Van Agt, Israël is géén apartheidsstaat [Likoed.nl]

Videoclip hierboven: Rania Fadel – een Israëlisch-Arabische studente – en vrijwilligster voor de organisatie Stand with Us, neemt het op voor de democratie van Israël. Rania windt er geen doekjes om:

Apartheid in Israël bestaat niet – dat is een leugen,” zegt ze.

Kom naar Israël en zie met je eigen ogen hoe het echt is.

In Israël wonen en leven ongeveer 1,2 miljoen Arabieren, nazaten van de 150.000 Arabieren die niét de stommiteit begingen om te vluchten naar de Arabische buurlanden tijdens de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog van 1947-1949. Bijna niemand weet van hun bestaan af. Stel je voor zeg, 1,2 miljoen inwoners van Israël die systematisch worden doodgezwegen door de reguliere media.  Waarom hoor je ook nooit wat van de Arabieren van Israël? Omdat het goed met ze gaat, héél goed zelfs. Dáárom houden Israëlbashers niet van hen. Ze willen dat het slecht gaat met de Arabieren van Israël. Als propagandawapen om Israël te demoniseren.

Voor hen zijn die Israëlische Arabieren maar “vervelende spelbrekers”. Ze worden door hen dan ook letterlijk doodgezwegen. ‘Collaborateurs’, noemen de andere Pal-Arabieren hen als ze horen van die geïntegreerde Arabieren waarvan het merendeel weliswaar toegeeft dat zij vóór de oprichting van een Palestijnse staat zijn, maar tegelijk zeggen dat ze er zich nooit zouden vestigen. Oeps? En waarom niet? Een shariastaat ligt hen niet zo. In boerka lopen nog minder. Ze houden meer van de democratische normen & waarden van Israël. Wie kan ze ongelijk geven?

Mensen als Dries van Agt, Gretta Duisenberg en Antoine Bodar maken zich druk over vermeende discriminatie in Israël, maar negeren de daadwerkelijke discriminatie in omliggende landen

… zegt Tom Struick van Bemmelen. Wat te denken bijvoorbeeld van Libanon?

De langgerekte schitterende Middellandse Zeekust van Libanon kent vele mooie stranden. Veel van deze stranden zijn volgens de linkse Engelse krant The Guardian echter alleen toegankelijk voor blanken. Zwarten worden meestentijds geweerd, simpelweg omdat ze zwart zijn. Deze ronduit racistische maatregel is bij 60 procent van de private stranden in Libanon zelfs officieel beleid, zo meldt Human Rights Watch, en niemand in Libanon die er iets aan doet. Libanon is wat dat betreft een kopie van het Zuid-Afrika van voor 1990, toen dit land een apartheidsregime kende en er ook aparte stranden waren voor blanken en zwarten.

Israëlisch-Arabische meisjes: Leven in Israël is meer cool dan in ‘Palestina’. Hun Arabische zusters in Judea & Samaria [Westoever] en vooral dan in de Gazastrook waar Arabische vrouwen en meisjes erg lijden onder de islamistische beperkingen opgelegd door het terreurregime van Hamas, zijn er qua mensenrechten en burgerlijke vrijheden heel wat slechter aan toe. En niemand die het voor hen opneemt.

Hoe anders is de situatie in Israël, het buurland van Libanon. In Israël liggen de blanke en zwarte meisjes gebroederlijk naast elkaar in bikini op het strand, en is er – gelukkig – net als in Nederland allesbehalve sprake van beleid dat zwarte mensen weert van stranden.

Desondanks insinueert oud-premier Dries van Agt (CDA) in KN 31 dat ook Israël een apartheidsstaat is. Hij zegt immers: “Het kairosdocument doet een beroep op alle christenen in de wereld om door een economische boycot de Israëlische regering te noodzaken aan de bezetting een eind te maken. Net zoals het eerder in Zuid-Afrika is gegaan”.

Anders dan Libanon lijkt Israël echter in niets op het Zuid-Afrika van voor 1990, en dus op een apartheidsstaat. In Israël kan in tegenstelling tot het Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid een ieder die de capaciteiten heeft naar de universiteit, ongeacht huidskleur, geloof of afkomst. En iedereen kan in Israël alles worden: arts, ingenieur, militair of diplomaat.

Rana Raslan, Israëlisch-Arabisch fotomodel en Miss Israel 1999: 'Ik verkies (een leven in vrijheid in) Israël boven Palestina'

De prestigieuze opleiding tot diplomaat in Israël bestaat op dit moment zelfs voor 30% uit niet-Joden waardoor vele Arabieren Israël thans in het buitenland officieel vertegenwoordigen. Zo werkte de islamitische Israëliër Ismail Khaldi jarenlang als zeer hoge diplomaat voor Israël in de Verenigde Staten, en werd de Israëlische moslim Hassan Ka’bia in 2008 tot hoogste diplomaat van het Israëlische consulaat in het Egyptische Alexandrië verkozen.

Anders dan in het Europese Zwitserland kent Israël geen minarettenverbod. Anders dan Frankrijk en België kent Israël ook geen boerkaverbod. En katholieken komen in Israël in aanmerking voor hoge posities. Zo trad in 2003 de Israëlische maronitische rooms-katholiek Salim Joubran toe tot het hoogste rechtscollege van Israël. Een jaar later, in 2004, lukte het de strikte rooms-katholieke Italiaan Rocco Buttiglione daarentegen niet om lid te worden van de Europese Commissie.

In Israël zitten moslims en christenen al sinds de oprichting van de staat Israel in 1948 continue in het Israëlische parlement, de Knesset. Momenteel zijn bijvoorbeeld 14 van de 120 parlementsleden in Israël van Arabische, niet-joodse komaf.

Zo zit de moslim Majalli Wahabi thans voor de rechts-liberale partij Kadima in het Israëlische parlement, en de christen Hana Sweid voor de links-progressieve partij Hadash. Samen met hun joodse collega’s, waaronder de openlijk homoseksuele Israëlische parlementariër Nitzan Horowitz, stemmen zij over de wetten van staat Israël. Ook vrouwen zitten – uiteraard – in het Israëlische parlement. Dit in tegenstelling tot het door een dictatoriale koning benoemde parlement van Saoedi-Arabië, waar vrouwen zelfs niet eens auto mogen rijden.

In maar heel weinig landen op aarde zitten zoveel mensen met zo’n verschillende achtergrond bij elkaar in een parlement: het democratische Israël is dan ook letterlijk het tegenovergestelde van wat apartheidsstaat Zuid-Afrika ooit was.

Laurens-Jan Brinkhorst (D66), die in de Raad van Advies zit van de door Van Agt opgerichte anti-Israëlische stichting ‘The Rights Forum’ en net als Antoine Bodar van harte de onzinnige en volkomen mislukte Gazavloot vanuit Nederland ondersteunde, heeft in het verleden in het NOS Journaal gesteld dat er volgens hem “geen millimeter verschil zit tussen het apartheidsregime van Zuid-Afrika, en het beleid van de huidige Israëlische overheid”.

Terwijl zij zwijgen over de daadwerkelijke apartheid in de regio, zoals bovengenoemde in Libanon tegen kleurlingen, of die van Saoedi-Arabië, Jordanië en de Palestijnse gebieden. In deze drie laatste landen is het – bij wet – voor Joden absoluut verboden om er te wonen. Deze echte apartheid ontgaat Brinkhorst en anderen echter blijkbaar door hun obsessieve negatieve fixatie op Israël.

Israël lijkt – in tegenstelling tot haar buurlanden – kortom in niets op het Zuid-Afrika van voor 1990. Het zou de pro-Palestina activisten in Nederland daarom sieren eens op te houden continue te insinueren dat dit wel zo is. Dries van Agt, Gretta Duisenberg en anderen, hou hier dan ook eens mee op!

Bronnen: Likoed.nl in het Katholiek Nieuwsblad van 20 augustus 2011: Van Agt, Israël is géén apartheidsstaat door Tom Struick van Bemmelen; Tom Struick van Bemmelen is voorzitter van Likoed Nederland en oud-lid van de Eerste Kamer.

6 gedachtes over “Van Agt, Israël is géén apartheidsstaat [Likoed.nl]

 1. Ik denk dat van Agt gedreven wordt door zijn katholieke achtergrond, niettemin is het uiterst smerig wat hij doet. Gretta Duisenberg is gewoon een domme vrouw en zoekt alleen maar de publiciteit. Maar het is wel treurig dat ze met hun acties er wel in lijken te slagen een land dat zich volledig inzet om een welvarend land te worden waarin iedereen met plezier zou kunnen leven in discrediet te brengen. Gelukkig zijn er ook nog mensen die hun gezonde verstand gebruiken en zich niet laten beïnvloeden door de onzin die bovengenoemde personen uitkramen.

  Like

 2. Mensen zoals…..
  *Gretta Duisenberg (van verpleegster tot luxe poppetje, door goede keuzes)
  *Priester Bodar (thuis puinruimen en minder media-geil zou hem sieren ),
  *Overtuigend anti semiet, clown en ex-PM van Nederland…. Andries v. Agt,
  *Laurens Jan Brinkhorst, aangetrouwde lid van het ‘Nederlandse koningshuis
  Ziehier de collectie van parels van het Nederlandse “establishment.
  Deze mensen moeten éérst hun mond flink met zeep spoelen voordat zij ûberhaupt het woord “Israel” in de mond mogen nemen.
  Daarna zouden ze ‘collectief’ aangeklaagd moeten worden voor het verspreiden van ‘anti semitisme, leugens & haatzaaierij…….èn geweld (door combinatie van 3 voorgenoemde)

  Like

 3. Als we het toch ver de Israelboycot hebben, die van Agt zou graag wil zien het volgende.
  Van Agt gebruikt op zijn blog duidelijk PHP kijk maar naar bijvoorbeeld http://www.driesvanagt.nl/index.php?type=tekst&item=15 (zijn achtergrondpagina met .php in de url). PHP is een internettaaltje ooit ontwikkeld door IBM en verder uitgewerkt door de firma Zend (http://www.zend.com/en/). Laat Zend toevallig uit Israel komen dus zou dolle Dries eigenlijk geen PHP mogen gebruiken. Van Agt is niet alleen inconsequent maar ook een leugenaar puur sang. Van Agt is de mening toegedaan dat de Palestijnen niets en dan ook niets te maken zouden hebben met de Holocaust. Dries had toch moeten weten dat de Palestijnen wel degelijk te maken hadden met die Holocaust. Dries van Agt is een inconsequente leugenaar.

  Like

 4. Ach, we weten dat Dries van Agt een vrome katholiek is. Indachtig de antisemitische kreten van St.Augustinus, de architect van r.-k. kerk in zijn “adversus iudaeos” en ook in zijn “de civitate dei” kan hij moeilijk anders. Augustinus vervalste zelfs Johannes 19 vers 2. Hier staat: “En de soldaten vlochten een kroon van doornen en zetten deze op zijn hoofd.”

  Liber 16 no 32 van “de civitate dei” zegt: “Spinis iudaeis coronatus”, dus Jezus werd door de Joden met doornen gekroond. Augustinus is niet in zijn eerste leugen gestikt.

  Luther, Erasmus, Pascal en de nazi’s moeten gesmuld hebben van dit soort teksten. Van Agt en zijn zeer geleerde Gazavloot-maatje Antoine Bodar smullen nog steeds.

  Like

 5. Ach, we weten dat Dries van Agt een vrome katholiek is. St.Augustinus, de architect van de r.-k.kerk spuwde zijn gal over de Joden in o.a. “adversus iudaeos’ en in zijn magnum opus “de civitate dei” De boeken 18 en 20 zijn niet erg vleiend. Ook sprong hij wat slordig om met Johannes 19 vers 2 ” En de soldaten(van Pilatus) vlochten een doornenkroon en zetten deze op zijn hoofd.” Liber 16 no 32 vertelt : “Spinis Iudaeis coronatus.” Dus Jezus werd door de Joden een doornenkroon op het hoofd geplaatst. Augustinus inspireerde Luther, Erasmus, Pascal en de nazi’s. Maar Dries van Agt en zijn geleerde Gazavlootmaatje A.Bodar smullen kennelijk nog volop van valse beschuldigingen.

  Like

 6. Ik vermoed dat voor Van Agt de Arabische kwestie vooral een vehikel is om in de schijnwerpers te blijven. Een manier om belangrijk te blijven als ‘witte ridder’ die ‘schreeuwt om recht’ voor de Islamitische-Arabische zaak.

  Like

Reacties zijn gesloten.