In Sderot lijden duizenden aan postraumatische gevolgen van raketaanslagen [video]

Terwijl van buitenaf de situatie in het zuidelijke deel van Israël op dit ogenblik als betrekkelijk rustig kan worden omschreven, is de feitelijke waarheid precies het tegenovergestelde. Terwijl er de laatste tijd minder raketten lijken neer te storten, kampen de bewoners van Sderot met de psychologische gevolgen van de voortdurende aanslagen, zoals Orly Gal uitlegt. Zij is de uitvoerend directeur van het traumacentrum NATAL.

Eén op drie volwassenen in Sderot lijdt aan de symptomen van posttraumatische stress,” vertelde Gal in een interview met Arutz Sheva. Dat wil zeggen dat de mensen voortdurend flashbacks krijgen, ’s nachts niet kunnen slapen en geen normale relaties kunnen hebben met hun echtgenoten of kinderen.” Ze voegde eraan toe dat “we meer dan 500 kinderen hebben gecontroleerd en stelden vast dat 71 procent van de kinderen van Sderot lijden aan deze symptomen.” De stressvolle situatie in het zuiden van Israël is al zolang gaande [sinds 2001] dat vele kinderen in Sderot in deze crisis situatie zijn geboren en nooit iets anders hebben gekend.

NATAL, het Israëlisch Centrum voor Trauma voor Slachtoffers van Terreur en Oorlog, heeft onlangs de resultaten van een groot onderzoek naar de huidige situatie in Sderot bekend gemaakt, volgend om 10 jaren ononderbroken beschieting met raketten en mortiergranaten vanuit Gaza en sinds Operatie Gesmolten Lood van 2009 in Gaza. Het onderzoek stond onder leiding van Mark Gelkopf, hoofd van de onderzoeksafdeling van NATAL en professor verbonden aan het Departement voor Mentale Gezondheid van de Universiteit van Haïfa. [lees hier verder]

Meer lezen op Brabosh.com over de raket- en mortieraanvallen KLIKKEN op–>

:

Hamasterreur jegens Israël

Overzicht 1ste helft van 2011

Opmerking: dit is slechts een gedeeltelijk overzicht en vermeldt in feite enkel die terreuraanslagen die door Brabosh.com werden beschreven

3 gedachtes over “In Sderot lijden duizenden aan postraumatische gevolgen van raketaanslagen [video]

  1. Daar zouden de VN en oxfam en al die andere treive organisaties eens wat aan moetendoen.
    Het is een schande dat mijnheer Vranx en mijnheer Leijers daar geen aandacht aan besteden.
    Maar ook onze geweldige omroepen NOS, VRT,RTL,VTM en SBS, houden angstvallig hun ogen dicht voor dit palestijnse geweld.
    Ook hier in zijn Israelische kinderen de dupe.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.