Moslims ‘vieren’ Jeruzalem Dag op laatste vrijdag van de Ramadan [in beeld]


Naar jaarlijkse gewoonte wordt in het Midden-Oosten ‘Al Quds Dag’ [Jeruzalem] gevierd op de laatste vrijdag van de heilige vastenmaand Ramadan. Een dag die de moslims gebruiken om hun solidariteit met de Palestijnen te betuigen en hun eed om Jeruzalem te veroveren op de Joden gestand te hernieuwen. In feite een jaarlijkse vernieuwing van de oorlogsverklaring aan de Joodse staat. Maar die solidariteit met de Palestijnen is slechts schijn. Elke demonstratie in eender welk land van het Midden-Oosten ontaard in een woeste hetze jegens Israël, jegens de Joden en jegens de Verenigde Staten. Een overzicht in beeld van de “feestelijkheden” in enkele M-O landen van donderdag 25 en vrijdag 26 augustus 2011.

Een overzicht van de Dag van Al Quds viering in het Midden-Oosten KLIKKEN op –>

Is dit de zo geroemde Arabische Lente?

Nee bedankt!

Foto’s boven en hieronder van 25 augustus 2011 gemaakt in de stad Nabatieh in Libanon. Een parade van de jeugdbeweging de al-Mahdi scouts van Hezbollah. Tijdens de optocht wordt een grote Davidster meegedragen met in het midden een grote spin, die symbool staat voor de denkbeeldige supermacht van Israël en de Joden in de wereld. In feite weinig origineel, de nazi’s deden dat ook al [klik en klik en klik]. De bewuste ster hing even voordien aan een groot gebouw, werd dan mee gezeuld in de scouts optocht en wat later op de grond gelegd zodat de hele stoeterij over de ster kon stampen. Het geluk onder de scouts was zichtbaar groot. De gele vlaggen die overal op de foto’s zijn te zien zijn de vlaggen van de Libanese terreurgroep Hezbollah van Nasrallah. (foto’s: Reuters/Ali Hashisho – bron]

Soortgelijke taferelen in Jemen (plaatje hierboven en onder). Er gaat geen “al Quds Dag” voorbij of er moeten Davidsterren, Israëlische vlaggen of Amerikaanse vlaggen worden besmeurd, vertrappeld en tenslotte verbrand worden. Ook hier kan de pret niet op. Israël, volgens Arabieren, Perzen en de Midden-Oosten moslims, moet van de aardbodem verdwijnen. En als het even kan in vuur en as, zoals de vlag op de foto.


Na het vrijdaggebed van 26 augustus aan de Beyazit Moskee van Istanboel in Turkije. Plaatje hierboven schreeuwende Turkse moslimvrouwen krijsen om de vernietiging van de Joodse staat. Twee plaatjes hierna klassieke tonelen van vlagverbranding van Israëlische en Amerikaanse vlaggen. Afbeeldingen van leiders van de IHH (Mavi Marmara Flotilla) en van Hezbollah worden meegedragen. Ook de gele vlaggen van Hezbollah alsook de symbolen van de terreurkompaan Hamas worden in Istanboel massaal getoond. [bron]Bij het plaatje hierboven en de drie volgende. Ook in Hyderabad, Sindh, Pakistan werd er op 26 augustus 2011 druk gefeest en galmden de oorlogskreten door de lucht. Hierboven dragen sjiitische moslimvrouwen namaak geweren mee. Telkens wanneer Jodenhaat en Israëlhaat [in feite synoniemen voor elkaar] openbaar mogen gecelebreerd worden gaan de poppetjes aan het dansen. Machinegeweren en andere wapens worden bovengehaald, want Israël wordt binnenkort van de kaart geveegd. Wel, dat is toch de wens van deze meute hysterische antisemieten. Hieronder wordt een pop over de grond gesleurd, symbool voor Amerika. Volgende foto worden dan na jaarlijkse moslimtraditie op de laatste vrijdag van de Ramadan wat vlaggen verbrand, en pop de vierde foto wordt geposeerd voor de Rotskoepel op de Tempelberg samen met een gele vlag van de Libanese terreurgroep Hezbollah.
Teheran, Iran, gisteren vrijdag 26 augustus 2011. Bij het plaatje hierboven en de twee volgende plaatjes. Ook in Iran wordt de Dag van Al Quds uitbundig ‘gevierd’. Op het 2de plaatje hieronder is ook de Iraanse president Ahmadinejad te zien die de manifestatie bijwoonde (links naast de demonstrant die aan anti-VS plakkaat meetroont.

Teheran, Iran, gisteren vrijdag 26 augustus 2011. Een manifestant heeft zelf een tekening gemaakt: een swastika (nazi-symbool van Hitler) in combinatie met een Davidster en een foto van president Barack Obama in het midden van de roos. Op de achtergrond ook hier weer een gele Hezbollahvlag te zien.

Teheran, Iran, gisteren vrijdag 26 augustus 2011. Ook de Iraanse president Ahmadinejad te zien die de manifestatie bijwoonde (links naast de demonstrant die aan anti-VS plakkaat meetroont.

In Libanon. Tot slot aan de Libanese grens met Israël. Plaatje hierboven en hieronder. Supporters van de terreurgroep Hezbollah verzamelden zich gisteren 26 augustus 2011 in de Libanese grenspost in het dorpje Maroun el-Ras. Op de foto is de heuvel achter het gebouw met de bewakingstoren en een mini-Rotskoepel al in Israël. Aan het aantal gele vlaggen te zien lijkt de “Dag van al-Quds” stilaan meer en meer de “Dag van Hezbollah” te worden. Meer foto’s van Al Quds Dag  in landen zoals India, Irak enz hier en hier en hier klikken. Al Quds werd ook ‘gevierd’ in… Hamastan!: klik.

De heuvel op de achtergrond is Israël. Op de voorgrond staan de troepen van Hezbollah klaar om de Jodenstaat te vernietigen

Zo, dat was dus gisteren vrijdag.

Ik benieuwd wat het morgen weer zal zijn 😦

31 gedachtes over “Moslims ‘vieren’ Jeruzalem Dag op laatste vrijdag van de Ramadan [in beeld]

 1. Belachelijke vergelijking. Nergens heb ik gezien waar ergens een Palestijnse vlag werd verbrand of om de vernietiging van ‘Arabië’ werd geëist en om de dood van alle Arabieren wordt geschreeuwd. Bovendien werden de Arabische bewoners van de wijk goed beschermd door de… ja door de Israëlische politie. Als zoiets in een Arabisch of moslimland gebeurd komt de Arabische politie samen met de manifestanten je vakkundig de nek omwringen. Openbare lynchpartijen zijn daar goed ingeburgerd en haast dagelijkse kost. Had je nog wat?

  Like

 2. O jee, weer zon, kijk hun eens bericht.
  Ze leven vele jaren in onderdrukking. De bezetter behandeld de mensen als honden daarzo.
  Terecht dat ze dat niet pikken en opstaan.
  Free Palestine!

  En dan doen alsof het demonstreren tegen de bezetter en onderdrukker fout is…..typisch.

  Eens kijken of deze reactie blijft staan.

  Like

  1. @danny: “En dan doen alsof het demonstreren tegen de bezetter en onderdrukker fout is…..typisch.”

   Bij mijn weten worden Libanon, Pakistan, Iran en Jemen, waarvan hier de ‘feestelijkheden’ worden getoond, niét bezet door Israël. Toch vind jij dat “terecht dat ze dat [wat dan?] niet pikken en opstaan [tegen wat?]”. Tegen hun locale onderdrukkers van de islamistische dictaturen waar ze onder gebukt gaan vermoed ik? Waar je achter de tralies beland als je als vrouw het waagt een auto te besturen? [Ik zeg maar wat me het eerst te binnen schiet…]

   En ja, deze reactie is zo van de pot gerukt dat ze best kan blijven staan. Jammer dat je het anoniem doet, anders maakte ik er nog een aparte topic over, dan konden al je kennissen mee genieten wat voor stommiteiten jij over het internet uitbralt.

   Like

 3. Brabosh heeft uw vreemde vergelijking van “verachtelijke uitingen van haat en frustratie”
  al weerlegd en het verschil aangetoond.

  Wat ook een groot verschil is dat die Joden in uw filmpjes Jeruzalem claimen als hun stad: wat hun rechtens toekomt, en de “Palestijnen” iets claimen wat niet van hun is en nooit van hun was. Wat hun volgens het recht niet komt.

  Ik had u het al duidelijk uitgelegd:
  Dat het gebied Judea en Samaria waaronder Jeruzalem is etnisch is gezuiverd van Joden en alle synagogen zijn opgeblazen rond 1948. Dat het land van de Joden is gejat.

  En dat is het kromme van wat nu gebeurd en wat u wilt dat er gebeurd:
  Dat wat vanaf 1918 door liegen en bedriegen wordt geclaimd hun wordt toegekend.

  Dat is hetzelfde dat de dief zijn buit mag houden en zijn eigendom mag noemen.

  Even het probleem naar uw situatie vertalen:
  Stelt u zich eens voor: 3 maanden geleden zijn er in uw huis buurtgenoten binnen gedrongen en claimen van meet af aan uw huis. Zij gaan naar de rechter en en deze neigt er naar om uw buurtgenoten in het gelijk te stellen. En uw huis over te dragen aan uw buurtgenoten.

  Dit is de problematiek in Israël in het klein. Israël/ de Joden uit het huis te krijgen.

  Want dat is het doel van het vieren van Jeruzalem Dag door Moslims de Joden verwijderen uit Jeruzalem en Israël. Dat is het doel en dat is wat ze schreeuwen: dood aan de Joden en aan Israël.

  Dat streven heet etnische zuivering. Hee, dit is een misdaad tegen de menselijkheid! En daar hoor ik u WEER niet over! Zwijgt u.

  En weer de vraag aan u:

  Is dit recht? Is dit eerlijk? Hoe blind bent u?

  Like

  1. Menachemmax, uw vragen aan Hendrianus zijn verspilde moeite. Hij is beslist niet blind, maar heeft een pro palestijnse voorkeur en kan daardoor de vragen of iets rechtvaardig of eerlijk of pro Israel is, nooit positief beantwoorden. Bovendien kent hij het Arabisch/Israelisch conflict alleen via de propaganda sites & media en niet door feitelijke kennis en de geschiedenis.

   Like

 4. Helemaal met Danny eens!

  Free Palestine!

  Van wie moet Palestina nu eigenlijk bevrijd worden?

  De Hamas dondert hun eigen bevolking, aan handen en voeten gebonden, van de daken, wanneer ze kritiek durven hebben. Hamas, treitert de arabische christen bevolking weg, regelmatig worden zij zelf vermoord. Hamas blokkeert iedere vredesbespreking door ieder bestaansrecht van Israël te ontkennen. En zo nog wel honderd andere voorbeelden.

  Free Palestine of the Hamas!

  Like

 5. Als jij zegt “Free Palestine” zul jij moeten weten wat “Palestine” is. En dat weet je niet.

  Dat is jouw eerste fout want jou idee/gedachtegoed past niet bij de historie en de feiten die in de afgelopen eeuwen is gebeurd.

  Jij bent waarschijnlijk een van die simpele zielen die denken dat de Joden na de 2de wereldoorlog zijn terug gegaan naar Palestina en de Palestijnen hebben weg gejaagd en het land hebben gekoloniseerd.

  Die aanname is jouw tweede en misschien wel de grootste fout.

  Tot 1900 woonden er Joden en Christenen en Moslims in Palestina. De meerderheid waren Joden. Helaas wordt dit feit ook door de geschiedenis bevestigd.

  Dat je denkt de Palestijnen de oorspronkelijke bewoners zijn, is je derde fout.

  Vanaf 1918 is er een enorme groei van de Arabische bevolking geweest, deze mensen noemen zich vanaf de 1967 de Palestijnen. Echter waren zij Arabieren uit de omringende landen die vanaf het begin Palestina claimen als hun land.

  Helaas voor jou is die illegale immigratie bijvoorbeeld ook in verschillende officiële Engelse documenten vast gelegd.
  1. De Hope Simpson Commissie (Palestine, Report on Immigration, Land Settlement and Development, pag126)
  2. Palestine Royal Commission Report, p. 291: The British Governor of the Sinai from 1922-36 observed: “This illegal immigration was not only going on from the Sinai, but also from Transjordan and Syria, and it is very difficult to make a case out for the misery of the Arabs if at the same time their compatriots from adjoining states could not be kept from going in to share that misery.”

  Het wordt tijd jouw gedachtegoed te herzien. O, ja de geschiedenis en feiten zijn heel goed te achterhalen.
  begin hier maar eens:
  http://www.imninalu.net/myths-pals.htm

  Like

 6. @”Het is toch tamelijk arrogant om met o.a. grote groepen rechtse settlers door de straten van ‘Arabisch’ gedomineerd Oost Jerusalem te gaan marcheren met kennelijk geen ander doel dan via provocatie de Arabische Israëliërs uit te dagen en in te peperen dat Oost-Jerusalem Israëlisch blijft”

  Eerst en vooral: Oost-Jeruzalem bestaat niet. Dat is gewoon “het” oude antieke Jeruzalem uit de geschiedenis en voor de religieuzen uit de Tora en de Bijbel. In de Koran komt Jeruzalem niet eens voor.

  Op Jeruzalem Dag [Yom Yerushalayim] vieren de Joden de hereniging van hun hoofdstad Jeruzalem. In de 3500 à 4000 jaar oude geschiedenis van de stad heeft er inderdaad héél kort zoiets bestaan als ‘Oost-Jeruzalem’ toen het 19 jaar lang bezet en illegaal geannexeerd bleef door de Arabische Jordaniërs en Jeruzalem van 1948 tot 1967 enkel toegankelijk was voor moslim Arabieren, Apartheid remember?

  Zeggen dat de Joden niet in [Oost-]Jeruzalem mogen opstappen op hun feestdag is net hetzelfde als zeggen dat de Antwerpenaren niet in Antwerpen mogen komen en de Nederlanders niet in Amsterdam.

  Bovendien trek je conclusies op basis van niks. Misschien werd de stoet wel geprovoceerd door de Pal-Arabieren? Tenandere, jij zegt wel dat het Israëlische Arabieren zijn, maar uit tellingen blijkt dat het overgrote deel van de Arabieren in Jeruzalem de Israëlische nationaliteit heeft geweigerd.

  Terloops opgemerkt dat het Kwartet [VS, VN, EU en Rusland] Jeruzalem niet erkennen als de hoofdstad van Israël, ook niet toen “West”-Jeruzalem [voor de hereniging dus] de hoofdstad van Israël was. En ja, Jeruzalem blijft Israëlisch. Alleen Israël kan garanderen dat de heiligdommen van de drie mono religies beschermd blijven. Moslims plunderen en moorden helaas te graag.

  En nee, met terroristen paart je niet en onderhandel je niet. Die pak je op en zet je levenslang achter de tralies. In het geval van al Fatah en Hamas zou ik de kopstukken voor het Internationaal Strafhof van Den Haag brengen op beschuldiging van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

  Like

 7. =En daar hoor ik u WEER niet over! Zwijgt u.=

  Kijk hier in deze zin gaat het om waar u uw ogen voor sluit, en zwijgt, en daarmee u staat het toe: DE ETNISCHE ZUIVERINGEN.

  U zegt:
  “Het Britse mandaatgebied Palestina was niet exclusief van de Joden en het was ook niet de bedoeling dat zo te ontwikkelen door de mandaathouder.”

  Dan vergeet u voor het gemak de Conferentie van 25 april 1920 in San Remo, die wel bindend is en niet te vergeten de Balfour-verklaring.

  U zegt:
  “Zeker na 1948 werden de Joodse inwoners uit Judea en Samaria verjaagd en de synagogen verwoest er werd echter geen land ‘gejat’ van de Joden.”

  Niet gejat? Hoe noemt u het dan? Van huis en haard verdreven terwijl die Joodse families er al jaren en jaren, eeuwen woonden?

  U zegt:
  Dat gedeelte was door de mandaathouder, in het voorgestelde verdelingsplan, toegewezen aan de Arabieren.

  Welk verdelingsplan?

  Resolutie 181? Die door de Arabieren is afgewezen? En die geen juridische rechtsgrond heeft? De resoluties van de algemene vergadering van de VN zijn juridisch gezien niet bindend. Zie https://brabosh.com/2011/08/25/pqpct-cxz/ waar in dat door deskundigen duidelijk uit de doeken word gedaan.

  U zegt:
  “Als uw stelling is dat er destijds land ‘gejat’ is dan is de stichting van Israel ook niet in de haak, er werd dan immers land gejat van de Arabische inwoners van het mandaatgebied ook van velen die in Israel bleven.”

  Is dat zo? Zover als ik weet zijn de Arabieren die in Israël bleven niet van hun huis en haard beroofd.

  U zegt:
  “Uw ‘vertaling’ geeft overigens beter aan hoe de Arabieren zich destijds voelden dan u waarschijnlijk denkt.”

  Hoe komt u daar nu bij? Mijn ‘vertaling’ zijn de feiten die te bewijzen zijn: de enorme toenam van Arabieren na 1918. Mijn ‘vertaling’ heeft totaal niets te maken met hoe de Arabieren zich destijds voelden.

  U zegt ook in uw antwoord op Brabosh:
  “‘Arabisch’ gedomineerd Oost Jeruzalem”

  Hoe is die dominantie in “Oost” Jeruzalem tot stand gekomen? Juist: door die massieve illegale immigratie vanaf 1918 en door de etnische zuiveringen in 1948 waardoor er nu (bijna) geen Joden meer wonen.

  Maar goed maakt niet uit, u blijft over het feit heen stappen dat na 1918 een illegale emigratie plaats vond, en u laat toe dat die illegale actie legaal gemaakt wordt.

  U laat toe dat een dief zijn buit legaal toe mag eigenen.

  Like

 8. @menachemmax,
  ==
  Tot 1900 woonden er Joden en Christenen en Moslims in Palestina. De meerderheid waren Joden. Helaas wordt dit feit ook door de geschiedenis bevestigd.
  ==

  Wat is uw bron?

  Bronnen die ik kan vinden spreken dit absoluut tegen.

  Like

 9. Hoeveel bronnen moet je hebben?

  Hadriani Relandi (Adriaan Reland, Nederlandse hoogleraar oosterse talen en cartograaf in “Palaestina ex monumentis veteribus illustreren” 1714, Utrecht, ex libraria Guilielmi Broedelet (Trajecti Batavorum) geeft aan dat in 1695 dat het land dunbevolkt is. Dat er nauwelijks Arabieren wonen. Dat zijn dan voornamelijk bedoeïenen die op doorreis zijn en komen werken als seizoensarbeiders. Hij geeft aan dat in Jeruzalem 5.000 mensen wonen, meest Joden en wat christenen. In Gaza wonen 550 mensen, de helft Joden, de rest meest christenen.

  In 1845 woonden er in Jeruzalem 7120 joden, 5000 moslims, christenen 3390, 800 Turkse soldaten en 100 Europeanen. (Jeruzalem: Geïllustreerde Geschiedenis Atlas”, Martin Gilbert, Macmillan Publishing, New York, 1978) (dit is “Oost” Jeruzalem)
  In 1876 woonden er 12.000 Joden in Jeruzalem en 7.560 Moslims.
  1889 “Dertigduizend van de 40.000 inwoners van Jeruzalem zijn Joden.” (De Pittsburgh Dispatch, 15 Juli 1889) (dit is “Oost” Jeruzalem)

  Verder getuigen vele reizigers dat het een leeg land was, zonder mensen, met alleen bewoning in de steden zoals: Britse Consul General James Finn, Alphonse de Lamartine, Rev. Samuel Manning, W.M. Thompson Mark Twain,William Thackeray, Sir George Gawler, Sir George Adam Smith, Siebald Rieter, priest Michael Nuad, Martin Kabatnik, Arnold Van Harff, Johann Tucker, Felix Fabri, Edward Robinson en vele anderen.

  Elk van hen vond een bijna onbewoond land, met uitzondering van de joodse gemeenschappen in Jeruzalem, Sichem, Hebron, Haifa, Safed, Irsuf, Caesarea, Gaza, Ramleh, Acre, Sidon, Tzur, El Arish, en enkele steden in Galilea: Ein Zeitim, Pekiin, Biria, Kfar Alma, Kfar Hanania, Kfar Kana en Kfar Yassif.

  Even in het kort vanaf 1695:
  In 1695 doet de Nederlander Relandi wetenschappelijk verslag van zijn reis door het land. Zijn conclusies:
  1. Alle plaatsnamen hebben een Joodse, Griekse of Romeinse oorsprong.
  2. Van een Arabische cultuur of weerslag in bijvoorbeeld de architectuur is geen sprake.
  3. Het land is dunbevolkt. Er wonen nauwelijks Arabieren. Dat zijn dan voornamelijk bedouinen op doorreis, die komen werken als seizoensarbeiders.

  Voorbeelden: in Jeruzalem wonen 5.000 mensen, meest Joden en wat christenen. In Gaza wonen 550 mensen, de helft Joden, de rest meest christenen. De Joden houden zich vooral met landbouw bezig, de christenen met handel en transport.

  Even een aantal getuigenissen:
  In 1835 zegt het Franse staatshoofd Alphonse de Lamartine :
  “Buiten de poorten van Jeruzalem zagen we geen levend voorwerp, hoorden we geen enkel geluid. Het was hetzelfde stilte als voor de verlaten poorten van Pompeii. Een complete stilte heerst in de stad en op de wegen door het land. Het graf van een heel volk”.

  In 1881 zegt Arthur Penrhyn Stanley, Brits cartograaf:
  “Het is geen overdrijving te zeggen dat er in Judea over een afstand van mijlen geen bewoning en geen levend wezen te zien is”

  In 1866 schreef W.M. Thompson in zijn boek “Het land en het Boek”:
  “Wat verdrietig is deze enorme verwoesting! Geen huis geen spoor van bewoning, zelfs geen schaapherder om de saaie gelijkvormigheid te doorbreken. Jesaja zei dat Sharom een woestenij zou worden, dat is een droevige en indrukwekkende realiteit geworden.”

  In de Pittsburgh Dispatch, 15 Juli 1889 staat:
  “Dertigduizend van de 40.000 inwoners van Jeruzalem zijn Joden.”

  En dit terwijl medio de 19de eeuw het totale inwoners aantal in Palestina 50.000 tot 100.000 geschat wordt.

  Als je alleen uitgaat van 30.000 Joden die woonden in Jeruzalem, zie ik dat er minimaal 1/3 (bij 100.000 inwoners) tot 3/5 (uitgaande van 50.000 inwoners) Joden waren. Dan tel ik Hebron (wat bewezen overwegend Joods was) en de rest van de steden en het land niet mee.

  Ik verwijs u naar het boek van Moshe Aumann, “Land Ownership in Palestine 1880-1948” :

  “Despite the growth in their population, the Arabs continued to assert they were being displaced. The truth is that from the beginning of World War I, part of Palestine’s land was owned by absentee landlords who lived in Cairo, Damascus and Beirut. About 80 percent of the Palestinian Arabs were debt-ridden peasants, semi-nomads and Bedouins.”

  Er woonden dus wel Arabieren in Palestina maar niet zoveel: “About 80 percent of the Palestinian Arabs were debt-ridden peasants, semi-nomads and Bedouins.”

  Dit wordt ook bevestigd door http://www.vecip.com/default.asp?titel=Palestijnen&onderwerp=49 “Een belangrijk deel van de Palestijnse Arabieren van nu is uit de omliggende Arabische landen afkomstig, zoals Jordanië, Libanon, Syrië, Egypte en Irak. Ze komen tussen de eerste immigratiegolf (aliya; circa 1880) en 1947 om economische redenen (werk, inkomen, welvaart) naar de joodse gebieden. Een ander deel bestaat uit (boeren-) families die al eeuwenlang in het gebied, dat net zoveel eeuwen lang ook wel als Zuid-Syrië is aangeduid, gevestigd zijn.”

  http://www.crethiplethi.com/the-arabs-in-the-holy-land-natives-or-immigrants/arab-israeli-conflict/2009/
  http://www.imninalu.net/myths-pals.htm

  Like

 10. “Groepen ‘rechtse settlers die door de straten van het Arabisch gedomineerd O-Jerusalem marcheren, met “kennelijk” geen ander doel dan via provocatie Arabische Israeliers in te peperen dat O-Jerusalem Joods blijft”.

  Wat een taal, wat een assumptie.

  U spreekt over “kennelijk”, dat betekent dat het een veronderstelling van u is. U weet het niet. Als U het niet weet, waarom schrijft u het dan?

  Hoe weet u dat het “rechtse settlers” waren?
  Kent u één van deze mensen, was u ter plaatse, waar komen zij vandaan? Als u ze niet kent, waarom doet u dan alsof. Het is alwéér een veronderstelling van u.

  “Arabisch gedomineerd Oost-Jerusalem”.
  Wij hebben het over JERUSALEM en niet ‘Arabisch gedomineerd O-Jerusalem.
  Wij praten ook niet over de ‘Marokaans gedomineerde Meir in Antwerpen, of over het Marokaans gedomineerde Berchem & Deurne of Alochtoon gedomineerd Antwerpen of Brussel (al lijkt het er wel op).

  Verder heeft u goed gezien dat Jerusalem de ‘onverdeelde Joodse hoofdstad van Israel zal blijven, niet uit ‘pesterij of arrogantie, maar omdat het altijd zo is geweest.
  O-Jerusalem is door oorlog van 1948-1967 onder Jordaanse beheer gekomen.
  Ze hebben de daar wonende Joden eruit gesmeten of vermoord (vandaar de Arabische meerderheid). Hun ‘zogenaamde heilige stad hebben ze totaal verwaarloosd (het was een grote smeerboel met vieze straten en een prangende urine walm).

  Jerusalem is in 1967 ‘bevrijd van de Arabische bezetters en teruggegaan naar de legale eigenaars, de Joden, die er ‘altijd gewoond hebben en die de stad weer heropgebouwd hebben in al zij glorie (ja ook de Arabische Heilige plaatsen) en die ‘zogenaamde rechtse settlers zijn gewoon legitieme bewoners van Jerusalem.

  U zou zich beter moeten informeren voordat u al die onzin zit op te schrijven, maar dat had ik u al eerder aangeraden. Tevergeefs, blijkt alweer.

  Like

 11. Om Danny, Peter en Hendrianus niet helemaal af te schilderen als een bende opportunisten of geschiedkundige analfabeten, is het wereldberoemde Chinese spreekwoord toch op hun uitspraken van toepassing:
  “ALLE WINDEN ZIJN GOED, ALS ZE MAAR VOORUIT GAAN”.
  Ben Hoekman

  Like

 12. Kan een volk bestaan van haat en verwoesting, van vernietiging en
  minachting voor een buurland waar mensen w e l hun picht doen?
  Waar wel hard wordt gewerkt, gestudeerd, getracht de wereld een
  betere plek te maken omdat b.v. minder mensen zullen lijden onder ongeneeslijke kwalen, waar kinderen wel behoorlijk worden geschoold,
  opgevoed met respect voor anderen, ook wanneer die anders zijn dan “wij”? Waar kinderen NIET wordt geleerd te gaan staan dansen op wat anderen
  heilig is, zij het vlaggen of poppen of symbolen?
  Waar mensen een identiteit bezitten en die niet hoeven te stelen van
  anderen, waar mensen heiligdommen eren en die NIET hoeven te roven van anderen. Waar mensen leven van de vruchten van hun arbeid en NIET van
  roof, diefstal van al wat zij maar kunnen grijpen in dat kennelijk meest
  benijde land ter wereld:”Israel”. G’d behoede het voor de neo-filistijnen.

  Like

 13. Met tegenzin reageer ik op u reactie:

  Kijk hier in deze zin gaat het om waar u uw ogen voor sluit, en zwijgt, en daarmee u staat het toe: DE ETNISCHE ZUIVERINGEN.
  ==
  Dezelfde soort etnische zuivering heeft in 1947/1948 plaatsgevonden door de zionisten.
  Beide zijn te veroordelen en het een staat niet los van het ander.

  Die etnische zuiveringen waren het gevolg van oproepen van Arabische leiders, en dit is genoegzaam bewezen.
  ==================================================================

  Dan vergeet u voor het gemak de Conferentie van 25 april 1920 in San Remo, die wel bindend is en niet te vergeten de Balfour-verklaring.
  ==
  Er werd gesteld dat de mandaathouder zich zou inzetten voor het oprichten van een Joods nationaal tehuis IN Palestina. In de British White Papers van 1922 en 1939 wordt dit expliciet uiteen gezet.

  Nederlandse vertaling van de declaratie:
  “Zijne Majesteits Regering staat welwillend tegenover de vestiging in Palestina van een nationaal tehuis voor het Joodse volk, en zal zijn beste krachten aanwenden de verwezenlijking van dit doel te bevorderen, waarbij het duidelijk moet zijn dat niets zal worden ondernomen dat de burgerlijke en godsdienstige rechten van niet-Joodse gemeenschappen in Palestina zou kunnen aantasten, of de rechten en de politieke status die Joden genieten in enig ander land.”

  Wat betekend een nationaal tehuis anders dan een land? Er is politiek geharrewar over het begrip “nationaal tehuis voor het Joodse volk”. Officieel ontkennen de Engels dat maar privé gaven Britse functionarissen, waaronder Balfour, wel toe dat de interpretatie van de zionisten het uiteindelijke resultaat zou zijn.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Balfour-verklaring

  En weer laat u de San Remo conferentie die wel bindend is onaangeroerd.

  ===================================================================Resolutie 181? Die door de Arabieren is afgewezen? En die geen juridische rechtsgrond heeft? De resoluties van de algemene vergadering van de VN zijn juridisch gezien niet bindend. Zie https://brabosh.com/2011/08/25/pqpct-cxz/ waar in dat door deskundigen duidelijk uit de doeken word gedaan.
  ==
  Klopt het verdelingsplan was een voorstel en het is mij bekend dat resoluties van de Algemene vergadering van de VN juridisch niet bindend zijn. Neemt niet weg dat het VN voorstel tot deling is geaccepteerd door de zionisten en als het zo was uitgevoerd Judea en Samaria nu Arabisch waren. Dit aan de hand van toenmalige demografische lijnen.

  En als ze de demografische lijnen van 1900 hadden aangenomen of 1918 was er weer wat anders uitgekomen. Maar daar gaat het niet om. Het gaat er om dat de oorspronkelijke bewoners voor het merendeel uit Joden bestonden, en omdat er een illegale immigratie was van Arabieren uit omringende landen wordt dat land aan die illegale immigratie toegewezen. Daar gaat het om. En die illegale immigratie is bewezen!
  ==================================================================

  Laat ik het anders formuleren,

  Even het probleem naar uw situatie vertalen:
  Stelt u zich eens voor: decennia geleden zijn er in het gezamenlijke huis (Palestina) buurtgenoten (Joodse immigranten) toegelaten en claimen van meet af aan het gehele huis exclusief voor henzelf. Zij gaan naar de rechter (VN) en en deze neigt er naar om uw buurtgenoten(Joodse immigranten) in het gelijk te stellen en een gedeelte van het gezamenlijke huis exclusief over te dragen aan uw buurtgenoten.(Joodse immigranten).

  Bij deze aanname gaat u er vanuit dat dat de Joden na de 2de wereldoorlog zijn terug gegaan naar het gezamenlijke huis (Palestina).

  En het is historisch bewezen dat er altijd Joden in Palestina hebben gewoond.

  Uw formulering klopt niet omdat er al eeuwen Joden het tehuis woonden.

  ==================================================================
  ==
  U zegt ook in uw antwoord op Brabosh:
  “‘Arabisch’ gedomineerd Oost Jeruzalem”

  Hoe is die dominantie in “Oost” Jeruzalem tot stand gekomen? Juist: door die massieve illegale immigratie vanaf 1918 en door de etnische zuiveringen in 1948 waardoor er nu (bijna) geen Joden meer wonen.

  Maar goed maakt niet uit, u blijft over het feit heen stappen dat na 1918 een illegale emigratie plaats vond, en u laat toe dat die illegale actie legaal gemaakt wordt.

  U laat toe dat een dief zijn buit legaal toe mag eigenen.
  ==
  Alweer kijk eens naar de immigratie cijfers van Joden naar Palestina en daar zaten ook illegalen tussen en waar dat toe geleid heeft. Of is uw verhaal slechts een enkele kant op?

  Is dat zo? Er zou toch een “nationaal tehuis voor het Joodse volk” moeten komen? Hoe kunnen er dat illegale Joden zijn?

  Daarnaast blijft staan dat de Joden de oorspronkelijke bewoners zijn van Palestina, en dat de “Palestijnse vluchteling” de inwoner is, de immigrant, gekomen na 1918.

  Even weer een paar getuigen:
  The governor of the Syrian district of Hauran, Tewfik Bey El Hurani, admitted in 1934 that in a single period of only a few months over 30,000 Syrians from Houran had moved to Palestine.
  British Prime Minister Winston Churchill noted the Arab influx. Churchill, a veteran of the early years of the British mandate in the Holy Land, noted in 1939 that “far from being persecuted, the Arabs have crowded into the country and multiplied till their population has increased more than even all world Jewry could lift up the Jewish population.”

  Het is een feit dat de Engelsen de immigratie van Joden naar Palestina doelbewust en doeltreffend hebben tegengehouden en de illegale immigratie van Arabieren oogluikend hebben toegestaan.

  Mijn verhaal is niet 1 kant op maar verteld de historie en de feiten.
  Het is duidelijk dat de geschiedenis en feiten niet in uw beeld over Palestina passen.

  Verder kan ik mij heel goed vinden in de woorden van Ben.

  Like

 14. @”Verder vergeet u dat Oost Jerusalem door de UN en vele landen als bezet gebied wordt gezien. Vindt u het normaal om onderdanen van een bezettende macht zo tekeer te laten gaan in bezet gebied?”

  Moeten de Joden van Jeruzalem, in Israël en de rest van de wereld rekening houden met een mythe waarin enkele miljarden mensen blijven geloven tegen beter weten in [lees: dubbele agenda]?

  Honest Reporting: Jerusalem: The Media Myth of Two Cities

  Like

 15. Hendrianus,

  Ik zie dat u mijn respons niet goed hebt “willen” gelezen, dat u niet echt ingaat op wat ik schreef. Misschien past u dat niet, past het niet in uw denkbeelden en loopt u daarom met oogkleppen op. Daarom is het zinloos om met u te discussiëren.

  Wat u ook zegt het is blijft een feit:
  1) Palestina was voor pakweg 1900 een mensen leeg land, met vrijwel alleen bewoning in de steden. En het werd bewoond door Joden Christenen en Moslims Ik heb een hele lijst getuigen genoemd, met links.
  2) Dat er een enorme toestroom van Arabieren was na 1918.

  De bronnen die u geeft, werkt 1 link niet en de andere link leidt mij naar Wikipedia.
  Dat is niet de betrouwbaarste bron.

  Like

 16. Je hebt het al eens over het corpus separatum gehad [VN Resolutie 303 / Algemene Vergadering], de hertekening van de grenzen van Jeruzalem in [niet bindende] VN-Resolutie 181. Tot aan 1948 was er een Joodse meerderheid in Jeruzalem. Nà die hertekening naar dat corpus s. [hertekening die eveneens niet bindend is wegens van origine VN] raakten de Arabieren weer in de meerderheid. Dat was geen toeval maar met opzet zo gewijzigd om de Arabieren op een schijnbare legale basis het bestuur over Jeruzalem te schenken.

  Maar goed, de Arabieren verwierpen de internationalisering van Jeruzalem, de Joden accepteerden. [bron] De oorlog brak uit, en aan het einde van die oorlog annexeerde Israël ‘West’-Jeruzalem en verwierp het corpus separatum omdat de Arabieren nagenoeg alle akkoorden hadden geschonden die er maar konden bestaan.

  Zie kaartje met uitleg bij de verschillende stadsgrenzen op deze blog: “De juridische kwestie van de soevereiniteit van Jeruzalem”: https://brabosh.com/2010/05/09/de-juridische-kwestie-van-de-soevereiniteit-van-jeruzalem/

  @”Dat gebied moet m.i. via onderhandeling verkregen worden”
  Wel, jij legt altijd eisen op aan de Israëliërs en niks aan de Pal-Arabieren. Twee weken nadat Israël onafhankelijk werd, veroverde het Arabische leger Jeruzalem [dat deel dat jij Oost-Jeruzalem noemt]. Na afloop van de vijandelijkheden in april 1949 [ik vermoed dat de kogels op waren, grapje] werd er nog maandenlang onderhandeld over de status van Jeruzalem tussen Israëliërs en Jordaniërs. Aanvankelijk leek alles wel in orde te komen, maar intussen werd het Joodse kwartier geplunderd en afgebrand tot in de kelders, 56 synagogen vernield waaronder de twee grootste de Tifferet en Hurva synagoge, de grafstenen van de Joodse begraafplaats werden gebruikt als urinoir en om wegen mee te verharden, doorheen de Olijfberg werd een geasfalteerde weg aangelegd alsmede een hotel, en heel Jeruzalem werd verboden gebied. De onderhandelingen werden eenzijdig door Jordanië opgeschort en Jeruzalem gearabiseerd en 19 jaar lang verboden gebied verklaard voor Joden. Op de Jaffa Poort en de westelijke muur werden Arabische scherpschutters geplaatst die jarenlang Joden vanop afstand zullen neerkogelen.

  Geef mij nu eens een goede reden waarom er opnieuw moet onderhandeld worden nadat alles wat door de Arabieren werd vernietigd in een poging om hun “Al Quds” te zuiveren van elk Joods spoor of Joodse origine, maar door de Israëliërs sinds 1967 haast compleet weer werd opgebouwd. Zelfs de Hurva synagoge – onlangs ingehuldigd – staat er nog mooier bij dan voorheen in 1948.

  Like

 17. Altijd maar weer uitgaan van 1948/1967. Net alsof toen alles is begonnen.

  U gaf zelf al toe dat Jeruzalem voor 1948/1900 het oude Jeruzalem=(oost) Jeruzalem overwegend Joods was en dan komt u nog met deze domme Palestijnse Propaganda aan?

  Like

 18. @”Israel als lid van de VN weigert aangaande de status van Jerusalem niet te voldoen aan de diverse VN resoluties”

  Ja klopt, waarom zou het ook hé? Omdat de VN een betrouwbare objectieve scheidsrechter is? Omdat alle gekende dictaturen in de VN aanwezig zijn (Rusland, China, een boel Arabische dictaturen, zelfs Libië levert een paar seizoenen terug nog de voorzitter van de Algemene Vergadering — Albert Treki). Nee, ik heb het vandaag nog geschreven in het artikel “Palestijnse onafhankelijkheid? Na september komt oktober…” over het moreel failliet van de VN: https://brabosh.com/2011/08/28/pqpct-czq/

  En onderhandelen met wie? Met een gematigde Palestijn? Die dan voortdurend heen en weer moet reizen naar Kairo om er te overleggen met de afgevaardigden van de Arabische Liga en tegenwoordig ook met de Moslim Broederschap? Wat zijn die Palestijnse onderhandelaars dan nog waard als het uiteindelijk toch allemaal elders wordt beslist? Zouden we dan niet beter meteen ophouden met onderhandelen met Abbas en ons rechtstreeks richten tot de Arabische Liga en Iran?

  En geeft toe, wat is een vredesakkoord waard als het niet het fiat krijgt van de Arabische Liga en het OIC? Zal Iran meteen haar oorlogsplannen opbergen tegen Israël? Wordt de Koran herschreven en al de haatpassages jegens de Joden worden geschrapt? Niet dus. Dat zal allemaal niet gebeuren.

  ok

  Israël voert een strijd om te overleven. Eén fout, één misser, één verloren veldslag, en de Joodse staat wordt terug naar de geschiedenisboekjes verwezen. De Arabieren kunnen het zich permitteren om vele oorlogen te verliezen met haar reusachtige bevolking en uitgestrekte gebieden. Maar Israël niet één!

  Like

 19. Dus, volgens uw cijfers liegen deze mensen allemaal?

  Mensen zoals de Britse Consul General James Finn, Alphonse de Lamartine, Rev. Samuel Manning, W.M. Thompson Mark Twain,William Thackeray, Sir George Gawler, Sir George Adam Smith, Siebald Rieter, priest Michael Nuad, Martin Kabatnik, Arnold Van Harff, Johann Tucker, Felix Fabri, Edward Robinson en vele anderen.

  Elk van hen vond een bijna onbewoond land, met uitzondering van de joodse gemeenschappen in Jeruzalem, Sichem, Hebron, Haifa, Safed, Irsuf, Caesarea, Gaza, Ramleh, Acre, Sidon, Tzur, El Arish, en enkele steden in Galilea: Ein Zeitim, Pekiin, Biria, Kfar Alma, Kfar Hanania, Kfar Kana en Kfar Yassif.

  En zelfs de Nederlandse geleerde Reilandi die een gedegen wetenschappelijk verslag maakt?

  Deze mensen vonden allemaal zonder uitzondering een leeg land, geven afzonderlijk van elkaar dezelfde omschrijving van Palestina, mensen met naam en faam, en u zegt dat zij niet deskundig zijn?

  Zij geven een getrouw ooggetuigenverslag en doet u dat af als ondeskundig?

  Kijk, je hoeft geen gedegen demografische studie te doen om te vertellen of een land dicht bevolkt is of dun bevolkt is. En dat is wat zij gedaan hebben, het is alleen verdraait jammer dat zij uw cijfers niet bevestigen.

  Al deze ooggetuigenverslagen zetten voor mijn gevoel gigantische vraagtekens bij uw cijfers, want deze verslagen bevestigen uw cijfers niet, integendeel, of al deze mensen moet gelogen hebben en dat wil er bij mij niet in.

  ==========

  u zegt:
  “Zowel uw aannamen van de enorme immigratie na 1918 van Arabieren naar Palestina als wel de theorie van het ‘lege land’ worden niet gestaafd door demografische cijfers en berekeningen.”

  Oke ik snap het al, ook de officiële onderzoeksrapporten van de De Hope Simpson Commissie is ook larie, flauwekul, leugens:
  De Hope Simpson Commissie meldde in 1930 dat er een illegale en ongecontroleerde Arabische immigratie vanuit Egypte, Trans-Jordanië en Syrië plaats vond, die oogluikend toegestaan werd door de Britse regering. (Palestine, Report on Immigration, Land Settlement and Development, pag126)

  Ook de de British Governor of the Sinai from 1922-36 zit een ook beetje te liegen en te fantaseren als hij zegt: “This illegal immigration was not only going on from the Sinai, but also from Transjordan and Syria, and it is very difficult to make a case out for the misery of the Arabs if at the same time their compatriots from adjoining states could not be kept from going in to share that misery.” bron: Palestine Royal Commission Report, p. 291.

  Zelfs de governor of the Syrian district of Hauran, Tewfik Bey El Hurani verteld sprookjes en droomt als hij verteld dat in 1934 in a single period of only a few months over 30,000 Syrians from Houran had moved to Palestine.

  En dan hebben grootste kletsmeier Churchill:
  British Prime Minister Winston Churchill noted the Arab influx. Churchill, a veteran of the early years of the British mandate in the Holy Land, noted in 1939 that “far from being persecuted, the Arabs have crowded into the country and multiplied till their population has increased more than even all world Jewry could lift up the Jewish population.”

  Ik begrijp niet waarom deze mensen deze dingen zeggen als jouw gegevens zouden kloppen. Duidelijk is dat zij over andere gegevens hebben beschikt dan u mij voorschotelen wilt.

  Al deze mensen staan ter goeder trouw bekend, dan zouden ze gelogen hebben als jouw cijfers kloppen en dat wil er bij mij niet in!

  Winston Churchill, Tewfik Bey El Hurani, De Hope Simpson en de British Governor of the Sinai beschikten duidelijk over andere cijfers als die van u, en doen daar uitspraken over die niet kloppen met uw cijfers, dan mag je vraagtekens zetten bij uw cijfers.

  Denk daar maar eens over na!

  Like

 20. @”Als ik u goed begrijp stelt u voor om niet te onderhandelen. Dat betekent dat de status quo zoals die nu is tot in de eeuwigheid gehandhaafd moet blijven?”

  Dat heb ik niet gezegd, ik zeg alleen dat er niemand is om mee te onderhandelen. Abbas gaat op 20 september naar de VN om daar de soevereiniteit op te eisen voor zijn nepstaat met als hoofdstad Jeruzalem en dat volgens de staakt-het-vurenlijnen van april 1949. En dat zonder eerst een onderhandeld vredesakkoord af te wachten met Israël. Een regelrechte schending van de Oslo Akkoorden van 1995 waarin duidelijk gestipuleerd wordt dat zoiets alleen maar kan gebeuren na wederzijdse instemming.

  Of wat dacht je, dat Israël haar hoofdstad cadeau zal doen aan de Palestijnen omdat alle antisemitische regeringen van de wereld dat willen? Niks van. Tenandere Abbas is stiekem druk doende met een 3de Intifada voor te bereiden die de onafhankelijkheidsverklaring van september met veel bloed en tranen moet begeleiden. De zovelen doden, gewonden en miserie mag je nu al bijschrijven op rekening van de PA. Sommigen denken zelfs aan een Armageddon maar dat lijkt me overdreven.

  Dus geef ons een Arabier die bereid is om ECHT te onderhandelen, want natuurlijk is dat ook in het belang van Israël om stabiliteit en veiligheid in het gebied te verkrijgen.

  Like

 21. Persoonlijk zie ik het conflict tussen Israël en de Arabieren als een interne kwestie van de legale staat Israël. Ik begrijp niet eens waarom zoveel landen zich daarmee voortdurend moeien. Het regent resoluties tegen Israël en diezelfde staten kunnen niet eens EEN fatsoenlijke resolutie uitspreken tegen Syrië? In Israël worden niet eens oorlogsmisdaden noch misdaden tegen de menselijkheid begaan. Tenzij dan aan Hamas en Al Fatah zijde (zie Goldstone Rapport, sectie Hamas, dat iedereen overslaat en niet gelezen heeft)

  Juridisch zijn Judea en Samaria betwiste gebieden en volgens de Verklaring van San Remo zelfs Israël toe te behoren. Ook voor de veiligheid van Israël is de Jordaanrivier militair de best te verdedigen “grens”.

  En niet te vergeten de genocidale oorlogsintenties van Hamas, Hezbollah, al Qaida gelieerde groepen enz. Bovendien blijft Abbas hameren op het Recht op Terugkeer “NAAR ISRAEL!!!” van 4,7 miljoen Arabieren. Daar moet ook nog wat mee gebeuren.

  Tot slot, ik hoor je altijd spreken over ‘grenzen’, grenzen van voor 1967 en na 1967, 1948 en 1949. De uitdrukking ‘voor de grenzen van 1967’ is boerenbedrog. Het gaat hier gewoon om de “lijnen” die ontstonden nadat de vijandelijkheden begin april 1949 werden gestaakt omdat de strijd blijkbaar op een impasse was uitgelopen.

  Tactisch gezien wordt altijd gesproken over ‘lijnen of grenzen voor 1967’ maar het moet dus zijn ‘lijnen van april 1949’. Waarom men 1967 verwijst? Dan lijkt het erop of het is allemaal de schuld van Israël dat zogenaamd de Zesdaagse Oorlog van 1967 is begonnen. Als men direct naar 1949 zou refereren, klinkt het inderdaad alsof de Arabieren aan de basis liggen van het conflict, wat in werkelijkheid ook het geval is.

  Vandaar dus dat ik verkies deze aan te duiden met ‘lijnen van 1949’. Iedereen die met Israël is begaan begrijpt meteen wat ik bedoel.

  Like

 22. Wel, ik zou zeggen: bekijk nog eens rustig alle foto’s in deze draad en tracht uzelve ervan te overtuigen (ik ben al lang overtuigd) dat de Arabieren, Perzen en moslims de Joden NOOIT een vierkante centimeter zullen gunnen. Wij kunnen hier nog dagen of doorzeuren maar dat neemt de haat niet weg. Het gaat uiteindelijk niet om grondgebied maar om de Joden weg te krijgen. Geen enkel akkoord zullen de Arabieren OOIT accepteren. Het enige wat zij begrijpen is de taal van de wapens. Al die juridische disputen gaan voorbij aan de Koran en de kromzwaarden. Niet realistisch.

  Like

 23. We zijn ver van het oorspronkelijke onderwerp geraakt en ik sluit het hierbij af.

  U blijft komen met demografische gegevens en berekeningen komen die niet gesteund worden door de ooggetuigen die ik genoemd heb.

  Daar naast blijft u twijfelen aan de grootte van de illegale Arabische immigratie.

  Winston Churchill zei het zo in 1939 “far from being persecuted, the Arabs have crowded into the country and multiplied till their population has increased more than even all world Jewry could lift up the Jewish population.”

  Let vooral op het laatste gedeelte: “their population has increased more than even all world Jewry could lift up the Jewish population.”

  Dan mag je de aanwas van Arabieren wel enorm noem vind je ook niet?

  Churchill beschikte in ieder geval wel over de juiste demografische gegevens.

  Nogmaals denk er nog even rustig over na voordat u uw demografische gegevens en berekeningen betrouwbaar gaat noemen.

  Ze bevestigen in ieder geval niet wat al die mensen hebben gezegd en verklaard.

  Het is heel simpel: of uw cijfers kloppen niet of Churchill en al die andere mensen liegen.

  Like

 24. Hallo Max,

  Ja tuurlijk, Hendrianus blijft maar over punten en komma’s doorzeuren terwijl de moslims in de omringende Arabische wereld alleen maar de messen slijpen en iedereen die zijn bek durft openen de keel oversnijden. Kijk naar Syrië, kijk naar Libië, spoedig zal blijken dat die zogenaamde “rebellen” nog 100 keer erger zijn dan Gadaffi en zijn terroristenbende.

  Hendrianus zegt: jullie moeten onderhandelen, anders komt er nooit vrede. Maar waar zijn ze dan die Arabische vredestichters? Toon ze mij? Er is hier maar één ding dat telt voor Israël en dat is VEILIGHEID, veiligheid en veiligheid. Al de rest moet daar voor wijken. Wie is bereid de Joden een veilige thuishaven te geven? NIEMAND. In geen 2000 jaar die voorbij zijn en ook de volgende 2000 jaar niet. Zo is dat.

  En de Palestijnen? Die willen geen vrede, die willen Israël. Ze zeggen en schrijven het 1000 keer. Dat Hendrianus daar maar gaat palaveren met zijn pacificatie. Elke dag verwacht ik dat de Arabische Woede (‘lente’ werd eerst genoemd weet je nog?) zich gaat richten tot de Joodse staat. ELKE ochtend als ik mijn nieuwsbulletins opentrek denk ik: het is zover, ze zijn de grens overgetrokken. Om even later opgelucht OEF te zeggen.

  Hendrianus wil dat we gefundeerd en met bronnen repliceren. Ik heb daarstraks getracht wat op te sporen in de Oslo Akkoorden I en II. Maar dat zijn verdorie halve boeken dat ik daarvoor moet lezen. Om wat te doen? Mijn gelijk te halen tegenover messentrekkende analfabetische baardapen die maar één zin kunnen uitbrullen en dat is:”Allah is Groot en Alle Joden moeten Dood”. En ik moet met die killers onderhandelen? Ik denk het niet. Never. Nooit van mijn leven. Over mijn lijk. Dat ze maar een andere diplomaat zoeken maar hier stopt het voor mij.

  Salut.

  Like

  1. Ja, ik begrijp dat Hendrianus door onderhandelen vrede wil. Maar gezien de Jodenhaat die vanaf 635 er ingebakken is zal dat nooit lukken. Dat kun je op je vingers natellen.

   De geschiedenis met Chamberlain’s vredesonderhandelingen met de Nazi’s hebben alleen meer ellende gebracht. En we doen weer blindelings precies hetzelfde, terwijl we zien en horen wat de Arabieren zeggen en doen. En er is niemand van diegene die de vredesonderhandelingen doen, die daar wat van zegt.

   Ik ben ook bang dat de Arabieren vandaag of morgen Israël onder de voet lopen, en de Joden uitgemoord worden, dat is wat de Arabieren de “Palestijnen” en de Moslims toch schreeuwen her en der?

   Ach, we sluiten maar weer af met Churchill. Zei hij niet na die actie van Chamberlain:
   “An appeaser is one who feeds a crocodile hoping it will eat him last”?

   Like

 25. ik ben nog steeds op de eerste toegeving van de palestijnen aan het wachten,erkennen van de Joodse staat Israel bvb,
  volgende maand willen ze graag dat “hun” land erkend wordt door de VN,ze willen dat zo graag dat ze nog extra raketten hebben afgevuurd op Israel om hun “verlangen” kracht bij te zetten,dat er weer een aanslag is geweest in Tel Aviv !
  zijn dit acties van een “land” dat een vreedzame oplossing wil? ze willen ook de vrijlating van hun “activisten/moordenaars” maar Shalid Ghalit zit nog steeds opgesloten.
  nee spijt me voor de wereldverbeteraars maar jullie idee van vreedzaam naast elkaar bestaan is onzin ! en dat ligt niet aan Israel, kijk maar naar de foto,s

  Like

 26. Met de felheid en ‘zogenaamde ;;;;;;; feitenkennis waarmee Hendrianus de “Palestijnse staat voor de Palestijnen” verdedigt, (alsof het er iets toe doet wat HIJ wel/niet vind), sla ik voor om hem bij de “samenstelling van een nieuwe regering” hier in Belgie te betrekken. Zij kunnen wel zo een doorzettertje gebruiken. Wantrouwen & vijandschap tussen Vlamen & Walen kan ook vast zijn inzet gebruiken. Als hij ervoor kan zorgen dat die ‘twee continenten in hetzelfde land’ in de toekomst door één deur kunnen, dan heeft hij een prestatie geleverd. Hendrianus, hier bij u thuis kunt u (misschien) een verschil maken. In het Midden Oosten beslist niet.

  Like

Reacties zijn gesloten.