Waarom moest die Veiligheidsmuur zo nodig gebouwd worden? Dààrom! [in beeld]

muur1
En wie staat er altijd op de eerste lijn om zich te beklagen over de Veiligheidsmuur? De terreurgroepen, hun sponsors en sympathisanten

Als gevolg van een reeks bloedige aanslagen begin jaren 2000, begon Israël in juni 2002 in hoog tempo met de bouw van een Veiligheidsmuur (voor het grootste deel in feite een hekken) op de Westelijke Jordaanoever, om aldus te beletten dat Arabische terroristen nog op Israëlisch grondgebied zouden kunnen doordringen en [zelfmoord]aanslagen zouden kunnen uitvoeren op willekeurige burgerdoelwitten en Joodse gemeenschappen in Israël. Klik hier voor een overzicht van de afgelopen tien jaren van de belangrijkste aanslagen in Israël tussen 26 oktober 2001 en 7 april 2011.

Sinds de bouw van de muur is volgens veiligheidsexperts dit soort aanslagen met ruim 90% gedaald. Dat de Veiligheidsmuur in het bijzonder de Palestijnse terroristen frustreerde (en nog frustreert) bleek uit een interview met de krant Al-Sharq van Qatar van 23 maart 2008, waarin Ramadan Abdallah Shalah, de leider van de terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad, er zich over beklaagde dat de scheidingsmuur “het vermogen van de weerstand om tot diep binnen [het Israëlisch grondgebied] te dringen om zelfmoordaanslagen uit te voeren heeft beperkt, maar dat de weerstand het niet zal opgeven of hulpeloos is geworden, maar integendeel naarstig op zoek is  naar andere manieren om het hoofd te bieden aan de eisen van elke fase van de intifada.

Omdat de Veiligheidsmuur inderdaad zo effectief is gebleken tegen deze antisemitische zelfmoordterroristen, is de Veiligheidsmuur sindsdien voortdurend het mikpunt van allerhande zelfbenoemde vredesactivisten en organisaties, sympathiserend met de Palestijnse zaak, met Hamas of Hezbollah of een mix van deze of gene, al dan niet doordrongen van anti-Zionisme of virulent antisemitisme of een combinatie van beiden, en dat binnen en buiten het Midden-Oosten. Door hen wordt die Veiligheidsmuur ook wel de Apartheidsmuur genoemd. Echter, die benaming slaat nergens op, noch inhoudelijk noch historisch.

Jeruzalem, 11 juni 2003

Eén van de zovele aanslagen die door Hamas werden opgeëist, en wellicht ook één van de bloedigste, is de aanslag op een lijnbus in het centrum van Jeruzalem van 11 juni 2003, waarbij zeventien mensen werden gedood: 11 vrouwen en zes mannen.

Om 17u30 locale tijd, stapte ter hoogte van de Mahane Yehuda markt, een Palestijnse terrorist – verkleed als een orthodoxe Jood – aan boord van de lijnbus Nr. 14A. Korte tijd later, wanneer de bus de Jaffa Road afrijd richting het Davidka Plein, brengt hij zijn dodelijke lading tot ontploffing.

De tol was bijzonder zwaar. De bus werd helemaal opengeslagen en doodde 17 mensen. Meer dan 100 mensen raakten gewond waaronder vele toevallige voorbijgangers. Onder de doden ook een tijdelijke arbeidskracht afkomstig uit Eritrea. Mickey Levy, de politiecommandant van Jeruzalem vertelde achteraf dat de terrorist een zeer zware bom bij zich had, voor het grootste deel gevuld met metalen bouten, nagels en schroot, met het doel zoveel mogelijk passagiers te verwonden of te doden. [bron]

Hamas eiste de verantwoordelijkheid op voor deze aanslag zeggende dat die een vergeldingsactie was voor een Israëlische poging om Abdel Aziz al-Rantissi, een belangrijke leider van Hamas, de dag voordien op 10 juni 2003 te willen ombrengen. Al-Rantissi overleefde de aanval toen Israëlische helicopters zijn auto onder vuur namen.

De Slachtoffers

Slachtoffers: KLIK op het plaatje voor details

Waarschuwing!
De volgende reeks foto’s bevat zeer expliciete beelden van deze bomaanslag. Gevoelige kijkers zijn bij deze gewaarschuwd.

De sessie is afkomstig van Standing with Israel [hier] en CBS News [hier]

Verder kijken KLIKKEN op–>
4 gedachtes over “Waarom moest die Veiligheidsmuur zo nodig gebouwd worden? Dààrom! [in beeld]

 1. in Iran staat anders ook een muur,maar of de wereld dat weet ? of beter wil weten?en als ik me niet vergis hebben de Spanjaarden ook zoiets rechtstaan,acht die muur heeft al vele levens gered ! laat die muur dus maar staan !! ik wil er zelfs nog mee een likje verf gaan opzetten

  Like

 2. Al die verontwaardigde protesters tegen de “muur”, moeten eens van Amsterdam naar Utrecht rijden, daar staat net zo een muur, alleen langer en hij wordt daar “geluidsbarriere” genoemd. Nederland is vol gebouwd met zulke “muren” en geen haan die ernaar kraait.

  Like

 3. Juist al die ontzettende foto’s vertellen ons waarom de “muur” die geen muur maar een schutting is zo wordt aangevallen.

  De vreselijke aanslagen op Israel, op het Joodse volk, dat is het nu precies waarop al die “tegenstanders der muur” vlassen.

  “Tegenstanders der muur” is gewoon een eufemisme voor bijzonder bloeddorstige antisemieten. In de dertiger en veertiger jaren gonsde de wereld ook van de gekste eufemismen die ik niet meer wens te noemen en die in wezen betekenden:”doodt de Joden”. Moordlust verpakt in een aardig papiertje.

  Like

Reacties zijn gesloten.