Nederland niét op anti-Israëlconferentie Durban III van de VN – België zal wèl deelnemen

The Pirates Of The Caribbean vergaderen volgende week 22 september 2011 in New York naar aanleiding van het zoveelste antisemitische festijn, ook wel ‘VN Conferentie tegen Racisme’ genoemd. De stemming zit er al goed in. Aan het woord is kapitein Jack Sparrow: “Bij deze hebben wij onze instemming verleend aan de volgende afkondiging: ‘Zionisme is Racisme'”! Gegrom en gehuil alom. Kapitein Blackbeard snuivend en gnuivend: “Andere verklaringen krijgen eveneens ons fiat: ‘Oorlog is Vrede’, ‘Terrorisme is Vrijheid’, en ‘Dictatuur is Democratie’!” Woeha! Jiepie jaa jee! Dansend, scheten latend en brakend danste het boevengezelschap tot in de vroege uurtjes op het lijk van Israël.

De Verenigde Naties heb vele jaren geleden hun complete geloofwaardigheid en moreel gezag verloren. Het ene dieptepunt na het andere volgt zich op. Niemand die nog begrijpt waarom het ene regime wel veroordeeld wordt voor schending van de mensenrechten en het plegen van oorlogsmisdaden, en het andere dan weer niet. Kijk bijvoorbeeld hoe verschillend de VN oordeelt over enerzijds Libië en anderzijds Syrië. De enige bestaansreden van de Verenigde Naties, de Rode Draad in haar beleid, het enige wat de Verenigde Naties nog bij elkaar houdt is het criminaliseren, demoniseren en delegitimeren van Israël als het zwarte schaap van de wereld. Israël, de Jood onder de Naties.

Jack Sparrow, voorzitter van VN-Durban III: Zionisme is Racisme

Op 22 september 2011 start de Durban III Conferentie in New York. Een Poolse diplomaat heeft gisteren donderdag The Jerusalem Post ingelicht dat het geen officiële delegatie zal zenden die normaal gezien had moeten deelnemen aan de Durban III antiracisme conferentie die volgende week donderdag 22 september wordt gehouden in New York City. “De Poolse high-level delegatie zal niet deelnemen aan de Durban III Conferentie,” zo schreef Jacek Biegal, een woordvoerder van de Poolse ambassade in Berlijn, in een email gericht aan The Post op donderdag.

Critici beschuldigen de door de Verenigde Naties gesponsorde conferentie van Durban van het ophitsen tot haat jegens de Joodse staat omdat de organisatie in haar stichtingsacte enkel  Israël aanduid als een vermeende schender van de mensenrechten. Wanneer bij herhaling door The Post aan Polen werd gevraagd of het van plan is zijn rug te keren naar de Durban III samenkomst, antwoordde Biegal: “Dat is ons definitief officieel standpunt zonder verdere commentaar.” Polen dat momenteel de 27 leden tellende Europese Unie leidt, plaatst zich door deze positie in een ietwat ongebruikelijke situatie omdat haar besluit om af te zien van deelname aan Durban III, eventueel zou kunnen worden begrepen als een beleidsvisie van de ganse EU. De halfjaarlijkse termijn van het Poolse voorzitterschap van de EU loopt van juli tot eind december dit jaar.

Het Verenigd Koninkrijk kondigde woensdag aan dat het Durban III niet zal bijwonen en treed daarmee de Boycot Durban III groep toe waarin ook zetelen Duitsland, Italië, de Tsjechische Republiek, de Verenigde Staten, Israël, Oostenrijk, Australië, Canada, Bulgarije en… Nederland! Onnodig wat ons land België zal doen, dat zich sedert vele jaren aan de top van Europese Israelbashende landen bevindt. Als Polen inderdaad niet met een formele delegatie van plan is te verschijnen zou dat betekenen dat 12 landen de Durban III conferentie boycotten. De Poolse overheid, die traditioneel als een nauwe bondgenoot van Israël wordt beschouwd, zou verzenden nog een extra blaam voorbereiden jegens de organisatoren van de V.N.

Anne Bayefsky, an expert on the Durban process and director of Touro College’s Institute on Human Rights and the Holocaust, has launched a counter-conference to Durban III, also on September 22 in New York. She told the Post on Thursday that if Poland has withdrawn, as it did from Durban II in Geneva, then it should be congratulated. “The UN and the Organization of Islamic Cooperation is attempting to hijack world leaders already arriving in New York for the annual opening of the General Assembly, and to force them to be part of this appalling attack on Israel and human rights. Poland has taken the right step in refusing to be bullied into supporting an agenda that it does not share,” Bayefsky said.

The human rights scholar urged major European powers like Germany and the UK to pull out. She has also called on Poland and France to skip the event due its anti-Semitic nature. In a statement issued to the Post on Thursday, the Simon Wiesenthal Center wrote that it “urges Poland to join the growing list of civilized nations and boycott Durban III.”

“The only issue that the EU should be discussing is the total and permanent de-funding of the so-called Durban Process. From day one instead of being an effective anti-racism tool, it has been leveraged to facilitate hate and provide their podiums for the likes of one the world’s most dangerous bigots, Mahmoud Ahmadinejad,” said Rabbi Abraham Cooper, associate dean of the Simon Wiesenthal Center who was a spokesman for the Jewish groups at the first Durban conference a decade ago.

“With threatened economies, growing unemployment, and bailouts for banks across Europe, surely the EU can find something better to invest in than continuing the Durban farce any longer,” Cooper said.