Er wordt in Gaza echt honger geleden… tijdens de Ramadan: op de Al Zawiya markt [in beeld]

Gaza Stad, 30 en 31 juli 2011, op de populaire Al Zawiya markt. Mensen haasten zich naar de markt om versieringen en lantaarns aan te kopen om hun huizen op te vrolijken tijdens de vastenmaand van de Ramadan die zondagavond 31 juli na zonsondergang begonnen is. De marktkraampjes zijn zo te zien weer goed gevuld. “Jamaar, dat komt allemaal via de tunnels want Israël handhaaft een blokkade,” zeggen linkse ngo-medewerkers pruilerig. Onzin. Gewoon legaal ingevoerd via de Erez grenspost over land via Israël.

Alle weken – jaar in en jaar uit! – trekken honderden vrachtwagens de grens over om goederen en producten aan de Gazanen te leveren. Wie die kwaadaardige sprookjes over ‘honger in Gaza‘ blijft slikken als zoete koek is oftewel dom en naïef, misleid of gewoonweg een botte antisemiet die weigert te zien wat iedereen ziet die niet blind is. Maar ja, zelfs als die Jodenhater met zijn neus tegen een olifant aankijkt, zal hij nog altijd blijven volhouden dat er een wit konijn voor hem staat. Zo zijn ze wel, die Jodenhaters….

De Gazaanse madammen zijn ook weer van de partij


Snel verder kijken KLIKKEN op –>

A Palestinian man hangs paper lanterns outside his shop ahead of the Muslim holy fasting month of Ramadan at Al-Zawiya market in Gaza City. Arab governments are bracing for increased tensions during the Muslim holy fasting month of Ramadan which this year comes amid a wave of unprecedented uprisings sweeping the region.


Palestinians shop for food ahead of the Muslim holy fasting month of Ramadan at Al-Zawiya market in Gaza City on July 30, 2011.as Muslims all over the world mark the first day of the holy month of Ramadan. Muslims observe Ramadan by abstaining from food and drink from dawn until sunset. UPI/Ismael Mohamad / Bron


A Palestinian boys looks at the colorful lanterns outside his shop ahead of the Muslim holy fasting month of Ramadan at Al-Zawiya market in Rafah southern Gaza on July 30, 2011.Muslims observe the holy fasting month by refraining from eating, drinking, smoking and sex from sunrise to sunset. UPI/Ismael Mohamad / bron

“Throughout history, Ramadan has been the month of revolutions and victory,” said Abdullah al-Amadi, director of the Qatar-based Islamic website Islamonline. “I think it will inspire the youths of the Arab Spring to complete their struggles against injustice and tyranny,” he said. [bron]Een gedachte over “Er wordt in Gaza echt honger geleden… tijdens de Ramadan: op de Al Zawiya markt [in beeld]

  1. “De Gazaanse madammen zijn ook weer van de partij”. Gelukkig dat het onderschrift erbij staat. Ze lijken me meer iets uit een griezelfilm.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.