Hoe communiceren met de Arabische media? In het Arabisch natuurlijk! [video]

“How to Speak to the Muslims”

Hoe praat je met moslims. In een interview met de satellietzender Al Jazeera geeft de Israëlische professor Mordechai Kedar, docent aan de Bar-Ilan Universiteit van Jeruzalem, het goede voorbeeld. Want zoals iedereen, die een halve gram begrijpt van het Midden-Oosten conflict,  weet dat wat Arabieren tegenover de Westerse wereld in het Engels vertellen, zelden of nooit hetzelfde is wat zij in het Arabisch vertellen aan hun Arabisch islamitische achterban. Het Engelstalige “Peace! Peace! Peace!“,  dat in het Arabisch wordt vertaald als “El Jihad! El Jihad! El Jihad!“, betekent helemaal niét hetzelfde!

Professor Mordechai Kedar toont ons hoe we moeten reageren en ons verweren jegens de manipulaties, misleiding en bedrog door de Arabische media. Indien nu eindelijk de Joodse Federaties en Joodse leiders eens zouden ophouden met te praten over vrede en gewoon zouden opkomen voor wat hen toebehoort, zouden we veel sneller resultaten boeken in de oplossing van het conflict met moslims en Arabieren in het M-O. Zij moeten leren begrijpen dat respect krijgen dat je verdient, belangrijker is dan dat iemand je aardig vindt. Joden moeten ophouden met anderen te willen behagen en beginnen met zich te laten respecteren.

Met dank aan Shoebat.com voor de hint.