Het Hannibal Protocol: elke idioot die zich laat gijzelen schiet ik voor z’n kop [video]

Blijkbaar hebben de Israëlische soldaten op hun manier de nodige conclusies getrokken uit de gevangenenruil; korporaal Gilad Shalit in ruil voor 1027 Arabische massamoordenaars en terroristen. Door het vrijgeven en uitzenden van deze videoclip – in dit geval op de Israëlische TV zender Channel 2 op 16 oktober 2011 – wil het IDF een signaal geven aan het terrorisme dat er niet gesold zal worden met haar soldaten. De timing om dit nu uit te zenden is dan ook geen toeval.

Wat volgt is een militaire briefing van de commandant die zijn manschappen van het Golani Bataljon 51 vermanend toespreekt wat ze moeten doen en wat ze kunnen verwachten als ze zouden gegijzeld worden. Die briefing gebeurde aan de vooravond van Operatie Gesmolten Lood [Op. Cast Lead], de verdedigings oorlog jegens Hamas en Co in Gaza in een poging om op militaire wijze een einde te stellen aan de beschieting met raketten en mortiergranaten van willekeurige burgerdoelwitten en Joodse gemeenschappen in zuid-Israël.

Commandant van het Golani Bataljon 51, 27 december 2008:

Het strategische wapen, het “Wapen van de Dag van het Laatste Oordeel” dat Hamas in handen wil krijgen, is een soldaat te vangen en gijzelen.

Maar geen enkele soldaat van Bataljon 51 zal gekidnapt worden wat het ook mag kosten.

Wat het ook mag kosten. In om het even welke situatie.

Zelfs wanneer dat betekent dat hij zichzelf moet opblazen met een granaat samen met hen die hem trachten te ontvoeren.

Ook als dat betekent dat zijn eenheid het vuur zal openen op de wagen met daarin de soldaat die zij proberen te gijzelen.

Onder geen enkele omstandigheid. In geen enkel geval zullen zij dit wapen in handen krijgen.”

Met dank aan Independent Media Review Analysis [IMRA] voor de hint.

3 gedachtes over “Het Hannibal Protocol: elke idioot die zich laat gijzelen schiet ik voor z’n kop [video]

 1. Misschien wordt onvoldoende beseft, in het buitenland (buiten Israel) wie die vijand van Israel is. Het is een haatvijand, een vijand gedreven door haat. Doorgaans wordt dit dan antisemitisme genoemd maar bij de onmeetbare, de onthutsende haat die men waarneemt, b.v. bij de thans vrijkomende moordenaars (die vrolijk lachend uitroepen hoeveel Joodse kinderen zij tot hun vreugde wel doodden) dringt zich op dat dit eenvoudig haters zijn. Haat niet tegen de Jood allen. Haat. Punt. En die verterende haat is de valkuil waarin tenslotte de haters zelf terecht zullen komen.

  In deze oorlog tegen de haat gelden geen gangbare gebruiken. We kennen ettelijke voorbeelden van soldaten die zichzelf op een granaat wierpen teneinde kameraden te redden. Wie het eigen leven be’eindigt tijdens een ontvoering werpt zich eigenlijk ook op zo een granaat teneinde zijn volk te redden van onduldbaar marchanderen.

  Like

  1. De tijd van “afrekenen” komt. Maar uit welke hoek die komt, dat wil de wereld ook niet meer weten. Men had het kunnen weten, verschuilen achter dat men het niet wist zal overduidelijk worden getoond. En dan rest slechts schaamte.

   Like

 2. Het onoverkomelijke verschil tussen Israeliers en militante palestijnen wordt door deze ruil alleen maar superversterkt, al wil de ‘wereld’ dat niet zien en erkennen.
  Heel veel sterkte ook aan de families die door deze “ruil” geen genoegdoening voor hun vermoorde dierbaren krijgen.

  Like

Reacties zijn gesloten.