Palestijnse en Israëlische kinderen bezoeken samen de Zoo van Jeruzalem [video]

Vorige maand, reisde een groep Palestijnse kinderen afkomstig uit Judea & Samaria [ook gekend als de Arabische gebieden op de Westelijke Jordaanoever] samen met hun ouders naar de Dierentuin van Jeruzalem voor een daguitstap. Hun reis werd georganiseerd door het Burgerlijke Beleid en het Hadassah Ziekenhuis in Jeruzalem.

Veel van de kinderen hadden eerder een open hartchirurgie ondergaan in Hadassah, een procedure die werd betaald voor door het ziekenhuis zelf en de organisatie A Heart for Peace. De reis was zo in elkaar gestoken om de kinderen zowel ontspanning, leren, plezier in een positieve ervaring voor de kinderen samen te pakken zodat ze beter het hoofd kunnen bieden aan hun gezondheidsproblemen.

Mej. Dalia Bassa, de Coordinator van Gezondheid en Welzijn voor het Burgerlijke Beleid, speelde een instrumentale rol in het coördineren van de behandeling van de kinderen in het  Hadassah hospitaal en tijdens hun vrije tijdsreis aan Jeruzalem.

Het Burgerlijke Beleid, een eenheid onder IDF en het Israëlische Ministerie van Defensie, zijn verantwoordelijk voor het beheer en het coördineren van burgerlijke behoeften in de Arabische gebieden in Judea & Samaria en omvat diverse personeelsbureaus die naast de Palestijnse Autoriteit, de Palestijnse bevolking, het IDF en de Israëlische overheid, evenals met internationale organisaties en NGOs samenwerken om aan deze behoeften te voldoen.

Meer info op de website van het IDF: Palestinian and Israeli children visit Jerusalem Zoo van 17 juli 2011


Een gedachte over “Palestijnse en Israëlische kinderen bezoeken samen de Zoo van Jeruzalem [video]

  1. Daar hoor ik nooit iets van .Die mesjiggene van een ander Joods geluid ,moeten dat eens naar voren halen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.