Intussen wordt Israël vanuit Libanon goed bewaakt door V.N.-troepen [cartoon]


De Libanese gewapende strijdkrachten. (en de V.N.)…

Terwijl de Syrische president Assad rustig doorgaat met elk volksprotest bloedig te onderdrukken en de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties beschaamd tot op vandaag de andere kant opkijkt, is het aan de Libanees-Israëlische grens een heel andere situatie. Het Libanese leger bewaakt er samen met de United Nations Interim Force in Libanon (UNIFIL) de grens. Zoals algemeen geweten is, staat die VN-legermacht daar maar bij voor spek & bonen.

Bij de Verenigde Naties en in de rest van de wereld zijn ze er namelijk nog altijd rotsvast van overtuigd dat “het èchte gevaar uitgaat van de enige democratie in het Midden-Oosten – met name Israël – en dat moet goed in het oog worden gehouden! Het moet èn het zal!” Hoe die verhoudingen daar precies liggen werd hier treffend in beeld gebracht door de Israëlische cartoonist Ronny Gordon in The Jerusalem Post van heden: “Israël in het vizier houden, met de hulp van de V.N.”, heet dat daar. Bemerk het ‘Made in USA‘ op de legervest van de Libanese soldaat… 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.