Minister Yaalon: Geen verontschuldigingen tegenover Turkije voor incident Mavi Marmara

Aan boord van de Mavi Marmara op 31 mei 2010. Gewelddadig offensief van Turkse activisten in bloed gesmoord. Negen Turkse gewapende killers sneuvelen in hun strijd tegen het IDF

Op het plaatje hierboven vallen zogenaamde vredesactivisten Israëlische soldaten aan met ijzeren staven, messen en dolken wanneer zij trachten aan boord te raken van de Mavi Marmara. Het schip trachtte met geweld de legale blokkade van Gaza te doorbreken uit sympathie voor het islamistisch Hamasregime. Achteraf zal blijken dat het door het IHH gekaapte passagiersschip niet eens hulpgoederen aan boord had. Het werkelijke doel was dan ook niet om hulp naar Gaza te brengen maar steun te betuigen aan de Gazaanse terreur jegens Israël en mede in de hoop met hun actie een politiek incident uit te lokken om Israël zwaar te beschadigen, iets waar zij ten dele ook in geslaagd zijn.

Ya’alon: G-d Forbid We Apologize to Turkey

door Elad Benari [bron]

Vice-premier en minister voor Strategische Zaken Moshe (Bogie) Ya’alon had het gisteren dinsdag 16 augustus over het Rapport Palmer betreffende het débâcle van het Free Gaza Flotilla in mei 2010 en de aan de gang zijnde verzoeningsinspanningen met Turkije. Ya’alon, die het woord voerde op een conferentie van activisten van de Likoedpartij [Netanjahoe], zei “Wij zullen met de Turken samenkomen nadat het rapport is gepubliceerd. Moge G’d voorkomen dat wij ons zouden verontschuldigen.”

Minister Moshe Yaalon

Ya’alon voegde eraan toe dat “de nationale eer geen concept is dat van de straat komt maar er één is met een strategische betekenis. Indien wij ons verontschuldigen en Erdogan zich later omdraait en zegt dat hij ons op alle punten op de knieën heeft gekregen, zal hij zich nadien opwerepen als de leider van het Midden-Oosten. Hij zal de kwestie nooit laten rusten [en blijven uitbuiten], zelfs niet nadat wij ons verontschuldigd hebben.”

Turkije eist van Israël dat het zich verontschuldigt voor de dood van de negen activisten van de IHH die vorig jaar aan boord van de Mavi Marmara waren. Het schip probeerde om de zee blokkade van Israël op de Gazastrook te doorbreken en toen het door de IHH gekaapte schip weigerde de boeg te keren en naar de haven van Ashdod te varen zodat de hulpgoederen – die het naar eigen zeggen naar Gaza bracht – door Israël zou kunnen worden geïnspecteerd, bleef de militairen geen andere keus over dan het schip te enteren en manu militari aan de ketting te leggen in Ashdod.

Toen de militairen aan boord kwamen, werden zij aangevallen door de zelfverklaarde ‘vredesactivisten’ op het schip, dat hen met knuppels aanviel en hen probeerde te overmeesteren en te ontvoeren. Het was slechts toen de militairen in ernstig gevaar verkeerden dat zij het vuur openden op de ‘vredes’activisten.

Minister Yaalon zei hierover onder meer het volgende:

De commissie Palmer heeft duidelijk gezegd dat de blokkade op Gaza wettelijk is. Gaza wordt helemaal niet belegerd, er is geen hongersnood, geen humanitaire crisis, goederen komen op regelmatige basis binnen, de winkelcomplexen zijn normaal geopend en zij kopen luxewagens aan.

Omwille van de veiligheid wordt een blokkade gehandhaafd op de Gazastrook, vandaar dat het illegaal is om die te trachten doorbreken of omzeilen, en dat is precies wat het comité heeft verklaard. Wij hebben een antwoord op alles waarvan de Turken ons beschuldigen. Het comité heeft in ons voordeel geoordeeld en dat zullen de Turken nooit aanvaarden.”

De commentaren van minister Yaalon stemmen overeen met diegenen die onlangs door andere politici werden gemaakt. Eerder deze week hekelde Danny Danon, parlementslid voor Likoed in de Knesset, de Turkse premier Erdogan in een opiniestuk in The Washington Times. “In feite moet de Turkse overheid Israël haar verschuldigingen aanbieden voor deze aanval, samen met andere recente acties die het leven van Israëlische burgers in gevaar hebben gebracht,” zei Danon.

Turkije “zou zich moeten verontschuldigen voor het aanmoedigen van het zenden van, onder valse voorwendsels, anti-Israëlische actvisten die het soevereine grondgebied van Israël bedreigden,” voegde hij eraan toe. “Deze zogenaamde vreedzame activisten, die in werkelijkheid een dekmantel waren om een vrijgeleide af te dwingen voor de invoer van illegale wapens, hebben de Israëlische soldaten zonder aanleiding aangevallen.”

Minister Uzi Landau voor Nationale Infrastructuur, verwierp onlangs eveneens de Turkse eis dat Israël zich zou verontschuldigen zeggende dat:

“Indien er iemand is die zich zou moeten verontschuldigen, dan is het wel Turkije voor haar steun achter de provocatieve vloot. Het is Turkije dat haar banden met Hamas en andere extremistische Moslimgroepen moet verklaren. Het is Turkije dat haar beleid moet verklaren, niet alleen tegenover ons maar tegenover de hele wereld.”

Een gedachte over “Minister Yaalon: Geen verontschuldigingen tegenover Turkije voor incident Mavi Marmara

  1. Erdogan dreigt om oorlogsschepen mee te sturen met de volgende lading sukkels die de LEGITIEME BLOKKADE van de gaza strook willen doorbreken!daar hebben we het dus,het ware gezicht van Erdogan en zijn doel DE vernietiging van Israel ‘gematigde islam? my ass !!

    Like

Reacties zijn gesloten.