Vrouwen als soldaat op het slagveld in het IDF [foto]

Foto van de dag – Vrouwelijke soldaat en instructrice op training met een infanterie bataljon

Het is tijdens de Jom Kippoeroorlog van 1973 dat vrouwen voor het eerst op het terrein van het slagveld worden ingezet, om aldus het nijpende tekort dat op dat ogenblik de Israëlische landmacht teistert, drastisch te verhogen. Zij dienen als instructrices voor het gevecht, sergeanten tijdens operaties of als gevechtsofficiers. In januari 2000, trad een beslissing van het Israëlische Hooggrechtshof in werking: die gaf de vrouwen de kans die ernaar verlangden om als gevechtssoldates te strijden in de Tsahal [IDF].

Klik hier om meer fotoalbums te bekijken van “De vrouwen van de Tsahal, soldaten zoals de anderen.” – Lees ook dit op Brabosh.com: Vrouwen in het Israëlische leger (IDF) van 11 maart 2011. Alles over Israëlische Defensie in de rubriek “defensie” in bijna 50 artikels: https://brabosh.com/category/defensie/