Arabieren willen slechts één staat: Palestina. Niet naast Israël maar in de plaats van

De kaart van Palestina volgens de Palestijnen en hun bazen: de Moslim Broederschap en de Arabische Liga

De Palestijnen en hun patroon, de Arabische Liga, willen geen vrede, zij willen Israël. Het zijn bovendien schaamteloze leugenaars. Maar dat weten we al lang, sinds we het era van Yasser Arafat hebben gekend, de grootste leugenaar en onbetrouwbaarste schurk van het Midden-Oosten. Ook nu weer lijken de Palestijnen zich in het Engels uit te spreken voor een twee-statenoplossing maar dat is maar schijn. Wie wil weten wat ze echt zeggen en wat hun echte doel is, moet luisteren naar wat ze in het Arabisch zeggen tegen eigen volk en achterban. Dan vertaalt de 2-statenoplossing zich opeens in een 1-staatoplossing: een Palestina zònder Israël en zònder Joden. Ps: En nee, er is niks mis met uw gehoor en uw vertaalapparaat doet het ook nog prima.

Palestijnen geen voorstander van ‘tweestatenoplossing’

door Jeroen Langelaar
Elsevier.nl [klik]

Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza zijn niet bereid tot het sluiten van compromissen met Israël. Een overgrote meerderheid verwerpt een tweestatenoplossing en vindt dat de Palestijnse leiders moeten streven naar één Palestijnse staat, zonder Israël. Palestijnen willen niet leven naast de Joodse staat Israël.

Jodenhaat gaat wereldwijd. Overal verkrijgbaar: sleutelhanger met kaart van Palestina

De resultaten van het onderzoek zijn inmiddels gepresenteerd aan vooraanstaande Israëlische politici. Volgende week presenteren de onderzoekers de uitkomsten in het Witte Huis en het Pentagon, meldt The Jerusalem Post. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse opiniepeiler Stanley Greenberg, voormalig adviseur van onder anderen Democraten Bill Clinton en Al Gore. Uit de peiling onder ruim duizend Palestijnse volwassenen blijkt dat 34 procent akkoord gaat met een Palestijnse staat naast de huidige staat Israël. 61 procent verwerpt dit idee.

Twee op de drie Palestijnen (66 procent) kunnen leven met een ‘tweestatenoplossing’, zolang dit maar de eerste stap is naar het omvormen van het gehele gebied tot één Palestijnse staat. Verder komt naar voren dat bijna alle Palestijnen (92 procent) vinden dat Jeruzalem de ongedeelde hoofdstad moet worden van ‘Palestina’. 62 procent steunt het kidnappen en gevangen houden van Israëlische militairen en 53 procent vindt dat kinderen anti-Joodse liedjes moeten leren.

Het vredesproces met Israël interesseert de meeste Palestijnen nauwelijks. Twee procent van de bevolking vindt dat het vredesproces een topprioriteit moet zijn van president Mahmoud Abbas. Voor ruim acht op de tien heeft het creëren van banen voorrang. Een meerderheid van de Palestijnen wijst het afschieten van raketten op Israël af. Twee derde geeft de voorkeur aan praten boven gewelddadig verzet. Gematigden zijn vooral te vinden op de Westelijke Jordaanoever. In Gaza steunt de meerderheid van de bevolking wel gewelddadige acties tegen de Joodse staat.