Palestina, het toekomstige springkasteel van de Arabische Liga [video]

The Palestinian Mythology

Palestina is een streek, geen Arabische nationaliteit. Het is geen Arabisch woord, maar een verbastering van een woord dat Filistijn betekent. Op geen enkel ogenblik in de geschiedenis heeft er ooit een Palestijns-Arabisch koninkrijk bestaan, noch als staat en noch als politieke entiteit, totdat die entiteit werd aangemaakt door Israël als onderdeel van een verdrag met Arafat. De Palestijnse natie is een vervalsing waarin geen enkele van de Arabische machten geloven [dat ze bestaat], zoals ze dat zelf bewezen hebben toen ze het land annexeerden – de zogenaamde tegenwoordige “bezette gebieden” – tot op het ogenblik dat Israël die gebieden heroverde tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967. Meer dan twee decennia lang, werd er nooit een Palestijnse staat opgericht toen Judea, Samaria en Gaza nog in de handen waren van Egypte en Jordanië. Pas na twee grote militaire nederlagen, waardoor de Arabische machten genoopt werden af te zien van toekomstige oorlogen met Israël, hebben zij dan maar besloten om dat bijzondere stukje mythologie te onderschrijven.

Ahmed Shukairy, oprichter van de PLO en in 1967 opgevolgd door Arafat, in de Verenigde Naties in 1956: "Het is algemeen bekend dat Palestina niets anders is dan Zuid-Syrië"
Ahmed Shukairy, oprichter van de PLO en in 1967 opgevolgd door Arafat, in de Verenigde Naties in 1956: “Het is algemeen bekend dat Palestina niets anders is dan Zuid-Syrië”

Bovendien waren het de Arabische machten die het VN-verdelingsplan uit 1947 verwierpen om te verhinderen dat er twee aparte staten zouden ontstaan, een Joodse en een Arabische. Het was de Arabische zijde die het plan afwees en koos voor oorlog, en toen bij de locale Arabieren aandrongen om Israël te verlaten, zodat ze zouden kwaad blijven tot op het ogenblik dat de Joden in de zee werden gedreven en met dat doel de vluchtelingenkampen creëerden. Als er echt iemand de “nationale rechten van het Palestijnse volk” ontkent, dan zijn het de Arabische machten. Maar dan is de de kaart van nationale rechten altijd al een valse kaart geweest, zoals kan worden aangetoond toen de stichtende voorzitter van de PLO, Ahmed Shukairy, in de Verenigde Naties in 1956 verklaarde: “Het is algemeen bekend dat Palestina niets anders is dan Zuid-Syrië.” De PLO heeft nooit eerder een oproep tot een eigen staat gedaan. Zij deed dat voor het eerst na de nederlaag van de Arabische machten tijdens de Yom Kippoer oorlog in 1973, toen duidelijk werd dat alleen met brute kracht de regionale Arabische machten nooit in staat zouden zijn om Israël met geweld te veroveren.

Springkasteel Palestina - 10 jaar na 9/11

Sinds 1992, toen de PLO een autonoom gebied verwierf, heeft zij geen enkele serieuze poging ondernomen om het land daadwerkelijk te besturen. In plaats daarvan heeft zij nagenoeg al haar middelen in haar milities gepompt die zij gebruikt heeft voor het uitvoeren van terroristische acties tegen Israël en een ander deel aan haar propagandakorpsen die de hele wereld afreizen om te klagen over Israël. Dat komt omdat geen enkele van de zogenaamde Palestijnse leiders interesse hebben om daadwerkelijk een eigen staat te creëren, zoals Clinton uiteindelijk en tot zijn eigen schaamte en vernedering moest ontdekken, toen Yasser Arafat zijn grote 99 procent vredesplan verwierp. Als de Egyptische en Jordaanse Arabieren, die kamperen in de achtertuin van Israël, werkelijk de uitoefening wilden van hun “nationale rechten”, zouden ze dat ook de afgelopen 17 jaar hebben gedaan. In plaats daarvan is het enige wat ze wèl hebben gedaan, is proberen om zoveel mogelijk Israëli’s te doden om in de gunst te blijven hun Arabische en Perzische donateurs. Na al die vele miljarden dollars aan internationale hulp, is het enige dat goed werkt in de Palestijnse Autoriteit, de AK-47′s…

zuheir
PLO topman Zahir Muhsein in 1977: 'Het Palestijnse volk bestaat niet'

Steeds opnieuw waren er herhaaldelijk kansen om een Palestijnse staat te stichten. Of het nu was in 1947 door de aanvaarding van VN-resolutie 181, of van 1948 tot 1967 [toen de ‘bezette gebieden’ lagen] in de handen van de Arabische machten, of van 1992 tot 2009 samen met Israël en de VS – er lagen bijna vier decennia lang kansen te grijpen waarin de Arabieren een Palestijnse staat zou hebben kunnen gecreëerd. Vergelijk dat met de amper 25 jaar van de zogenaamde ‘bezetting’ tussen 1967 tot 1992 ter vergelijking. De reden dat er geen “Palestijnse staat” is, is omdat niemand die eigenlijk echt wil. Het Palestijnse nationalisme heeft net zoveel waarde als gelijk welk ander propagandistisch pamflet in oorlogstijd. Het enige doel daarvan is om Arabieren, moslims en andere medereizigers op hetzelfde spoor te houden voor het enige gezamenlijke doel dat ze zich hebben gesteld in 1947, namelijk de vernietiging van Israël te voltooien. [bron door Daniel Greenfield]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.