In de ogen van Hamas zijn wij allemaal Israëlische soldaten

Shula Karlinsky (l) en Flora Gez (r), die volgens de berichtgeving van Hamas twee van de zes Israëlische ‘soldaten’ zijn, die afgelopen donderdag werden vermoord door Palestijnse ‘militanten’. Daar klopt dus niks van. Het blijken gewone mensen te zijn zoals u en ik. De twee vrouwen waren zusters en waren samen met hun echtgenoten per auto op weg naar vakantie in Eilat tot ze onder vuur werden genomen met een anti-tankraket. De terroristen hebben daarna hun machinegeweren leeggeschoten op de slachtoffers om er zich van te verzekeren dat ze allen gedood waren.

Aussi Dave van Israelly Cool verwijst schamper naar een artikel op de Hamas website waar de terreurgroep erover snoeft dat zes Israëlische soldaten werden uitgeschakeld door ‘militanten’, tijdens de aanslag op de autoweg naar Eilat donderdagmiddag 18 augustus 2011. Maar wie zijn dan die gedode “soldaten” waar Hamas zo over opschept?

In deze auto werden vier mensen vermoord; twee echtparen op weg naar hun vakantie in Eilat. Ze zullen er nooit aankomen...
Flora en Moshe Gez

De vier burgers die in hun auto werden gedood door anti-tank raketten waren twee zusters en hun echtgenoten: Moshe Gaz en Flora Gaz en de zuster van Flora, Shula Karlinsky en haar echtgenoot, Dov Karlinsky. Beide echtparen leefden in Kfar Saba. Zij waren donderdag op weg voor een vakantie naar Eilat maar kwamen nooit aan. Toen zij de stad naderden vielen zij in een hinderlaag van terroristen, die een anti-tank raket afvuurden op hun auto. Nadat de raket haar doel raakte, naderde een terrorist de auto en opende het vuur op de vier slachtoffers om ervoor te zorgen zij allen waren gedood.

Flora, 52 jaar en Shula, 54jaar, werkten beiden in een opvangcentrum voor drie- tot vierjarige kinderen in Kfar Saba. “Zij waren erg bekende en gewaardeerde opvoeders,” vertelde burgemeester Yehuda Ben-Hamo over de twee gezusters. “Dit is voor ons allemaal een groot drama.” De familie Gaz verwachtten hun eerste kleinkind over drie maanden. Zij worden overleefd door drie kinderen. Karlinskys wordt overleefd door twee kinderen en twee kleinkinderen. “Flora en Moshe waren erg opgetogen voor de nakende geboorte van hun eerste kleinkind, maar zij zullen het nooit zien,” sprak één van de vrienden van het echtpaar op vrijdag.

Yosef Levy

Een ander slachtoffer was Joseph Levi, 57 jaar oud, afkomstig uit Holon, die in zijn auto werd vermoord toen die op dezelfde autoweg reed. Zijn vrouw Esther, die een kogel in de borst kreeg,  overleefde de aanslag door zich naast het lichaam van haar man voor dood te houden. “Ik kon me niet bewegen en ik was bang dat de terrorist zou kijken en opnieuw op ons zou schieten. Er was bloed op de grond en ik hoorde mijn man naar adem snakken,” vertelde de vrouw. Het koppel keerde terug van hun vakantie uit Eilat toen ze in de val liepen van de terroristen. Het volledige verslag vind u hier op Ynet News.

Van een zesde slachtoffer, de buschauffeur van de tweede bus die werd aangevallen, werd heden de naam vrijgegeven. Het gaat hier om Yitzchak Sela, 56 jaar oud, afkomstig uit Beersheba. Yitzchak was de chauffeur van de uitgebrande bus hieronder. Een zelfmoordterrorist blies zich op in de bus. De twee overige slachtoffers van de acht Israëlische doden die  in het totaal zijn gevallen, zijn er inderdaad twee IDF soldaten te betreuren: de 22-jarige sergeant Moshe Naftali en officier  Paskal Avrahami (49 jaar), een legendarische scherpschutter van de anti-terreurbrigade YAMAM die omkwam tijdens een vuurgevecht met de terroristen.

Een zelfmoordterrorist blies zich op in de bus die daarop volledig uitbrandde. Ook de buschauffeur kwam om het leven

3 gedachtes over “In de ogen van Hamas zijn wij allemaal Israëlische soldaten

  1. Hoi Hugo, het was eigenlijk geen hint hoor 😉
    Maar ik dacht dat het wel mooie verhalen als aanvulling zouden zijn

    Like

  2. Hoi Sophie. Bedankt, maar dat komt pas morgenvroeg online want voor vandaag is mijn voorpagina al gevuld (5 artikels maximum per dag) 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.