Aanvallers Israëlische ambassade in Kaïro zelfde terroristen WTC bomaanslag uit 1993

Kaïro, 10 september 2011. Verbranding van Israëlische vlag van de ambassade

Israeli embassy break-in led by Jam’a al-Islamiya of NY 1993 bombing

[bron DEBKA Exclusive Report September 10, 2011]

In de eerste nieuwe onthullingen van de bestorming van de Israëlische ambassade in Kaïro die vrijdagavond 9 september en de hele nacht voortduurde, bleek dat de hysterisch geworden meute geleid werden door de terroristische organisatie Jama’a al-Islamiya, de Egyptische tak van Al-Qaeda en van twee andere radicale Egyptische islamistische groepen. De aanslag op het World Trade Center van februari 1993 met een bomauto, die een voorloper was van de wreedheden van 11 september 2001, was een vroege Jama’a operatie onder het al-Qaeda etiket.

Omar Abdel-Rahman zit levenslang uit voor bomaanslag op het WTC in 1993

Nauw verbonden met de opvolger van Osama bin Laden, Ayman al Zawahri, loopt Jama’a al-Islamiya al vooruit naar de verkiezingen in het post-Moebarak Egypte. Zijn mentor is de “blinde sjeik” Omar Abdel Rahman, die een levenslange gevangenisstraf uitzit als het meesterbrein achter de eerste bomaanslag op het World Trade Center [in 1993].

De nieuwe parlementaire partner van de Moslim Broederschap, de Salafistische groep Jama’a al-Islamiyya, speelde eveneens een actieve rol in de moord op president Anwar Sadat in 1981 als vergelding voor het ondertekenen van een vredesakkoord met Israël. Aanhangers van Jama’a bestormden vrijdagnacht de Israëlische ambassade, samen met activisten van de Moslim Broederschap en de Egyptische Studenten Beweging van 6 April.

Tegelijk blijkt ook uit de eerste onderzoeksresultaten dat de Egyptische veiligheidsdiensten acht uren hebben gewacht vooraleer in actie te komen tegen de hysterische meute die de ambassade bestormde en naar binnen brak en verwoestingen aanrichtte – waarbij enkel dankzij de bemiddeling van de Amerikaanse ambassadeur Anne Patterson, ternauwernood kon verhinderd worden dat de zes Israëlische veiligheidsagenten, die zich tot dan in de beveiligde ruimte van de ambassade hadden gebaricadeerd terwijl de meute reeds de stalen deur aan het inbeuken was, door de woeste meute werden gelynched.

Zij onderhandelde om hun leven te redden op rechtstreeks bevel van president Barack Obama en Staatssecretaris Hillary Clinton nadat zij eerst ambassadeur Yitzhak Levanon en 80 leden van het personeel en hun families waren opgehaald uit hun huizen en uit Egypte weggebracht werden met twee Israëlische militaire vliegtuigen.

De Egyptische overheid pakte slechts de menigte aan toen gewelddadige groepen het politiehoofdkwartier van het district Giza, waar de betere inkomstklasse resideert, binnenbraken, de wapenkamer plunderden en de wapens onder elkaar verdeelden om terug te keren naar de Israëlische ambassade. Tot dan bleef de locale politiemacht passief toekijken hoe de ambassade werd vernield, documenten door de ramen op straat werden gegooid en branden werden gesticht.

Geschrokken door het geweld van de oproerkraaiers, werden de Egyptische commando’s bevolen om de zes Israëliërs te redden die dreigden gelynched te worden, trokken hun uniformen uit en mengden zich tussen de menigte. Toen zij de afgesloten ruimte bereikten, konden zij de staaldeur niet openen. Het hoofd van Egyptische eenheid moest eerst Yoram Cohen, de Israëlische directeur van Shin Bet vinden, die in een dringende conferentie was met de nationale leiders van Israël in de situatieruimte, om de code te verkrijgen.

Vervolgens kleedden zij de zes Israëliërs aan zoals typische Egyptenaren en smokkelden hen in veiligheid voorbij een menigte van 40.000 mensen die als wolven huilden om Israëlisch bloed. Tijdens de aanval op de ambassade, die duurde tot de vroege zaterdagochtend, heeft premier Benjamin Netanjahoe vruchteloos getracht contact te maken met Mohammed Tantawi, de Chef van de Opperste Militaire Raad van Egypte. Tantawi weigerde vlakaf de telefoon op te nemen.

Minister voor Defensie Ehud Barak hield de lijnen open met het Amerikaanse secretaris voor Defensie Leon Panetta in Washington en met de Egyptische Generaal Murad Muwafi in Kaïro, de chef van de inlichtingendienst. Op een bepaald ogenblik werd Panetta zelfs doorgeschakeld naar Muwafi via Jeruzalem. De Israëliërs zijn daar letterlijk door het oog van de naald uit Kaïro weggekomen !!

Rondom de ambassade werden in de loop van de nacht overal branden gesticht

8 gedachtes over “Aanvallers Israëlische ambassade in Kaïro zelfde terroristen WTC bomaanslag uit 1993

 1. Waarom horen we dit niet via regulier nieuws????? Omdat iedereen die maar een vinger uitsteekt naar een moslim bang is voor regelrechte racist te worden uitgemaakt.
  Dit soort agressie moet stoppen.
  Het lijkt wel een scene uit de middeleeuwen, een hysterische godsdienstverdwaasde moordzuchtige, en vooral achterlijke, heel erg achterlijk stel barbaarse monsters.
  Geen enkel normaal mens, ook al ben je het niet eens met een ander, zou er ook maar over denken om met zoiets te beginnen.

  Like

 2. Vrienden, is iemand verbaasd over deze te verwachten poging Israeli’s te lynchen?

  Alle ophitserij in de pers – en wie doet er niet aan mee -, alle leugens, rondgezaaid (dikwijls zeer agressief) over Israel dat “land gestolen heeft” en “land bezet” en “aan genocide doet” en “mensenrechten schendt”, enfin, Israel, de duivel is er nog een lief baasje bij alsmede alle gelden die door vele landen, ook Europese worden gestort in de schatkisten van dit soort lynchdolle rovers, zij allen veroorzaken tenslotte moord en doodslag. Is dit iets nieuws?

  En dan maar zeuren van “nooit weer” of “never again” terwijl men doende is de nieuwe shoa dol van bloeddorst (ook al blijven de eigen handen schoon) te ensceneren.

  De ambassade in Cairo was nog een waarschuwing voor waar we naar toe gaan.

  En aan het vuur, gestookt om enkel Israel te verbranden zal dan weer de hele wereld zich branden.

  Like

 3. Wat hier in Cairo is gebeurd zal straks in de hele wereld gaan gebeuren,de duivelse haat zal alleen nog maar gaan toenemen,doch; Israël zal door God gered worden als Hij straks met Israëls vijanden zal gaan afrekenen want deze wandaden tegen Zijn volk zullen zeker niet ongestraft blijven.

  Like

 4. Is er iemand onder de lezers die een petitie kan opstarten om de Nederlandse omroep stichting (NOS) eerlijker nieuws te laten brengen? Want wij krijgen een volkomen vals beeld van Israël voorgeschoteld. Als je niet beter wist zou je meteen geloven dat deze geplande moordaanval op de Israëlische ambassade in Egypte Israëls eigen schuld was, want Israël had een poosje geleden ook Egyptenaren vermoord! (volgens de NOS)

  Like

  1. Da’s een geweldig idee, helaas weet ik niet hoe het moet maar ik denk dat je om te beginnen een website moet hebben, ik ga het onder mijn vrienden en kennissen die verstand hebben van automatisering rondvragen.

   Like

   1. Ik vind het ook een goed initiatief. Het is niet alleen de NOS die zich hieraan bezondigd, maar RTL, ANP, BRT ook.

    ANP verwoord op precies dezelfde manier en zo komt het in uw krant. Wanneer er over de relatie Israël en Turkije besproken wordt, wordt alleen de alinea met het geweld geciteerd, uit het Rapport Palmer geciteerd, maar het Rapport Palmer zelf wordt nooit genoemd. Ook dat Israël het recht had om de blokkade in te stellen wordt niet genoemd.

    Ik heb dan ook zeer sterk het vermoeden dat het doelbewust gebeurd en dat het wordt aangestuurd, en men is al een paar keer op de vingers getikt, maar men gaat gewoon verder….

    Like

 5. Aanval op een ambassade is een Casus Belli aangezien een ambassade behoort tot het grondgebied van het land waar de ambassade van is.
  Feitelijk als de Israeli’s met scherp raak geschoten hadden, hadden ze 100% in hun recht gestaan maar ze zouden zoals vanouds weer beschuldigd zijn van ‘excessief geweld’.

  En inderdaad, de oogjes in het Westen blijven gesloten.

  Like

 6. Mensen veranderen in onmensen en hier heb je daar een voorbeeld van. Echter als men niet stekeblind en horende doof is dan heeft men het in het verleden reeds vaker dit soort “taferelen” kunnen waarnemen. Men moet echter iets verder dan 14 dagen teruggaan, kennelijk is dat voor veel mensen een te grote opgave.

  Like

Reacties zijn gesloten.