Opening nieuwe supermarkt voor de hongerlijers van Gaza: The Andaluseyya Mall [in beeld]

Gaza Stad, 20 juli 2011. In de openluchtgevangenis van Gaza Stad worden sinds dinsdag de Gazanen gedwongen om in de verzengende hitte in lange rijen aan te schuiven voor de inkomdeuren, tijdens de dag van de opening van de gloednieuwe supermarkt The Andaluseyya Mall. Als dat maar goed komt! Ik had u de bouw van deze 3-verdiepen tellende supermarkt reeds een aantal weken eerder aangekondigd, maar nu is het dan eindelijk toch zo ver. [Toppunt van sadisme: volgens onbevestigde berichten zou ergens in de achtertuin van deze supermarkt in een gat in de grond de Israëlische soldaat Gilad Shalit worden vastgehouden; trouwe klanten zouden tegen betaling van 1 € een steen naar de soldaat mogen werpen…]

In de Andaluseyya Mall wordt snel duidelijk hoe immens de tekorten wel zijn in Gaza. De keuze in merken ships is nog altijd beperkt tot 38 soorten. Stel je voor! Grapjeuh!! Iedereen kan met eigen ogen vaststellen dat wat in uw supermarkt in uw locale dorp, gemeente of stad te koop wordt aangeboden, ook te verkrijgen is in Gaza. [Ik kan zo uit mijn hoofd 30 landen opnoemen waar NIKS – HELEMAAL NIKS – te verkrijgen is, u ook?] Gezegd wordt dat de rekken zouden leegstaan in deze supermarkt omwille van de hoge prijzen. De eigenaars van deze nieuwe supermarkt zouden hierdoor in acuut gevaar verkeren om al hun geld te verliezen. Jeps, de risico’s van het vak hebben ook in Gaza toegeslagen!

Gaza To Belgium op 12 juni 2011 [bron]: “Op 2 december 2010 brachten 22 internationale organisaties waaronder Amnesty, Oxfam, Save the Children, Christian Aid en Medical Aid for Palestinians een rapport uit onder de naam “Neergeslagen hoop, de Gazablokkade blijft bestaan” uit. Het rapport stelt dat de Palestijnen in Gaza onder Israëlische bezetting blijven leven onder dezelfde verwoestende omstandigheden als voordien.” Inderdaad, ik ken veel landen waar de leefomstandigheden inderdaad verwoestend zijn, maar niet in Gaza hoor! Kijk zelf maar rond. Het wordt tijd dat iemand die Flotilla idioten een fatsoenlijke rondleiding geven door Gaza, want niets klopt van wat ze ons al jaren voorliegen.

Op dit plaatje enkele zwaar ondervoede Gazaanse mannen die verplicht worden om de laatste nieuwe hemden uit Parijs en Rome aan te kopen. Waarschijnlijk zullen ze opnieuw geen andere keuze krijgen dan die hemden zelf op te eten omwille van de voortdurende voedselschaarste die door de blokkade van Israël elke handel in Gaza heeft verlamd. Arme sukkelaars toch, zo vernederd worden door de onmenselijke illegale Zionistische bezetting…

Verdorie zeg, hier ook weer! Wat gebeurt hier toch allemaal in Gaza? Nu staan hier weer lange rijen arme uitgehongerde Gazanen aan te schuiven aan de kassa’s om de goederen te betalen waartoe ze gedwongen werden om ze aan te kopen. Ahmed had al vijf nieuwe kostuums in zijn kast hangen en nu houdt ie d’r weer 3 in zijn armen gedrukt! Sommigen Gazanen lijken het op te geven en stormen naar andere kassa’s. Tevergeefs, ook hier staan weer lange rijen handgeboeide gevangenen met voetkettingen aan te schuiven om te betalen. Zover je kan zien, overal aanschuivende mensen. Een regelrechte catastrofe!

Belgium To Gaza, het Belgisch psychiatrisch instituut voor Flotilla idoten, schrijft hier op haar website enkele weken terug: “Anderhalf miljoen Palestijnen, waarvan meer dan de helft jonger is dan achttien en die voor 2/3 uit vluchtelingen bestaat, leven in een openluchtgevangenis.” OK, misschien dat de winkelmagazijnen dan wel niet leeg mogen zijn. Maar kijk dan toch eens hoe die arme Gazanen worden gedwongen om 2de hands Lynyrd Skynyrd T-Shirts te dragen, vernederd als zij worden omdat ze fans zijn van Westerse klassieke rockmuziek. Da’s toch een echte schande!

Gazaanse vrouwen kunnen maar niet besluiten. De wanhoop slaat haar om het hart wanneer ze aan haar 12 hongerende kinderen denkt die van miserie moeten trachten overleven in het Crazy Waterpark : “Zal ik de rode nemen of de blauwe?” denkt Aïsha hardop, “Ah wat, ik neem van elke kleur 5 stuks, dan kom ik weer een maand toe.” Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint.