Netanjahoe: Palestijnse onafhankelijkheid OK, maar geen 2de Gaza op Westoever [video]

Netanjahoe zei het opnieuw in de VN: “Vrede kan je niet opleggen door resoluties maar wel door directe onderhandelingen,” en ook “De Palestijnen willen een eigen staat zonder vredesakkoord, u mag dat niet laten gebeuren.” Netanjahoe maakte ook een toespeling op het feit dat het voorzitterschap van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties wordt voorgezeten door Libanon [“ons kent ons…”], wiens regering wordt gecontroleerd door de terreurorganisatie Hezbollah – een proxy die gesteund en gefinancierd wordt door Iran – met slechts één programmapunt: Israël vernietigen.

Dr. Sammi Abu Zuhri, de woordvoerder van Hamas in Gaza heeft ook al gereageerd en meer bepaald op de speech van Mahmoud Abbas waarvan hij zei dat het een “emotionele toespraak” was die “elke wettelijkheid ontbeert”. En inderdaad, zoals bekend is Hamas tegen het manœuvre gekant van Abbas. Dat wil dus zeggen dat 1,5 miljoen Palestijnen vóór zijn en 1,5 miljoen Palestijnen tégen soevereiniteit. We zullen waarschijnlijk nog een staat Palestina moeten bijmaken om iedereen tevreden te houden. Alhoewel Hamas bij herhaling heeft verklaard dat het geen Palestina wenst náást Israël maar wel degelijk in de plaats van Israël. En zoals een leider van de PLO enkele dagen terug verklaarde bij voorkeur Judenrein.

Beluister en bekijk hier de volledige speech en tekst van de toespraak van Benjamin Netanjahoe.

YizTA61
Here’s a heads-up, Bibi: you’re a ‘Jooooooooooooo’. You can talk from now until your last breath, and the only response that you will receive is hatred. They hate us. They have always hated us. They always will hate us. It’s not going to change. They don’t want peace. They want to finish what Hitler started. The sooner we realise that, the better we can defend ourselves. Am Israël ‘hai, véShabbat shalom!
NormanF
Just what I said. This talk of peace demoralizes and disarms the Jewish people. The reality is the Arabs hate the Jews and seek to wipe out the Jewish State from the Middle East. The Prime Minister talked a lot about the truth but he could not level with the nations of the world about the raw truth. I guess its better to perpetuate a dream that will never happen than to face up to bitter reality. There will be no peace in our lifetime.