi die dit interview compleet gratuite kon doen.

Maar goed, volgens de reguliere media zitten de mensenrechtenschenders in Israël en niet in de Palestijnse Autoriteit laat staan in Hamastan [= Gaza]. Om dat vooroordeel uit de hoofden van de mensen te krijgen veranderen zal er nog veel moeten gebeuren en blijft een werk van lange adem.

Izzedine al-Masri: met hoofdband van Hamas en de Koran in de hand

Ook een detail dat kan tellen is het feit dat Ahlam Tamimi de pizzabar Sbarro uitkoos als doelwit voor moord omdat deze druk werd bezocht door ‘religieuze Joden’. Dus niet zozeer door Zionisten of Israëliërs maar door religieuze ‘Joden’.  Dit maar om te herhalen dat Israëlhaat in het Midden-Oosten synoniem staat voor antisemitisme in het algemeen en Jodenhaat in het bijzonder.

Westerse Israëlbashers proberen als eens de nuance in hun bedoelingen te benadrukken dat hun haat jegens Israël niet gericht is jegens Joden in het algemeen. Onzin natuurlijk. Hoe kan je zo dom zijn. Zoiets raak je alleen in het Westen kwijt maar in het M-O draait het wel degelijk “om de Joden” en de aanwezigheid van een Jodenstaat in hun regio hoe klein die staat ook mag zijn.

In de video doet Ahlam Tamimi haar verhaal hoe ze op 9 augustus 2001 een telefoontje kreeg van een zekere ‘Mohammed’, de medeplanner van de bomaanslag op de Sbarro pizzabar. In Ramallah had ze een afspraak met de zelfmoordterrorist Izzedine al-Masri, een student uit Jenin.

Izzedine stelde haar slechts één vraag: “Komen er religieuze Joden in de plaats waar we de aanval zullen uitvoeren?” Dat beantwoordde ze bevestigend.  Op de vraag waarom hij dat vroeg antwoordde ze: “Omdat de basis van het conflict Israël en de Palestijnen een religieuze strijd is.” Zij bracht de terrorist naar de pizzabar en haar taak zat er toen op. Die aanslag kostte aan 15 burgers het leven en 130 licht tot zeer zwaar gewond. Tamimi zei dat ze nergens spijt over heeft, behalve dan over de dood van de ‘martelaar’ Izzedine.

Na haar vrijlating deze week zei Tamimi dat “verzet is de enige manier om Palestina te bevrijden. Israël begrijpt alleen de taal van de wapens.”

Een gedachte over “Ahlam Tamimi koos Sbarro ’s ‘religieuze Joden’ uit als doelwit voor moord [video]

  1. Dit monster had beter de doodstraf gekregen. Voor het vermoorden van onschuldige kinderen is zelfs de doodstraf nog te humaan. En haar opvattingen bezorgen mij nog kippevel.

    Like

Reacties zijn gesloten.