Hamas wil 1-staatoplossing: Arabisch-Islamitisch Palestina zònder Joden

Mahmoud al-Zahar, de partij-ideoloog, medeoprichter en tegenwoordig minister BuZa van Hamas, blijft consequent het standpunt van zijn islamistische terreurorganisatie herhalen m.b.t. een definitieve en stabiele vredesregeling in het M-O. Zahar pleit voor de  1-staatoplossing: “Een Arabisch islamitisch Palestina – Israël en Joden moeten weg uit het M-O.” Dat einddoel [lees: Endlösung] “kan niét bereikt worden door onderhandelingen maar enkel door gebruik van extreem geweld [jegens de Joden].”

Hamas in Gaza: ‘Palestine means Palestine in its entirety, and Israel cannot exist in our midst’

door Just Journalism [bron]

Minister van Buitenlandse Zaken van Hamas, Mahmoud Al-Zahar, nam onlangs deel aan een discussie op de Egyptische satellietzender Dream 1 TV waarin hij andermaal het standpunt van zijn terreurorganisatie omtrent de verwerping van het bestaansrecht van Israël verdedigde.

Volgens Memri, gebruikte al-Zahar het interview van 21 juli jongstleden om zijn argument te verbreiden dat “Palestina in zijn geheel Islamitisch waqfland is, dat niet kan worden opgegeven”:

“Op dit ogenblik in de tijd, zeggen wij u eerst en vooral dit: Wij willen Palestina hebben in zijn totaliteit – dus laat daar geen misverstanden over bestaan. Als onze generatie dat niet kan bereiken, dan zal de volgende dat doen en wij voeden onze kinderen op met dit doel. Met Palestina bedoelen we Palestina in zijn geheel en in ons midden is er geen plaats voor Israël.”

Het Palestijnse vredesvoorstel in een notendop: From the River to the Sea Palestine will be free...

Al-Zahar verklaarde ook dat Hamas om het even welke Israëlische terugtrekking van de Westelijke Jordaanoever [Judea en Samaria], of een compromisovereenkomst met de Palestijnse Autoriteit, moet begrepen worden als slechts een ‘eerste stadium’ naar de vernietiging van Israël in haar geheel. Hij beweerde dat dit het belangrijkste verschil is dat tussen Hamas en zijn seculaire rivaal, al-Fatah [partij van Mahmoud Abbas] bestaat.

“Laat mij u het verschil tussen Fatah en ons omtrent deze kwestie verklaren. Wij spreken over de bevrijding van de pre-1967 gebieden, maar wij erkennen geen Israël op geen enkele duimbreedte van ons land. Anders gezegd: dit land blijft van ons en wanneer ooit het machtsevenwicht verandert, zullen wij het heroveren, zelfs als wij dat duim na duim moeten doen.”

Al-Zahar verklaarde tevens dat het de bedoeling is van Hamas om “het verzet op de Westelijke Jordaanoever te coördineren”, maar in dit opzet wordt gehinderd door het samenwerkingsverdrag omtrent de veiligheid tussen de Palestijnse Autoriteit en Israël.

De expliciete eis van de Hamasminister voor Buitenlandse Zaken dat hij geheel Israël als Palestijns land beschouwt is slechts de meest recente in een reeks van rejectionistische verkjlaringen van de islamistische terreurgroep. Deze commentaren komen nauwelijks een maand na een gelijkaardig gesprek waarin al-Zahar het verzet van Hamas jegens het bestaansrecht van Israël uiteenzette en zijn verwerping van om het even welke compromisoplossing voor het Arabisch-Israëlisch conflict schetste.

In Mei, verklaarde Osama Hamdan, hoofd van het Hamas’ Departement voor Internationale Betrekkingen, dat de ‘gewapende confrontatie’ de ‘ruggegraat van het verzet’ zal blijven. In het begin van die maand debatteerde Ismail Haniyeh, de de facto eerste minister van Gaza, dat ` het Zionistische project in Palestina moet stoppen’, terwijl een geestelijke leider van Hamas beweerde:

“Over slechts enkele jaren, zullen al de Zionisten en kolonisten zich realiseren dat hun komst naar Palestina gebeurde in het vooruitzicht van de grote slachting, die Allah hen heeft voorbehouden en waarmee hij het mensdom van hun kwaad wil bevrijden.”

Palestijnen willen geen vrede

zij willen Israël

staat3

27 april 2009. Mahmoud Abbas (l.), de president van de PA en Saeb Erekat (r.), zijn toponderhandelaar voor de vrede, tonen aan pers en publiek een kaart van “hun” Palestina. Bemerk bovenaan de benaming in het Engels ‘Palestine’. Israël is op deze kaart nergens meer te bespeuren. Ook Gaza en de Westoever zijn verdwenen van de kaart, het heet nu allemaal Palestina. Deze provocatie volgde nadat hij enkele minuten eerder andermaal het bestaansrecht van Israël als Joodse staat had verworpen. [bron].

Of zoals Yasser Arafat het op 30 januari 1996 duidelijk formuleerde:

“Wij zijn van plan de staat Israël te elimineren en een pure Palestijnse staat te stichten. Wij zullen het leven voor de Joden ondraaglijk maken, door psychologische oorlogsvoering en een bevolkingsexplosie. Joden zullen niet onder de Arabieren willen wonen. […] Ik heb niets aan de Joden; zij zijn en blijven Joden. Wij hebben van u nu alle mogelijke hulp nodig in onze strijd voor een verenigd Palestina onder volledige Arabisch-islamitische controle.” [bron]

2 gedachtes over “Hamas wil 1-staatoplossing: Arabisch-Islamitisch Palestina zònder Joden

  1. Eén Palestina, i.p.v. Israel en (later) Jordanie, waar het merendeel van de “Palestijnen woont. Dit is nooit een geheim geweest. Het is ALTIJD duidelijk door Hamas én de (zogenaamde gematigde) PA gezegd en zo staat het ook in hun handvest (is ook nooit veranderd). Al de rest is palaver, bedoeld om het Westen voor hun karretje te spannen.
    Dit is ook niet zo moeilijk daar het, over het algemeen Anti Semietische Westen, ondanks het ‘politiek correcte gezalf, dezelfde mening is toegedaan. Anti Semitisme is een genetische afwijking van het ‘gecultiveerde Europa en samen met de influx v.d. agresieve Islam is de keuze snel gemaakt. Wat is het alleen vervelend dat Israel zo slecht meewerkt.

    Like

Reacties zijn gesloten.