Obama wil dat Israël excuses aanbied aan Turkije voor incident Mavi Marmara maar Israël zegt NEEN

Vredevolle activist laat aan de pers zijn 'goede bedoelingen' zien

Op 31 mei 2010 deed de m/s Mavia Marmara een poging om met geweld de legale Israëlische zeeblokkade rond Gaza te doorbreken. Het passagiersschip, voor de gelegenheid omgeturnd tot een Turkse oorlogsbodem, had een harde kern van een 50-tal leden van de Turkse terreurgroep IHH aan boord. Het vlaggenschip van het Free Gaza Flotilla, met zogenaamd enkele tonnen hulpgoederen aan boord, was in werkelijkheid een dekmantel voor terreur als steunbetuiging voor de terreurgroep Hamas die sinds juni 2007 de bevolking van Gaza gegijzeld houdt. Echter, het zogenaamde humanitaire Flotilla werd in volle zee onderschept door de Israëlische marine. De bende nep-vredesactivisten gingen de Israëlische soldaten te lijf met ijzeren staven, messen en knuppels. In de schermutselingen kwamen negen Turken om. Achteraf bleek dat het schip niet eens hulpgoederen aan boord had.

Erdogan wil misschien terug vriendjes worden met Israël, maar dan moeten de Joden wel eerst plat op de buik gaan voor de premier van het voormalige Ottomaanse Rijk

Israel Today meldt dat het grootste dagblad van Israël, Yediot Achronot, woensdag heeft geschreven dat de regering-Obama Israël onder druk zet om ofwel Turkije excuses aan te bieden wegens zijn bloedige onderschepping van een Gaza hulpvloot vorig jaar, of gespannen relaties met Washington te riskeren.

Israëlische diplomaten in Washington meldden de krant dat ze een communiqué hadden ontvangen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, waarin ze benadrukte dat de kloof tussen Israël en Turkije schadelijk is voor de Amerikaanse belangen in de regio, zoals invloed op een verandering van regime in het buurland Syrië.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan eist dat Israël zich publiekelijk verontschuldigt voor het onderscheppen in mei 2010 van een “humanitaire hulpvloot” die probeerde de Israëlische maritieme blokkade van de Gazastrook te breken waarbij negen Turkse onderdanen werden gedood toen zij en anderen aan boord van het grootste schip, de Mavi Marmara, de Israëli’s die aan boord kwamen aanvielen.

Volgens de Israëlische diplomaten, geciteerd in het bericht in Yediot Achronot, werd hen verteld dat als Israël niet voldoet aan het verzoek van Clinton om zich bij Turkije te verontschuldigen, het Witte Huis zich plotseling niet meer in staat kan vinden om zich te verzetten tegen het eenzijdige Palestijnse uitroepen van een staat, volgende maand bij de VN.

Maar de actuele leider van het Joodse volk van Israël, premier Benjamin Netanjahoe, volhardt en blijft vastbesloten om zich nooit te verontschuldigen voor de moordzuchtige daden van destructieve Turkse moslims en hun nuttige idioten ter linkerzijde. The Jerusalem Post schrijft dat premier Netanjahoe aan staatssecretaris Hillary Clinton heeft gemeld dat hij zich niet gaat verontschuldigen.

“Israël blijft bij haar weigering om zich bij Turkije te verontschuldigen voor de dood van negen van haar onderdanen aan boord van een met Gaza verbonden schip,” zei een Israëlisch woordvoerder op woensdag, hiermee elke kansen op verzoening tussen de voormalige geallieerden van zich afduwend.

De beslissing waarover de ambtenaar sprak, werd door premier Netanjahoe officieel in een persoonlijk telefoongesprek overgemaakt aan Hillary Clinton, slechts enkele dagen voordat het Palmer Rapport met de bevindingen van het VN onderzoek omtrent de gebeurtenissen op de Mavi Marmara, zal openbaar worden gemaakt. Minister van Defensie Ehud Barak, een centrumfiguur binnen de regering van Netanjahoe ’s conservatieve coalitieregering, heeft al die tijd getracht de gemoederen in Israëlische kringen te bedaren in de hoop om met een afgezwakt excuus de Turken alsnog over de streep te trekken.

“We blijven bij ons standpunt van geen excuses,” zei de ambtenaar. Gevraagd of Israël haar standpunt zal wijzigen van zodra het Palmer Rapport wordt gepubliceerd zei hij: “Waarom zouden we dat doen? Wij weten dat het rapport onze positie ondersteunt.” De Turkse ambassade heeft nog niet gereageerd.

Pittsburgh (VS), G20-Top, 24 september 2009. Laatste officiële ontmoeting tussen Turkije en de VS. Turkije is thans grote vriend van Iran. Het is niet bekend hoe de presidentsvrouwen - Emine en Michelle - samen de dag hebben overleefd

6 gedachtes over “Obama wil dat Israël excuses aanbied aan Turkije voor incident Mavi Marmara maar Israël zegt NEEN

 1. gaan de turken zich verontschuldigen voor hun “akkefietjes met de koerden”?
  gaan de turken zich verontschuldigen voor hun bezetting van cyrpus?
  gaan de turken zich eindelijk verontschuldigen voor hun genocide verleden?

  raar volkske die turken

  Like

 2. Ik blijf het ook zeggen: de enige die zijn excuses moet aanbieden is Turkije aan Israel. Door de IHH niet tegen te houden hebben ze willens en wetens deze escalatie geriskeerd. Alleen maar om dat Erdogan in zijn verwaande hoofd heeft laten rondspoken dat hij als pion van Iran het Grote Turkse Rijk ™ weer in ere zou kunnen herstellen.

  Like

 3. Absoluut mee eens. Die Turken geven maar niet op. Echte nazi praktijken zoiets. Eerst de mensen en het land aanvallen en dan de gevolgen van die aanval in rekening brengen. Tijdens de periode van het 3de Rijk als een Jood werd geëxecuteerd zond de SS de rekening van de executie naar de nabestaanden. Tot en met de kogels werden in rekening gebracht. Dat is net hetzelfde.

  Like

 4. Zo, dan heeft de wolf in schaapskleren eindelijk een (nep)reden gevonden om zich niet meer hoeven te verzetten tegen het eenzijdige uitroepen van een Palestijnse staat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.