Op Jom Kippoer herdenkt de Joodse staat haar oorlogslachtoffers van 38 jaar geleden [video]

Op 6 oktober 1973 voerden Egypte en Syrië gezamenlijk een aanval uit op de Joodse staat. Die aanval kwam als een volslagen verrassing voor Israël dat even wankelde op haar grondvesten. Die oorlog ging de geschiedenisboekjes in als de Jom Kippoeroorlog [fotosessie], omdat die oorlog werd ingezet op de heiligste dag van de Joodse kalender: De Grote Verzoendag [Jom Kippoer]. Aan Israëlische zijde vielen toen 2.297 gedode soldaten doden te betreuren en meer dan 7.200 werden gewond. [bron]

In Egypte zelf is het vandaag feest. Alhoewel de toenmalige president Nasser een zware nederlaag moest incasseren en er zelfs de Sinaï woestijn verloor, wordt die dag in Egypte sindsdien als een overwinning gevierd op de Zionistische Entiteit [=Israël dus]. Telkens als de Arabieren een flink pak slaag krijgen van Israël vieren de Arabieren feest. Raar maar waar.

Die dag werd in Egypte zelfs tot een nationale feestdag [klik] uitgeroepen, compleet met toeters en bellen, militaire parades en gevechtsvliegtuigen die over vliegen. En omdat het een feestdag is, heeft Egypte haar grens met de Gazastrook ter hoogte van Rafah hermetisch afgesloten, en daarmee 1,5 miljoen Gazanen van de wereld afgesloten. Uit schrik wellicht dat Hamas en zijn 40 rovers dat privéfeestje zouden kunnen verstoren. ’t Is maar dat u dat ook weet.

Intussen heeft het Israëlische leger [IDF] eveneens een aantal maatregelen genomen. De video hierboven toont de slotdag gisteren 6 oktober van een reeks militaire oefeningen die werden gehouden omdat de ervaring leert dat de Arabieren de voorkeur geven om op de Joodse feestdagen massaslachtingen, en zelfmoordbomaanslagen te plegen op de burgerbevolking van Israël en zelfs verrassingsoorlogen te beginnen zoals in 1973.

Aldus werd het gebied van de Westelijke Jordaanoever Judea en Samaria voor de duur van “Jom Kippoer” 48 uren lang afgesloten en dat sinds gisteravond 6 oktober 23u59 tot zaterdagnacht 8 oktober 23u59. Enkel medisch personeel, ambulances en andere hulpdiensten kunnen nog het gebied in en uit.