Wie zal Syrisch president Assad stoppen met eigen volk te vermoorden? [cartoon]

Voorlopig nog geen democratie in Syrië. Daar kijkt president Assad persoonlijk wel op toe dat dat zeker niet zal gebeuren in de nabije toekomst…

Terwijl de hele wereld blijkbaar niks anders te doen heeft dan om te kijken of Israël geen Joods huis teveel bouwt in Jeruzalem, loopt de slachting in buurland Syrië onverminderd verder. Er is een complete mediastop afgekondigd. Onafhankelijke media en diplomaten mogen het land niet in en zij die er nog aanwezig zijn mogen zich niet meer verplaatsen. Het buitensporig geweld en bloedvergieten laat de wereld ijskoud. De berichtgeving over de slachting blijft ondermaats en dat is geen toeval.

Vergelijk bijvoorbeeld maar met wat er gebeurde toen Israël eind december 2008 de Gaza binnentrok in een defensieve poging om aan het spervuur van mortiergranaten en raketten door Hamas en Co een einde te stellen. Het leek het wel of de wereld stilstond en de 7 miljard aardbewoners en mass slechts één kant meer opkeken: naar de Joden en hun staat. Over obsessies gesproken, dit was er zo een…

Intussen in Syrië gaat Assad ongehinderd zijn gangen. Assad: “Misdaden tegen de menselijkheid? Oorlogsmisdaden? Dat zijn binnenlandse kwesties. Daar heeft niemand zich mee te bemoeien. Gaan jullie maar door met belangrijker zaken zoals bv. Israël te vernietigen. Wij hebben het nu even te druk met in Syrië de democratie van in de kiem uit te roeien met wortel en al.” [cartoon van Ronny Gordon in The Jerusalem Post van 19 juli 2011 klik]