Likoed Danny Ayalon vanuit Gilo: Jeruzalem voor altijd één en ondeelbaar [video]

Jeruzalem is geen nederzetting

Wie vrede wil met Israël zal toch een paar feiten als onomkeerbaar moeten beschouwen, want anders komt er geen vrede. Nooit. Israël overleeft ook wel zonder vrede. Al meer dan 63 jaar. Dat lukt prima. Op naar de volgende 63 vrede-loze jaren zou ik zeggen. In Israël is iedereen soldaat. Drie jaar militaire dienstplicht voor mannen en twee jaar voor de vrouwen. En dat is echt geen vakantiejob hoor! Meteen in de frontlinie met Gaza, Libanon, Syrië of Egypte. Elke dag weer Jodenhaters confronteren. Niet echt leuk. Maar dat was het de 2000 jaren daarvoor ook niet echt…

Vrede kan je nu eenmaal niet afdwingen of opleggen. Zoals bijvoorbeeld het feit dat Jeruzalem de hoofdstad is van de Joodse staat Israël, één en ondeelbaar. Het is niet omdat Jeruzalem 19 jaar lang, Judenrein gemaakt en in Arabische handen, dat deze 19 jaar lange bezetting van mei 1948 tot juni 1967 opweegt tegen de 3000 jaar oude Joodse geschiedenis van de stad, laat staan het verschil kan maken. 

Bovendien heeft Israël daarvoor niet eens de instemming van de wereld – of zelfs maar het geringste deel ervan – voor nodig. Jeruzalem is namelijk voor altijd één en ondeelbaar. Wie dat kan accepteren heeft de vrede binnen handbereik. Misschien dat iemand dat gegeven aan de Palestijnen – pardon: de Arabieren want Palestijnen bestaan niet – duidelijk wil maken? Kort gezegd: “Jeruzalem is géén nederzetting Mister Obama! Maar de hoofdstad van het Volk van het Boek”. Moeilijk te begrijpen? Anders wil Danny Ayalon dit graag nog eens toelichten voor u, in deze video.