De gangpadstoel [Jodenmop]

De gangpadstoel

(The aisle seat)

Twee radicale Palestijnse terroristen stappen in Londen aan boord van een vliegtuig van El Al richting Ben Goerion luchthaven van Israël. De ene zet zich in de zetel aan het raam en de tweede zet zich naast hem in de middelste zetel. Net voor het vliegtuig  opstijgt stapt een orthodoxe rabbijn net op het nippertje in het vliegtuig en ploft zich buiten adem naast de twee terroristen in de gangpad stoel.

gangpad stoel in vliegtuig

Nadat het vliegtuig is opgestegen schopt de rabbijn zijn schoenen uit, wiggelt wat met zijn tenen, krabt in zijn baard, draait zijn haarlokken nog eens in elkaar en staat net op het punt in te dutten wanneer de Palestijnse terrorist die aan het raam zit hem toe gromt: “Ik wil rechtstaan en een coca cola  gaan drinken.”

“Niet nodig, blijf rustig zitten” zegt de rabbijn glimlachend, “Ik zit in de gangpad stoel en ik ga die wel even voor je halen. ‘k Ben zo terug.”

Van zodra de rabbijn weg is, grijpt een van de Palestijnse terroristen een van de schoenen van de rabbijn en spuugt er een flinke slijmerige rochel in.

Wanneer de rabbijn terugkeert met een blikje cola zegt de andere Palestijn: “Dat ziet er lekker uit. Ik wil er ook wel zo eentje.”

Geen probleem voor de rabbijn, die zich opvallend erg gedienstig toont en teruggaat om er nog een te halen. Terwijl de rabbijn weg is grijpt de andere Palestijnse terrorist naar de andere schoen van de rabbijn en plakt er een flinke geelgroene rochel in.

Wanneer de rabbijn is teruggekeerd, blijven ze allemaal rustig in hun stoel zitten en genieten van de vlucht.

Wanneer eindelijk het vliegtuig landt op Ben Goerion luchthaven en de rabbijn zijn voeten in zijn schoenen steekt, vrijwel onmiddellijk ‘wat’ gewaar wordt en de breedgrijnzende gezichten van zijn Palestijnse medereizigers bemerkt, begrijpt hij meteen wat er gebeurd is.

De rabbi buigt zich voorover en zegt op vragende wijze aan zijn Palestijnse buren:

Waarom moet het altijd op deze manier gaan?

Hoe lang gaat dit nog blijven duren?

Die eeuwige strijd tussen onze volkeren?

Die haat?

Die vijandigheid?

Dat spugen in andermans schoenen en dat plassen in coca cola’s?

Met dank aan Aussie Dave van Israellycool voor de hint.

Een gedachte over “De gangpadstoel [Jodenmop]

Reacties zijn gesloten.