Nationalistisch parlementlid Hotovely in de clinch met Arabische Haneen Zoeabi [video]

Op deze pittige videoclip is te [en te horen] zien hoe Israëlisch-Arabisch parlementslid Haneen Zoeabi [Balladpartij / website] compleet de pedalen verliest in een debat met haar opponent het Israëlisch-Joodse parlementslid Tzipi Hotovely van premier Benjamin Netanjahoe’s partyij [Likoed / website].

Het conservatief nationalistische parlementslid heeft al lang meer dan genoeg van de Free Gaza Flotilla zeilende idiote Zoeabi, zoals blijkt uit deze video. Het einde van het bestaansrecht van Israël verdedigen in het Israëlisch parlement de Knesset door de Arabische Zoeabi, is voor Hotovely duidelijk – èn ook mijns inziens – terecht een brug te ver.

Haneen Zoeabi: Israël vernietigen van binnenuit

De grens tot hoe ver precies de democratische verdraagzaamheid mag komen eindigt bij mensen zoals Zoeabi. De manier waarop Zoeabi haar minachting voor de Israëlische staat uit en hoe haar gezicht helemaal verwrongen wegtrekt als ze het woord Jood of Israël nog maar uitspreekt, is helaas tekenend voor de houding van veel Israëlische Arabieren.

Maar dat is gelukkig niet bij allemaal het geval. Zoals iedereen weet [of toch zou moèten weten] wonen ongeveer 1,2 miljoen Arabieren in Israël. Het feit dat zo weinig mensen dat weten, ook in mijn directe omgeving, is omdat het goed met ze gaat, héél goed zelfs, en als het goed gaat met de mensen dan is dat nooit nieuws. Vandaar dus, dat zoveel mensen in het ongewisse zijn van het bestaan van de Israëlische Arabieren.

Het blijft dan ook onbegrijpelijk waarom ze onder hun afgevaardigden iemand parlementair verkiezen zoals Haneen Zoeabi. De enige reden waarom Zoeabi in de Knesset zetelt is om via haar democratisch verkregen privileges misbruik te maken om diezelfde democratie, die haar al die rechten en vrijheden heeft geschonken die ze in geen enkel ander Arabisch land in het Midden-Oosten ooit zou krijgen, ten gronde te richten,

Kijk bijvoorbeeld hier maar hoe Zoeabi die – notabene in de functie van verkozen volksvertegenwoordiger voor de democratische staat Israël – deelnam aan het Free Gaza Flotilla om de Israëlische blokkade van Gaza te doorbreken en arm in arm met de terroristen van de IHH vrij rondliep op de m/s Mavi Marmara.

Wie het terrorisme verdedigt en hand- en spandiensten verleend aan terreurorganisaties hoort niet in het parlement thuis, en dat is precies wat parlementslid Tzipi Hotovely zegt. Ook de moderator lijkt duidelijk partij te hebben gekozen in deze hoogoplaaiende discussie.

Een gedachte over “Nationalistisch parlementlid Hotovely in de clinch met Arabische Haneen Zoeabi [video]

  1. “I’m fighting for the voice of sanity”

    Mijn god zeg, volgens mij is ze niet helemaal goed. Zoabi schopte laatst een beveiligingsmedewerker vlak voor ze een toneelstukje in de Knesset opvoerde met “zet me maar met mijn rug tegen de muur”. Ze mag dan wel tegen al die wetten zijn, maar misschien moet ze toch echt goed in de spiegel gaan kijken. Als Israël niet met mensen zoals haar te maken zou hebben, zou het helemaal niet nodig zijn om die wetten in te voeren. Ik hoop dat Israëlische Arabieren zich heel erg schamen voor deze vrouw.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.