Sderot is de wanhoop nabij: open brief naar de media van de wereld [video]

In de greep van de angst

HAMAS = TERREUR

Raketten en mortiergranaten

Sderot, Zuid-Israël

Dikwijls wordt gezegd dat de beschieting van de burgerbevolking in Joodse dorpen en gemeenten vanuit Gaza met raketten en mortiergranaten naar verhouding weinig schade berokkenen en nauwelijks  slachtoffers maken. Het is bijna zoals een vuilbak omhoog gooien en kijken waar die neervalt. Net zoals destijds de beschieting van Antwerpen (en andere geallieerde steden) tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s met zogenaamde Vliegende Bommen V1 en V2 die zoals Qassamraketten werden afgeschoten zonder geleidesysteem.

Opstelling van mortier door terrorist v/d Islamitische Jihadgroep Saraya

Zoals het door de mainstream media wordt voorgesteld lijkt het inderdaad een te verwaarlozen fait divers. Maar blijkbaar is de media ontgaan dat doden veroorzaken en materiële schade niet het hoofddoel zijn van de Hamasterreur. Want hoe anders te verklaren dat deze willekeurige en in intensiteit variërende aanslagen al meer dan tien jaar doorgaan? Als het doel toch niet [of naar verhouding te weinig] wordt geraakt, waarom anders blijven die beschietingen dan tot op vandaag doorgaan?

Omdat het werkelijke doel van die aanslagen er in bestaat om de Joodse gemeenschappen in een permanente sfeer van angst te brengen en te houden. Angst vreet je helemaal leeg. Het holt je helemaal uit en na verloop van tijd denk je aan niks anders meer dan wegrennen naar schuilplaatsen- en kelders die altijd verder weg lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Noam Bedein, de directeur van het Sderot Media Center, verspreidt thans een oproep aan de mainstream media – de reguliere mediakanalen – vanwege de bevolking van Sderot (Zuid-Israël). De video hierboven geeft een pakkend beeld hoe het is om te leven onder de permanente terreur van permanente onregelmatige beschieting van Sderot. De verboden terreurgroep Hamas en randorganisaties beschieten vanuit Gaza al meer dan tien jaren willekeurige burgerdoelwitten en Joodse gemeenschappen in Zuid-Israël met Qassamraketten en mortiergranaten.

Oproep aan de mainstream media vanuit Sderot:

Wij vragen u eerbiedig om de manier te veranderen waarop u bericht over de voortdurende beschieting met raketten van Israël vanuit Gaza.

De recentste statistieken van Natal, de organisatie die post-traumatische stress behandelt, tonen aan dat 70% van de kinderen van Sderot lijden aan de symptomen van post-traumatische stress, tweeëneenhalf jaren nà het einde van Operatie Gesmolten Lood [de verdedigingsoorlog van het IDF in Gaza] en bijna een volledig derde bewoners van Sderot lijdt onder constante post-traumatische angst.

Zeven raketten, missiles en mortiergranaten werden in de loop van de laatste dagen vanuit Gaza gelanceerd naar gemeenschappen in de westelijke Negev.

De disproportionele verslaggeving over deze raketlanceringen en explosies onevenredige kan gewoonlijk worden gelezen in een droog, bruusk bericht van de mainstream media dat slechts een paar seconden nieuwstijd vergt. De kwestie wordt nauwelijks vermeld door de ‘msm’, die berichten dat er (gelukkig tot dusver) geen gewonden waren en geen materiële schade was. Dat is niet werkelijk zo het geval, zoals iedereen die leeft onder de constante dreiging van de volgende inslag heel goed weet.

Wij bij van het Sderot Media Center vragen u met aandrang om over deze aanvallen met meer empathie te verhalen, om hen als onwettige en misdadige voorbeelden van oorlogsvoering jegens onschuldige burgers te beschrijven. In het andere geval geeft de media ongewild haar stilzwijgende goedkeuring aan de Islamitische extremistische terreur jegens onschuldige burgers.

Wij vragen dat u in uw rapporten het volgende verandert:

 • Als er geen gewonden zijn, is het belangrijk om te benadrukken dat er geen lichamelijke letsels werden gemeld. Er zeker zijn geestelijke letsels, alhoewel wij de terroristen nooit zullen toelaten ons leven te zullen veranderen.
 • Het is van cruciaal belang te vermelden hoeveel raketten werden afgevuurd naar Israël sinds het laatste staakt-het-vuren inging op 18 januari 2009.

Tot op vandaag – 15 juli 2011 – werden er 788 raketten afgevuurd op de zuidelijke bewoners van Israël. Hierover moet telkens opnieuw worden bericht in uw localiteit todat de hele wereld dit begrepen heeft.

Wij hebben besloten om deze open brief aan de mainstream media kenbaar te maken om aldus op te roepen tot een mentaliteitswijziging in de wijze van berichtgeving en voorlichting omtrent de betekenis en de nawerking van dit constante bombarderen van mensen, wiens enige misdaad is een normaal leven trachten te leiden in een gebied dat zelfs nooit door de Verenigde Naties werd betwist, tenzij dat het feitelijke bestaan van staat Israël wordt betwist.

Meer weten over de raket- en mortieraanvallen op Brabosh.com KLIKKEN op–>

:

Hamasterreur jegens Israël

Overzicht 1ste helft van 2011

Opmerking: dit is slechts een gedeeltelijk overzicht en vermeldt in feite enkel die terreuraanslagen die door Brabosh.com werden beschreven

3 gedachtes over “Sderot is de wanhoop nabij: open brief naar de media van de wereld [video]

 1. Ben in Sdorot geweest, een hele dag en kan nu meevoelen met de inwoners.
  Op het politiebureau is een museum en daar kun dat smerige palestijnse oorlogstuig zien.
  Die zg. achenebbisj palestijnen, daar hebben ze wel geld voor.
  Laat dat palest.comitee daar ens wat van zeggen,maar dan zwijgen ze als hetgraf.
  Kinderen kunnen niet eens veilig spelen ,want ieder moment kan er wwer zo’n rot bom
  aankomen, mdat lees en hoor ik nooit.
  Niet bij de NOS en niet bij de VRT, blijkbaar zitten daar alleen blinde Maupies.

  Like

 2. Het verlaten van de Gazastrook os de grootste fout die Israël ooit gemaakt heeft.
  Land voor vrede is een utopie, maar het laat wel zien wat er gaat gebeuren als Israël Judea en Samaria aan Arabieren overlaat.
  Arabieren willen geen vrede, ze willen alleen maar alle Joden vermoorden zoals hun pedofeet van hen eist in een 1400 jaar oud leugenboek vol hersenspinsels van psychopaten.

  Like

 3. Het gaat er ‘niet om wat de terroristen uit Gaza doen, het gaat er ‘niet om wat de hypocrite UN hierover zegt. Het gaat er alléén om wat Israel er aan doet. Zolang zij lijdzaam blijft toekijken hoe haar eigen burgers worden neergetorpedeerd, en zij zich meer bekommert over wat de Wereld zegt & denkt, dan wat haar eigen burgers overkomt, is dit een ‘open invitatie aan Hamas & vrienden hiermee door te gaan. Terugslaan met dezelfde (walgelijke) taktieken is de énige taal die deze ‘Hamas helden begrijpen. Tereur tegen tereur.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.