Gaza: Luxe hotelkamers en 588.000 dollars voor vrijgelaten terroristen

Eerst vakantie en dan weer Joden vermoorden. Heerlijk!

Gaza: Luxury hotel hosts freed terrorists

door Reuters / Ynetnews [bron]

Vrijgelaten terroristen genieten van het goede leven in Gaza; grote baas van Hamas premier Haniyeh trekt er maar liefst 588.000 dollars premie voor uit. Die arme, arme Gazaantjes toch…

Door Israël vrijgelaten Palestijnen in ruil voor soldaat Gilad Shalit, konden gisterochtend woensdag hun eerste rondjes joggen afleggen rondom het zwembad met zicht op de Middellandse Zee [plaatje hierboven], in plaats van rondjes te lopen in de binnentuin van de gevangenis zoals ze een aantal lange jaren hebben moeten doen.

Ze moesten het weliswaar doen zonder de gewoonlijke ontbijtzaal vrij toegankelijk voor elke gast van het 4-sterren Al Mashtal strand hotel. De 105 speciale hotelgasten liepen een beetje onzeker en schuifelden onwennig een na een in rij aan de ontbijtbar in kantinestijl.

“De eerste dag in vrijheid voelt alsof ik herboren ben,” sprak Salem Thwaib, een 30-jarige terrorist afkomstig uit Bethlehem die amper 10 jaar heeft uitgezeten van zijn levenslange straf in een Israëlische cel voor het helpen van een zelfmoordterrorist van Hamas wiens bomvest weigerde te exploderen.

Israël heeft 477 Palestijnse vrijgelaten waaronder 27 vrouwen in het eerste deelm van de ruil van 1.027 voor Shalit. Een kwart van hen ging naar de Westbank Judea & Samaria, 41 anderen moesten in ballingschap naar het buitenland [Jordanië en elders] en de rest werden via Egypte afgeleverd in Gaza, het resultaat van eindeloze lange jaren van onderhandelen.

Vrijgelaten terrorist inspecteert zijn hotelkamer

Thwaib was een van de 165 Palestijnen afkomstig van Westbank Judea & Samaria die naar Gaza werden gezonden als deel van het akkoord. De Gazastrook wordt, onder blokkade van Israël, van de Westbank Judea & Samaria gescheiden via een brede strook Israëlisch grondgebied. Ismail Haniyeh, chef van de Hamasregering in de kustenclave, heeft een premie toegekend voor de 294 vrijgekomen terroristen in Gaza.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.