Danny Ayalon vertelt De Waarheid omtrent de Westbank [video]

The Truth About the West Bank

nu ook met Nederlandse ondertiteling
klik op ‘cc‘ en kies de gewenste taal

Vice-minister voor Defensie Danny Ayalon heeft een video ingesproken op YouTube, waarin hij de waarheid over Judea en Samaria uitlegt aan de hand van animaties. Die video wordt u thans door Missing Peace aangeboden met Nederlandse ondertiteling. De video is de Engelstalige gesproken versie van een eerdere Hebreeuws gesproken video die werd geproduceerd in samenwerking met de internationale organisatie StandWithUs. Een vertaling van deze video “The Truth About the West Bank” door Floor Poot van Israel Today.nl kon u reeds eerder op deze blog lezen. De video blijkt een groot succes te zijn afgaande op de 289.424 reeds bekeken kliks en dat op nauwelijks drie weken tijd [5 aug. 2011].

Minister Danny Ayalon zetelt sinds februari 2009 in het kabinet van premier Netanjahoe en werd in april 2009 verkozen als viceminister voor defensie. Hij zetelt voor de nationalistische conservatieve partij van Avigdor Lieberman “Israël is Ons Huis” [Yisrael Beitenu] die 15 afgevaardigden telt in het Israëlisch parlement [Knesset].

In deze video beantwoordt de vice-minister eenvoudige vragen op een duidelijke efficiënte wijze. Vragen zoals waarom we termen gebruiken als “Westbank” of “Westelijke Jordaanoever”, “bezette gebieden”, “1967 lijnen” of zelfs “1967 grenzen”. Ayalon zegt dat Judea en Samaria werden afgenomen van de Jordaanse bezetter tijdens de defensieve oorlog en dat de “nederzettingen” daarom legaal zijn.

Het idee achter de creatie van deze video werd opgevat in een vernieuwende wijze en verklaart de Israëlische houding ten aanzien van de eenzijdige erkenning van een Palestijnse staat,” zegt Ayalon. “De  Israëlische argumentatie gebaseerd op feiten, loopt verloren in de hoofdartikels en beelden [van alledag]. De uitdaging is om de boodschap op een juiste manier en op een natuurlijke wijze in de [nieuwe] media in te passen bestemd voor de wereld online,” voegde hij eraan toe.

2 gedachtes over “Danny Ayalon vertelt De Waarheid omtrent de Westbank [video]

  1. Omdat Israël van zichzelf denkt dat het haar Hasbara beter zelf voert, met het gevolg dat er niks gebeurt want in Israël is niemand het erover eens hoe dat moet gebeuren. Bovendien helpen steken ze ook geen vinger uit naar hasbaristen zoals deze blog en de vele Nederlandse die ik ken.

    Tenzij je schrijft hoe mooi en fantastiesj Israël wel is, maar wie is daar nu in geïnteresseerd? Als ik schrijf dat een Israëliër een Nobelprijs gewonnen heeft in dit of dat, krijg ik als antwoord: en hoeveel heeft die Jood dan betaald om die prijs te krijgen?

    Maar goed, ik doe het uit idealisme en dat is waarschijnlijk de beste manier om het lang vol te houden. 🙂

    Like

  2. Ik begrijp niet waarom Israel zo laat met een dergelijke video komt. De geoliede en uitstekende PR-machines van de Pallys heeft gedurende decennia vrijwel ongestoord diep kunnen wortelen in de mind-set van de publieke opinie en de media, dat ik vrees dat dit videootje de opinies niet zal veranderen. Ik hoop oprecht dat Israel zich veel meer zal toeleggen op deze en andere manieren van communicatie mbt het laten zien van de Israelische zijde. Zoals genoemd in dit artikel, is dit nauwelijks een “vernieuwende wijze” te noemen, want de Palestijnen maken hier al tientallen jaren met groot succes (mis)gebruik van, terwijl de Israeli’s op dit gebied er laks en verwaarlozend mee omgingen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.