Palestijnen bouwen grootste Arabische nederzetting in Judea [video]

Het is één van de grootste bouwprojecten van de voorbije jaren in de Arabische gebieden in Judea en Samaria: 9 kilometers ten noorden van Ramallah in de Israëlische provincie Judea ten westen van de rivier de Jordaan wordt de Rawabi gemeenschap met zo’n 6.000 huizen uit de grond gestampt. Rawabi moet het Pal-Arabische antwoord worden op de Israëlisch-Joodse gemeenschappen die in hoog tempo als paddenstoelen overal oprijzen in Judea en Samaria. Het grootste deel van het geld hiervoor, zo’n 615 miljoen euro, komt van investeerders uit Qatar. Het reusachtige bouwproject zorgt tevens voor grote tewerkstelling en verschaft uiteindelijk werk aan één vijfde van de beschikbare Pal-Arabische arbeiders. Vele arbeiders zijn erg tevreden dat ze hier aan de slag kunnen, nadat ze eerder als bouwvakker werkten in de Israëlisch-Joodse bouwprojecten op de Westoever.

Meesterbrein achter dit ambitieuze project is Bashar Masri, een Palestijns-Amerikaanse ondernemer, geboren en getogen in Nabloes, afgestudeerd in Egypte en de Verenigde Staten. Hij volgde een opleiding als chemisch ingenieur en met in management consulting als achtergrond, trok Bashar vanuit Washington DC medio de jaren 1990, en nà de oprichting in 1993 van de Palestijnse Autoriteit zoals de pre-Palestijnse staat voorlopig wordt genoemd, terug naar zijn geboortestreek en vestigde zich in Ramallah. Hij was de stichter en eerste uitgever van het Palestijnse dagblad al-Ayyam. Als succesvol zakenman is Bashar onder meer de CEO van Massar International, die een hele rist van economische activiteiten heeft ontwikkeld over het ganse Midden-Oosten, Noord-Afrika, en Oost-Europa.

Bashar is tevens de stichter en managing director van Bayti Real Estate Investment Company. Bayti, mede-eigendom van Qatari Diar Real Estate Investment Company en Massar International, werden opgericht om Rawabi te bouwen, de eerste geplande Pal-Arabische stad “die de hoeksteen moet worden van een nieuwe, moderne en leefbare Palestijnse gemeenschap“, aldus de promotoren. Dit ambitieuze project is veruit het grootste project opgetrokken met privéinvesteringen in de Pal-Arabische geschiedenis. Bashar is de tegenwoordige voorzitter van de Palestijnse sectie van de Young Presidents’ Organization (YPO). [bron]

Een gedachte over “Palestijnen bouwen grootste Arabische nederzetting in Judea [video]

 1. Shalom;
  Landjepik is de grootste “sport” v/d islamaanhangers.
  Overigens is dit laatste woord wel een beetje vreemd.
  Hoe kan men zijn/haar onderdrukking aanhangen. En ook nog met goedkeuring.
  Echter, de Eeuwige zal dit niet zo maar laten passeren.
  Am Yisra-El chai.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.