Situatie in Zuid-Israël escaleert – Hamas voert terreuraanvallen op

Video: ‘Rood Alarm‘ in Ashdod, Zuid-Israël vrijdag 19 augustus. Een qassamraket slaat in op een synagoge, 3 gewonden

Missing Peace meldde gisteravond dat er reeds meer dan 60 raketten op Zuid-Israël werden afgevuurd waarvan gisteravond 6 katyoesha grad raketten op Beersheba, waarbij een dode en 4 zwaar gewonden vielen naast een aantal licht gewonden. Kipa Barzel [Iron Dome, het nieuwe defensie systeem] schoot 4 raketten uit de lucht. Er heerst een ware crisis stemming in het land. De burgers in Zuid-Israël hebben opdracht gekregen om de schuilplaatsen in te gaan en daar te blijven.

Munchen 5-6 september 1972 / Zwarte September vermoord 11 Israëlische Olympische atleten

De situatie doet denken aan 24 december 2008 toen iets dergelijks plaatsvond en waardoor 3 dagen later de Tsahal [Israëlische leger] de Gazastrook binnentrok. Het verschil met toen is de opgelopen spanning met Egypte. Vrijdag waren aan de Egyptische kant van de grens gevechten gaande tussen eenheden van het Egyptische leger en terroristen. Ook werden er twee zelfmoordaanslagen van de PRC gepleegd tegen Egyptische doelen. Kapitein Omri van het IDF ‘combat engineer corps’ bevestigde dat militairen van het Egyptische leger die de grens bewaken, oorspronkelijk collaboreerden met de terroristen.

Dit was in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw een bekend patroon, delen van het Egyptische veiligheidsapparaat hielpen toen in het geheim de Fayedeen terreurcampagne tegen Israël. In 1956 kwam daar de Sinaï campagne uit voort. De IDF eenheid van Omri was gisteren om 15.00 uur ter plekke op de plaats waar de aanslagen werden gepleegd en zei dat tot de avond vanuit Egypte op de Israëlische hulpverleners werd geschoten.

Yochanan Visser schreef gisteravond dat in zijn omgeving het opviel dat de minaretten de ramadan gebeden op volle geluidsterkte sterkte de vallei inblazen, wat meestal een veeg teken is [voor nog meer onheil.] Sinds dit laatste bericht van Missing Peace, zijn er afgelopen nacht tot nu, opnieuw 9 qassamraketten ingeslagen in Zuid-Israël.

Pamela Geller en Aryeh Eldad

Parlementsleden van de Nationale Uniepartij [Ichud Leumi] hebben de regering zaterdag opgeroepen om op te houden met defensief te reageren en eisen dat Hamas hard wordt aangepakt. Volksvertegenwoordiger Aryeh Eldad (plaatje links met de gekende Pamela Geller van Atlas Shruggs) suggereerde om niet langer te betrouwen op het Iron Dome systeem maar meteen en liefst nog deze nacht, alle kopstukken van Hamas eruit te pikken en te liquideren. Te beginnen bij Ismail Haniyeh en Khaled Mashaal en zo verder het rijtje naar beneden afgaan.

Echter, Israël is op dit ogenblik nog niet van plan om een grootscheepse operatie te beginnen tegen de terreurorganisaties in Gaza, maar de militaire opbouw is wel ingezet. De regering overweegt momenteel de mogelijkheden van een kleinschalig grondoffensief binnen Gaza waarmee kleine en geïsoleerde operaties zouden worden uitgevoerd. Andere opties zijn doelgerichte liquidaties van leiders van terroristische organisaties in Gaza.

Wie de situatie op de voet wil volgen kan dat op de site van de IDF-woordvoerder op deze link: http://idfspokesperson.com/2011/08/18/news-update-terror-attack-in-southern-israel/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.