Niets is zo heilig als het lijkt: behalve dan de Rotskoepel en de Al Aqsa moskee [video]

Indien de Al-Aqsa Moskee en de Rotskoepel werkelijk zo belangrijke heiligdommen zijn voor de moslims, waarom waren ze dan met onkruid overgroeid in de 19de en de 20ste eeuw? Ons wordt regelmatig wijsgemaakt dat Jeruzalem de 3de heiligste plaats is voor de Islam, een oord van pelgrimage en G’dsvrucht.  Maar… is dat wel zo?

Toen een Jood - premier Ariel Sharon - in september 2000 de Tempelberg bezocht, was dat zo'n grove heiligschennis dat een nieuwe opstand de 2de Intifada uitbrak

Dat was zeker niet altijd het geval. Zou het misschien kunnen zijn dat die bijzondere islamitische  interesse in de heilige plaatsen van Jeruzalem eerder van een meer recente datum is? Bijvoorbeeld sinds 1948 nàdat de Joodse staat Israël werd opgericht en de Islam de Tempelberg met haar Al Aqsa moskee en de Rotskoepel zijn gaan beschouwen als een kanon gericht op het hart van het Joodse volk dat in Jeruzalem klopt? Is het niet zo dat de belangrijkheid van de Islamitische heiligdommen op de Tempelberg slechts is beginnen toenemen rechtevenredig met de toename en belangrijkheid van de Joden en hun staat Israël?

Oude afbeeldingen van de Rotskoepel [ook wel de Moskee van Omar genoemd] uit 1875, 1904 en 1911 laat een heel ander beeld zien van die schijnbare belangrijkheid van de Tempelberg in de Islam. De Rotskoepel lijkt helemaal verlaten, zwaar vervallen en het plein en de omgeving overwoekerd door onkruid. Hoe komt het toch dat één van de heiligste plaatsen, in om het even welke religie, in zo’n vervallen toestand verkeert? Ziet dit er soms uit als een plaats die elk jaar door door duizenden aanbidders wordt bezocht?

Een en ander staat wel in scherp contrast met oude foto’s uit dezelfde periode getrokken aan de Westelijke Muur – de Klaagmuur – aanbeden door de Joden in hun heiligste stad. Zo te merken op die foto’s wordt die heilige Joodse plaats voortdurend bezocht. Er groeit geen sprietje gras tussen de vloerstenen. Mensen trachten altijd de geschiedenis te veranderen zoals het hun beter uitkomt, maar het onkruid is altijd de eerste getuige van de waarheid.

En als in onze tegenwoordig tijd de Tempelberg dan toch zo heilig is voor de moslims [correctie: niet vóór de moslims, maar tègen de Joden, een belangrijke nuance], waarom laten ze er dan hun kinderen voetbal spelen op het plein voor de Rotskoepel zoals hieronder op het filmpje van 15 januari 2011?


Bekijk hier nog meer plaatjes over recente zelfontheiliging – Meer video’s van Elder of Ziyon op: elderofziyon.blogspot.com/p/eoz-videos.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.