Vader van Malki Roth – slachtoffer van Sbarro bomaanslag – niet opgetogen over gevangenruil Shalit [video]


Video: Aanslag op de Sbarro pizzabar van 9 augustus 2001
Gevoelige kijkers opgelet: bijzonder expliciete beelden!

Vader terreurslachtoffer niet blij met gevangenruil Shalit

door Mr. Richard Donk [bron]

In Israël heerst blijdschap over de ophanden zijnde vrijlating van de ontvoerde militair Gilad Shalit. Maar nabestaanden van terreurslachtoffers zijn niet allemaal even verheugd. Arnold Roth: „Je kunt hier dus wegkomen met moord.”

Laatste foto van Malki Roth 1985-2001

Negen augustus 2001. De vijftienjarige Malki Roth besluit met haar vriendin Michal iets te gaan eten in pizzarestaurant Sbarro in hartje Jeruzalem. Niet wetend dat de Palestijnse zelfmoordterrorist Izz al-Din Shuhail al-Masri die dag had uitgekozen om zichzelf in die eetgelegenheid op te blazen.

Veertien mensen vinden de dood, onder wie Malki. Aanvankelijk kunnen haar ouders hun dochter niet vinden. Tegen middernacht krijgen ze een telefoontje, of ze naar het ziekenhuis willen komen. „Het was de langste reis die ik ooit heb gemaakt”, vertelde vader Arnold in een eerder interview met deze krant.

De komende tijd komt naar alle waarschijnlijkheid Ahlam Tamimi (31) vrij. De in Jordanië geboren vrouw bereidde de 
actie in Sbarro voor en was op de dag van de aanslag de gids van de dader. Ze kreeg 320 jaar gevangenisstraf voor haar aandeel.

Arnold Roth is dezer dagen bezig met een massale mediacampagne om de vrijlating van Tamini te voorkomen. Tegen beter weten in, geeft hij toe. „Het is een naïeve verwachting, hoewel we wel veel steun hebben gekregen.” Hij hoopt dat „rationale mensen” binnen de regering alsnog op andere gedachten worden gebracht.

Volgens Roth had Tamini al in 2006, na de ontvoering van Gilad Shalit, rondgebazuind dat ze eerder zou vrijkomen. „Er is geen recht. Je kunt hier dus wegkomen met moord. Ahlam Tamimi wist dit jaren geleden al. Nu kan ze straks opnieuw haar gang gaan. Wie zal haar stoppen?”

Niet iedereen in Israël neemt de familie Roth haar actie overigens in dank af. „Ik heb meegemaakt dat mensen naar me schreeuwen: Wil je dat Shalit wordt vermoord? Het publiek heeft het verkeerde gevoel gekregen dat er geen andere opties waren en dat dit de enige manier was om Shalit vrij te krijgen. Het kan niet zo zijn dat een regering geen opties meer heeft en dus maar besluit om toe te geven.”

Het zal je kind maar zijn.

„Natuurlijk. Maar dit zijn wel de gevoelens die je hebt als je eigen kind is vermoord. Malki’s leven en nagedachtenis worden niet geëerd door de manier waarop deze moreel bezoedelde trans­actie is uitgevoerd.”

2 gedachtes over “Vader van Malki Roth – slachtoffer van Sbarro bomaanslag – niet opgetogen over gevangenruil Shalit [video]

 1. ik leef helemaal met die mensen mee,,maar aan de andere kant is het leven van een soldaat als gilad shalit meer waard dan al die moordenaars bij elkaar ik hoop dat israel die vrijgelaten moordenaars keihard aanpakt zodra ze weer iets flikken laat ze die moordenaars blijven volgen zodat ze direct kunnen worden uitgeschakeld zodra ze ook maar zoiets als een scheet laten,,,

  Like

  1. Ik ben het hier helemaal mee eens, het is toch linke soep als er weer zo’n 1000 van die moordmachines rond denderen.
   Aan de andere kant ben ik heel blij voor Gilad Shalit en zijn familie, wat moeten die mensen de afgelopen jaren door een hel zijn gegaan, dat kan niemand zich voorstellen. En persoonlijk vind ik dat Gilad er maar erg bleek en mager uitziet en dan hebben we het nog niet over zijn psychische gesteldheid. De vrijgelaten moordmachines zagen er duidelijk beter en meer volgevreten uit. Dat geeft dan gelijk weer de fatsoensnormen van Israel aan.

   Like

Reacties zijn gesloten.