Syrische soldaten schieten op straat 12-jarige jongen dood [video]

Opgelet: Keiharde beelden! Niet voor gevoelige zielen…

Een nieuwe video uit Syrië toont militairen die een jongen neerschieten en hem kermend op de grond laten sterven. Intussen zegt de oppositie dat de aangekondigde nieuwe “hervormingen“ van Assad pure zwendel zijn. De videoclip van de schietpartij werd eergisteren maandag 25 juli online geplaatst door een zekere ShamSNN en kan de dood van een 12 éénjarige jongen tonen waarvan bekend is dat die op zaterdag jongstleden werd vermoord. Helemaal zeker is dat niet, het kan net zo goed enkele weken geleden gebeurd zijn.

De moord op een 12-jarige knaap door de Syrische strijdkrachten op zaterdag 23 juli heeft Victoria Nuland, de woordvoerster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de V.S., ertoe aangespoord om de volgende verklaring uit te geven: “Het gedrag van de Syrische veiligheidstroepen, inbegrepen deze en andere barbaarse schietpartijen, grootschalige arrestaties van jongen mannen en jongens, brutale martelingen en andere schendingen van de mensenrechten zijn  afkeuringswaardig.” De Amerikaanse staatssecretaris Hillary Clinton zei “Dat het regime geen fouten mag maken want dat de wereld toekijkt en dat diegenen die misdaden hebben begaan verantwoording zullen moeten afleggen voor hun daden.” Niet echt krasse verklaringen dus 😦

Assad heeft afgelopen maandag “hervormingen” aangekondigd, en de krijtlijnen uitgetekend van een nieuwe wet die schijnbaar de vorming van nieuwe oppositiepartijen zou toelaten. Nochtans belemmeren de kleine lettertjes partijen op te richten en/of deel te nemen indien deze gebaseerd zijn op “religie, stammen, regionale, confessionele of op beroepsgebonden basis of op basis van discriminatie op basis van etnie, geslacht of ras.” De demonstranten, die eisen dat Assad opstapt, gingen maandagochtend gewoon verder met betogen en grote massa’s demonstreerden tenminste in vijf steden.

Het leger arresteert voortdurend dissidenten en opnieuw werden 15 mensen in hechtenis genomen in Damascus. Mensenrechten activisten hebben de Syrische geheime politiediensten en soldaten ervan beschuldigd van zeker 2.000 demonstranten te hebben gearresteerd waaronder ook zij die gewonden op straat verzorgden of informatie naar de media hebben gelekt. Woordvoerster Nuland van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, vertelde tegenover verslaggevers dat “één van de belangrijkste bekommernissen van onze ambassade in Damascus is om zoveel mogelijk namen te verzamelen van deze gearresteerden en de deuren voor hen geopend houden en naar hen te luisteren als zij wensen te spreken over democratische hervormingen in Syrië.” [bron]

2 gedachtes over “Syrische soldaten schieten op straat 12-jarige jongen dood [video]

 1. Zo kan je bezig blijven!!!!!!
  Ik was nog niet uitgeschreven over de ‘Executies in Gaza (volgend artikel) en de oorverdovende stilte hierover van de ‘usual suspects’ en dan komst het volgende bericht alweer binnen van Arabische mens- en vredelievendheid, compassie voor de medemens en vooral ‘eigen volk éérst.
  Tenslotte gaat het hier om orde & gerechtigheid! Assad is ‘aangesteld door zijn vader om het land te besturen en zo moet en zal het blijven.
  Een ieder die het hier niet mee eens is wordt gewoon uitgeschakeld.
  Zo simpel is het.

  Like

 2. Ik ben een mens en dus met stomheid geslagen als gewoonlijk over het wrede Syrie, in mijn ogen en sprekend vanuit het mij bekende het wreedste
  land ter wereld.
  Over Syrie, symbool der wreedheid kan ik enkel zwijgen.
  Maar wat met de rest van de wereld die eist dat Israel VREDE zal
  sluiten met dit soort onmenselijkheid.
  Israeli’s zijn mensen en zullen nimmer, nooit vrede kunnen hebben met deze verkrachting van al wat hun G’d hun geboden heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.