Het Amerikaans ministerie nodigde niet enkel Iraans president Ahmadinejad uit naar New York…

Naast het feit dat het al schandaal op zich is dat de Iraanse president Ahmadinejad opnieuw in New York de Algemene Vergadering van de VN mocht toespreken, was de president niet de enige Iraniër die daar zijn of haar opwachting maakte. Het is gebruikelijk geworden dat buitenlandse leiders grote delegaties uitnodigen naar New York om er zogenaamd de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Echter de meeste delegatieleden zijn niet eens diplomaten en hebben helemaal niks te zoeken bij de VN en zijn enkel in New York om er te shoppen en zich te amuseren op exclusieve parties.

Voor vriendschappelijke landen worden aan deze ‘toegevoegde’ afgevaardigden in de marge visas uitgereikt uit zowel een gebaar van hoffelijkheid en goed voor de zaken. Maar vijanden van het Amerikaanse regime zoals Iran dat al jaren openlijk en van staatswege verkondigt dat het tegelijk met Israël ook de VS wil vernietigen, die zouden dergelijke cadeautjes uit hoffelijkheid niet mogen ontvangen.

Het blijft dan ook onverklaarbaar waarom het Ministerie van Buitenlandse Zaken het misbruik van dit voorrecht zou moeten toestaan. Zo verstrekte het ministerie van Buitenlandse Zaken niet alleen de Iraanse zoon van President Mahmoud Ahmadinejad en visas maar klaarblijkelijk ook zijn schoondochter. Hierbij enkele plaatjes van hen in de Algemene Vergadering van New York geplukt van de Iraanse website asr-E Iran. Misschien dat Staatssecretaris Hillary Clinton een verklaring heeft voor deze toch wel dubbelzinnige Amerikaanse gastvrijheid jegens de vijanden van de staat? [met dank aan Tiki S. voor de hint]