Denkt u ook dat de Verenigde Naties geobsedeerd zijn door Palestina? Naaah….

Waar de prioriteiten liggen van de Verenigde Naties en waarom dat zo is

Think the UN is obsessed with Palestine?

door Elder of Ziyon

Online kan u het het document vinden van de Verenigde Naties met als de titel “Annotated preliminary list of items to be included in the provisional agenda of the sixty-sixth regular session of the General Assembly“. ’t Is te zeggen de voorlopige lijst van onderwerpen die de Algemene Vergadering van de VN vanaf september zullen behandelen wanneer de Zesenzestigste Sessie begint. Het document is 215 bladzijden lang en geeft een goed idee wat de de VN allemaal van plan is te discuteren vanaf volgende maand.

Hieronder volgt een grafiek die werd opgesteld aan de hand van het aantal keren dat de namen van bepaalde landen of entiteiten voorkomen in dat bewuste document. Wanneer u door het venster buiten naar de wereld kijkt, blijkt pas hoe groot die wereld wel is [It’s a big world out there]. En wat in die grote ontzaglijke wereld nog meer opvalt is hoe zeer de Verenigde Naties die toch 196 lidstaten telt, enkel geobsedeerd is door een heel klein stukje van die wereld.

De grafiek van Elder of Ziyon hieronder laat zien waar die Verenigde Naties zich nauwelijks of helemaal niet om bekommeren. Een voorbeeld is Libië dat niet eens in de lijst voorkomt en waar nog steeds een zware burgeroorlog woedt waar zelfs Natolanden in betrokken zijn. Volgens de VN niet de minste aandacht waard. Wat wel de aandacht eist van de VN valt u meteen op wanneer u het grafiekje afgaat:

Een gedachte over “Denkt u ook dat de Verenigde Naties geobsedeerd zijn door Palestina? Naaah….

  1. De grafiek laat zien waar een organisatie met een potentieel, totáál de mist in gaat door zich te laten gebruiken door eigen belang. De UN is ooit opgericht om als ‘spil voor vrede te fungeren, nu is ze echter alleen maar de ‘spil voor oorlog. Oorlogen ‘ontstaan door haar gemanipuleer en Vredes worden ‘gehinderd door haar zelfde gekonkel. De UN in deze samenstelling is totaal niet funktioneel en alleen een storingsfactor. Een verzamelplaats voor regeringen om hun politieke spelletjes te ventileren. Ze zou ‘gisteren ontbonden moeten worden, opnieuw overdacht en in een nieuwe vorm gegoten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.