Hoeveel Joden stierven in het World Trade Center op 9/11? [Robert E. Reis]


Artikel van 10 september 2011; laatst bijgewerkt op 11 september 2014

Er werden geen ‘Zionisten’ gedood tijdens de aanvallen omdat zij de dag voordien het advies kregen niet naar hun kantoor te gaan,” zei de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zonder blikken of blozen op 7 augustus 2010 in een interview met Reuters. Wel ja, uit de mond van de virulente negationist en antisemiet Ahdmadinejad, die gezworen heeft Israël in de as te leggen, konden we dergelijk statement wel verwachten. Maar hij is allerminst de enige.

9/11 Nancy Morgenstern

Al meteen de dag van 9/11 en de dagen, weken en maanden die zullen volgen, gonsde het van geruchten van een Joodse samenzwering die achter de aanslagen zou zitten. De Mossad werd meteen bij naam genoemd soms alleen of soms samen met de CIA als de beramers en uitvoerders van de aanslag, er zouden ook geen Joden in de gebouwen aanwezig zijn geweest ten tijde van de aanslag want 4000 Joden waren op voorhand verwittigd en verschenen niet op hun werk en meer van dattum.

Maar de dreiging jegens de WTC was reëel en bestond al erg lang. Reeds op 26 februari 1993 reed een vrachtwagen geladen met explosieven beneden de noordelijke WTC toren binnen, explodeerde  en veroorzaakte enorme schade.

Enfin, de fantasie kent geen grenzen als het erom gaat Joden te stigmatiseren en discrimineren en de meest boosaardige kwakkels van jewelste volgen de andere op. Zoals altijd wanneer er ergens iets ernstigs gebeurt waar niet meteen een verklaring wordt gevonden, is het altijd de schuld van de Joden, van de Zionisten, van de Israëliërs; maar in het M-O de facto synoniemen voor elkaar, zoals je een kat een poes noemt en andersom.

Echter, de feiten zijn wat ze zijn en ook: haat discrimineert niet tussen geslacht, ras, religie of etnie. Twee gekaapte passagiersvliegtuigen werden op 11 september 2001 door fanatieke Saoedische moslims van Al Qaeda de WTC torens in geboord.

Joden noch Israël wisten helemaal niet wat er stond te gebeuren. De Mossad was noch van verre noch dichtbij in de aanslagen betrokken, van de 2.996 slachtoffers waren er naar schatting 400 à 500 Joodse slachtoffers waaronder minstens 5 Israëlische burgers. Onder hen Hagay Shefi, de zoon van reserve-generaal Dov Shefi.

Hoeveel Joden stierven in het World Trade Center op 9/11?

Robert E. Reis voerde drie jaar geleden een eigen onderzoek hoe een en ander werkelijk in elkaar zat.

9/11 Aaron Horwitz

Tot op vandaag [dd 5 sep. 2008] heeft The Times meer dan 1.800 schetsen gepubliceerd. De officiële telling van al die doden en vermisten van de aanslag op het beroemde Amerikaanse handelscentrum stond op dat ogenblik op 2.937. De verslaggevers van [The Times] hebben gecontacteerd – of getracht te contacteren – verwanten of vrienden van bijna elk slachtoffer die de krant kon lokaliseren. Sommigen verwanten hebben geweigerd om een interview te geven, anderen zeiden dat zij nog niet klaar waren om erover te spreken. [Als mettertijd meer namen bekend raken en meer families bereid worden gevonden op te spreken, zijn de redacteurs van plan om van tijd tot tijd extra profielpagina’s van slachtoffers te publiceren.]

9/11 Michelle Herman Goldstein

Echter, The New York Times is geen extra profielen meer aan deze reeks blijven toevoegen. De reeks van New York Times is doorzoekbaar gemaakt. Om te bepalen hoeveel Joodse slachtoffers op deze [voorlopige] lijst van 1.800 namen is verschenen, gebruikte ik de volgende zoekteremen: Jood, Joods, Tempel, Synagoge, Israël en Mitzvah. Ik heb dan de  lijst met resultaten onderzocht en foutief als Joods aangeduide personen verwijderd. Ik heb dan de lijst opnieuw onderzocht aan de hand van volgende zoektermen: Katholiek, Christelijk, Boeddhistisch, Hindoe en Moslim.

9/11 Peter Feidelberg

Uiteindelijk voldeden 250 namen aan mijn zoektermen, dat wil zeggen 250 slachtoffers op een lijst van 1.800 die werden geïdentificeerd op basis van religieuze banden. Andere Joden  [seculiere bv.] waarvan geen duidelijke religieuze band kon worden aangetoond werden dan ook niet als dusdanig geïdentificeerd. Aldus resterend kunnen 18% van de genoemde slachtoffers als zijnde Joods worden aangeduid en 82% van de genoemde slachtoffers waren niet Joods.

Als we dan vervolgens die 1.800 vermenigvuldigen met 18 procent volgens de lijst van zoals vermeld in The New York Times, kunnen we stellen dat 324 van  waarschijnlijk Joods waren. Zoals bekend staat de teller van het aantal slachtoffers van 9/11 tegenwoordig op 2,996 doden, inbegrepen de 19 kapers en 2.977 slachtoffers – [bron]. 18 procent van 2.977 zou dan 536 Joodse slachtoffers betekenen.

9/11 Marina R. Gertsberg

Dit bevestigt gedeeltelijk de informatie die werd verstrekt door het Staatsdepartement voor BiZa van de Verenigde Staten. In het totaal zouden 2.071 bewoners van het World Trade Center op 11 september zijn omgekomen, onder de 2.749 slachtoffers van de WTC aanslagen. Volgens een artikel van 11 oktober 2001 in The Wall Street Journal, was een lijst met ruwweg 1.700 mensen die vermist raakten tijdens de WTC aanslag de religie bekend; ongeveer 10% van hen waren Joods.

9/11 Howard Kestenbaum

Een later artikel van 5 september 2002 in de Jewish Week stipuleerde “gebaseerd op de lijst namen, de biografische informatie die werd verzameld en verwerkt door The New York Times, alsmede informatie die afkomstig is uit verslagen van de Medical Examiner’s Office, waren er minstens 400 slachtoffers die als dusdanig als Joods werden herkend of waarvan sterk werd aangenomen dat ze van Joodse origine waren.”

9/11 Michael Edward Asher

Dit aantal Joden zou dan ongeveer 15% van het totale slachtoffers van de WTC-aanslag vormen. Een gedeeltelijke lijst van 390 omgekomen werknemers van het kantoor Cantor Fitzgerald (op het totaal van 658 werknemers van het bedrijf), heeft een lijst met daarop 49 Joodse herdenkingsdiensten vermeld, wat het aantal Joodse slachtoffers hier tussen 12% en 13% stelt.” Mijn onderzoek wijst erop dat het [de dodenbalans van het aantal Joden in overweging genomen] het bijzonder onwaarschijnlijk is dat de Amerikaanse Joden in het algemeen vooraf werden gewaarschuwd. Een zoveelste boosaardige mythe dus.

9/11 Jeffrey Grant Goldflam

Opmerking Brabosh.com: de foto’s in dit artikel zijn slechts enkele van de honderden Joodse slachtoffers van de 9/11 massacre. Meer info over deze mensen kan u vinden door op de plaatjes te klikken. De eerste foto bovenaan rechts van Nancy Morgenstern is wel erg ongewoon. Door er op te klikken kan je het aangrijpende verhaal vernemen van deze bijzondere vrouw.

Met slachtoffers van de WTC-aanslagen, heb ik niet enkel die in de WTC-torens geteld, maar ook de 125 slachtoffers van de aanslag op het Pentagon en de 47 slachtoffers in het neergestorte vliegtuig United Airlines Flight 93 in Shanksville, Pennsylvania, dat zoals bekend haar doelwit (het Capitool?) niet heeft bereikt. Meer details hierover klik hier.


Ook 1 Belg en 1 Nederlander kwamen om tijdens de WTC-aanslag van 11 september 2001

Patrice Braut uit Anderlecht (Brussel) is het enige Belgische slachtoffer. De 31-jarige Patrice Braut werkte als kaderlid voor de Amerikaanse onderneming Marsh & McLennan op de 97e verdieping van de noordelijke toren van het World Trade Center, toen het eerste vliegtuig in de wolkenkrabber vloog. Tot op heden werden zijn overblijfselen niet teruggevonden.

Ingeborg Astrid Desiree Lariby is het enige Nederlandse slachtoffer van 9/11. Ingeborg Lariby werd slechts 42 jaar oud en was ongehuwd. Zij werd geboren in New York uit Nederlandse ouders. Zij is omgekomen op de 93ste verdieping van de zuidelijke WTC-toren.