Betrekkingen tussen Israël en China worden hartelijker

Peking, 13 juni 2011. De rode loper wordt uitgelegd voor Israëlisch Minister van Defensie Ehud Barak voor zijn bezoek aan zijn Chinese ambtsgenoot Generaal Liang Guanglie (foto: Ministerie van Defenise)

Betrekkingen tussen Israël en China worden hartelijker

door Israel Today.nl [bron]

China en Israël hebben al lange tijd goede betrekkingen op het gebied van hi-tech en handel, maar nu is Israël vastbesloten tot het herstellen van de hechte samenwerking op defensiegebied, die beschadigd was door eerdere Amerikaanse druk.

De betrekkingen tussen het kleine Israël en de Aziatische reus China zijn recent hartelijker geworden, volgens berichten in de Israëlische media in de afgelopen week.

Israël en China hebben een lange geschiedenis van samenwerking op hi-tech gebied, en een tijdlang zijn er sterke zakelijke relaties geweest. Maar nu versterken de beide landen eveneens hun relaties op het gebied van defensie en veiligheid.

De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak bezocht de afgelopen maand China om de groeiende samenwerking op het gebied van veiligheid te versterken.

Israël en China waren ook eind jaren ’90 goede partners op het gebied van defensie, waarbij Israël jaarlijks voor meer dan een half miljard dollar aan hi-tech wapens aan China verkocht. Maar die samenwerking sneuvelde door Amerikaanse druk op Israël om te stoppen met het bewapenen van zijn communistische rivaal. Beijin was niet zo blij dat Israël zo gemakkelijk toegaf aan het dictaat van Washington.

Het is nog niet duidelijk welke vorm deze nieuwe Israëlisch-Chinese samenwerking op veiligheidsgebied zal krijgen, maar bekend is dat Jeruzalem China ziet als een belangrijke bondgenoot in versterken van zijn plaats in een zee van vijandige Islamitische landen.

China heeft een enorme invloed op de Arabische en Islamitische krachten in de regio, en Israël hoopt daarvan krachtig gebruik te maken voor het onschadelijk maken van een paar zeer ernstige bedreigingen voor de Joodse staat.

Een gedachte over “Betrekkingen tussen Israël en China worden hartelijker

  1. China, een oud volk. Israel een oud volk. Om te tonen hoezeer het Joodse volk is uitgemoord door de millennia heen kan een vergelijking met China dienen. Hadde men de Joden niet constant aangevallen dan was het volk nu een miljard drie honderd miljoen zielen sterk,1300.000.000 (tien cijfers) net als China.

    Hoeveel Joden de wereld draagt…dat getal van twee cijfers met nog 6 nullen lijkt daar niet op.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.