Woeste volksmeute valt Israëlische ambassade aan in Kaïro [in beeld]

Afgelopen woensdag berichtte ik hier over een nieuwe muur die in Egypte wordt gebouwd om de mensen weg te houden van de Israëlische ambassade. Egyptische activisten maakten tegelijk een oproep om vrijdag 9 september op te marcheren naar de ambassade om de muur kapot te slaan. Via de sociale netwerken Facebook en Twitter riepen dozijnen activisten op om hamers mee te brengen om de muur te lijf te gaan.

Gisteren vrijdag was het dan zover. Duizenden demonstranten kwamen de straat op met inderdaad honderden hamers om te doen wat ze beloofd hadden: de Israëlische ambassade belagen. De hysterische massa kon er maar niet genoeg van krijgen, getuige de videobeelden hierboven en enkele plaatjes hieronder. In pure razernij en krijsend van frustratie gingen de Egyptische Jodenhaters de muur te lijf.

De Egyptische krant Al Masry al Youm berichtte over kleine schermutselingen tussen demonstranten en politie, maar noch zij noch de militairen konden de meute beletten grote delen van de muur te slopen. Een aantal demonstranten raakten gewond met breuken en kneuzingen tot gevolg toen enkelen van de brug de Universiteit naar beneden vielen terwijl zij trachten de muur af te breken en een ander raakte gewond na een val vanaf de tweede verdieping terwijl ze probeerden het gebouw naast de ambassade te beklimmen. Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint.
Update van Xandernieuws:

Israëlische ambassadeur Egypte gevlucht vanwege geweld Moslim Broederschap

Terwijl de Turkse premier Erdogan afgelopen week zijn anti-Israël haatcampagne kracht bijzette met oorlogszuchtige retoriek, hebben gisterenavond duizenden islamitische demonstranten in de Egyptische hoofdstad Caïro de Israëlische ambassade aangevallen. Ze braken door de muur om het gebouw heen, haalden de vlag naar beneden en gooiden honderden documenten door de ramen naar buiten. De Egyptische politie gebruikte traangas en schoten in de lucht, maar niets hield de door de Moslim Broederschap geleide relschoppers tegen. Minstens 5 Egyptische soldaten vonden de dood en meer dan 500 mensen -zowel politie als demonstranten- raakten gewond.

De Israëlische ambassadeur Yizhak Levanon, zijn gezin en 80 stafleden van de ambassade werden uit hun huizen gehaald en haastig naar het vliegveld gebracht, waar ze door twee Israëlische militaire toestellen uit Egypte werden geëvacueerd. Zes Israëlische bewakers bleven tot de vroege zaterdagmorgen achter, totdat ze later uit een kamer met stalen deuren werden gered door Egyptische commando’s, die hen in een pantserwagen naar het vliegveld brachten. Alleen de eerste secretaris van de ambassade bleef achter op een veilige plek ergens in Caïro.

De Egyptische militaire regering sloeg groot alarm en zond pantserwagens naar het in brand gestoken gebouw. De demonstranten vielen zowel de politie als andere voertuigen aan met Molotov cocktails. Sommigen vielen eveneens een politiebureau aan. De Moslim Broederschap laat met de aanval op de Israëlische ambassade duidelijk zien wie er werkelijk de baas in Caïro. Gezaghebbende leden van de Broederschap roepen al maanden op om het 32 jaar in stand gebleven vredesverdrag met Israël op te zeggen. Sommigen gaan zover nu al op te roepen tot een ‘heilige oorlog’ tegen de joodse staat. Daarin worden ze gesteund door de Turkse premier Erdogan, die onder moslims in de Arabische wereld steeds populairder wordt. Lees hier verder.

7 gedachtes over “Woeste volksmeute valt Israëlische ambassade aan in Kaïro [in beeld]

 1. De beeldn doen me denken aan de mannen van Sodom die Lot’s Gasten in blinde razernij zochten… Genesis 19 verzen 10 en 11

  Like

 2. Ik denk terug aan mijn eerste Landdag in Israel. Landdag valt in de lente en is een Arabische opeising van het Land Israels. Ik meen dat het einde maart valt.
  Ik zat in een bus, een ouderwetse met kleine raampjes en tralies daarvoor / Een woeste menigte Arabieren viel onze bus aan, dwong die te stoppen en begon met ijzeren staven in te boeken op die oude bus, op de raampjes om het glas te breken wat niet te best lukte. Na een minuut of tien kwamen de commandcars met soldaten om ons te ontzetten. Ik was nog te nieuw om veel te begrijpen van de verhoudingen, wist zeker, gedurende die tien minuten (pak weg) dat dit het einde van ons aller leven zou worden.
  Wat is Arabische haat? Dat is een meute met staven en hamers, inbeukend op een “burcht” waarin zij Joden weten.

  Like

 3. Wat moet een normaal en beschaafd mens hier nu op zeggen.
  Het bekende stelletje ongeregeld, de Arabische meute van fanatici en paupers is weer gelukkig. Ze hebben de Israelische Ambassade aangevallen….en wat nu?

  Is er nu opeens werk, wonen ze niet meer op de vuilnisbelt, verdienen ze nu méér dan $ 2.– per dag, kan die 50% ongeletterden opeens lezen/schrijven, is er nu Democratie & gelijkwaardigheid voor vrouwen, etc. etc.etc.

  Deze Arabische Lente (zoals het Westen het stoïcijns blijft noemen), gaat meer de kant uit van de Iraanse hel. (de woorden van een Egyptische talkbacker in de Jerusalem Post).

  De Arabische horde in het Midden Oosten is niet meer te helpen want ze willen zichzelf niet helpen. De meest primitieve en eenvoudige Afrikaanse stammen zijn beschaafder en wijzer en hebben meer ‘menswaardigheid dan deze Arabische primitieve meute, gefrustreerde woestelingen.

  Ze hebben na al die jaren nog stééds niet begrepen dat Israel niet het probleem is van hun problemen, maar dat zij dat zelf zijn.

  Like

 4. Heb hiervan net beelden op rtl-nieuws gezien, uiteraard zo kort mogelijk.
  Waarom geen wereldwijd massaal commentaar op deze misselijkmakende actie?
  Stel nou voor dat we het even omdraaien en dat hysterische Israeli’s de Egyptische ambassade in Jeruzalem op dezelfde manier zouden aanvallen. Ik weet zeker dat de media er niet over uitgesproken zouden raken.
  Maar goed we weten het weer, overigens krijg ik wel steeds meer een hekel aan moslims die blijkbaar niets anders kunnen dan hersenspoelen, haten, onderdrukken, zoveel mogelijk agressie en een grote puinhoop maken (kijk maar wat een riool Gaza is geworden)

  Like

Reacties zijn gesloten.