‘Zonder vredesakkoord ook geen echte Palestijnse staat’ zegt Amerikaanse VN-afgevaardigde [video]

US Ambassador to UN says Palestinian Maneuver “Not Going to Create a State In Reality”

Susan Rice: “Het Palestijnse manoeuvre in de Verenigde Naties zal geen staat brengen – noch in de feiten en niet eens een theoretische – omdat de fundamentele kwesties die de partijen verdelen nog steeds onopgelost blijven.” [bron]

“Een Arabische poging om erkenning bij de V.N. te verkrijgen, daarmee heb je nog geen staat gesticht en ook niet de kwesties van grenzen, veiligheid en ‘vluchtelingen’ opgelost,” zei de Amerikaanse afgevaardigde bij de Verenigde Naties, Susan Rice. Sprekend afgelopen maandag [12 sept.] aan de onbijttafel gehosted door Christian Science Monitor, onderstreepte Rice

Nog gauw voor het avondeten een stuk of wat Joodse kinderen en babies afmaken

De Verenigde Staten hebben verklaard dat het hun VETO recht zal gebruiken tegen om het even welke motie die in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zal worden ingediend door de Palestijnse Autoriteit om een onafhankelijke Palestijnse staat binnen de grenzen van Israël te erkennen. De Palestijnse Autoriteit heeft gezegd dat de motie voor erkenning – die door de Arabische Liga werd opgesteld – rechtstreeks aan de Algemene Vergadering zal worden voorgelegd.

Die kan weliswaar de PA geen lid maken maar kan dan wel een niet-bindende resolutie uitgeven die de Israëlische PR niet veel goeds brengt. In feite wordt het geen echt drama voor Israël. Die resolutie kan Israël dan gewoon naast zich neerleggen en in de versnipperaar dumpen, net zoals al die andere waardeloze Arabische antisemitische en niet-bindende resoluties van de afgelopen decennia.

Dezelfde VN die niet eens een fatsoenlijke resolutie kan afleveren tegenover pakweg Syrië dat al maandenlang openlijk genocide pleegt op haar eigen bevolking. Simpelweg omdat Rusland en China, die net zoals de VS een VETO-stem kunnen inzetten, zich tegen een veroordeling van hun bondgenoot Syrië kanten die zij kunnen uitspelen tegen Israël dat zij zien als een proxy-staat in dienst van de VS. De Koude Oorlog anno 21ste eeuw zeg maar.

Tegelijk beschikt de Arabische Liga, die achter de schermen aan de touwtjes trekt en die ganse heisa rondom die motie orkestreert, over een comfortabele meerderheid in de pro-Arabische internationale instelling. Susan Rice zei dat de Arabische leiders niet eens aan de “dag daarna” denken. “Wat zal er gebeuren wanneer die ganse show in de Verenigde Naties voorbij is?” vroeg zij retorisch.

Mahmoud Abbas: 'Moslims binnen! Joden buiten!'

Wat zal er veranderen in het dagelijkse leven van het Palestijnse volk? Het antwoord is NIETS – spijtig genoeg. De verwachtingen zullen hoog gespannen zijn. Maar de economie zal nog steeds de economie blijven en de situatie op de grond zal de situatie aan de grond blijven. Het [Palestijnse volk] zal niet meer soevereiniteit, vrijheid of autonomie hebben dan het dat vandaag heeft.

Anderzijds bekritiseerde VN-afgevaardigde Susan Rice ook de inspanningen die door een aantal Amerikaanse Congresleden worden gedaan om de financiële kraan naar de Palestijnse Autoriteit dicht te draaien als zij hun plannen blijven doorzetten om met hun eis naar de Verenigde Naties te trekken. Zij verklaarde dat eerdere tactieken om te snoeien in het financieel bedruipen [van de Palestijnen] “onze status en onze mogelijkheden verminderen om dat soort hervormingen te bereiken waar wij allemaal achter staan. Zij werken contra-productief en zij werken niet.”