Zeven redenen om vooral niet naar Gaza te varen


Op dit ogenblik ligt nog enkel het Franse schip Le Dignité /Al Karama (afb. hierboven)  te dobberen op de Middellandse Zee, wachtend op de rest van het Flotilla [foto: AFP / bron]. Het 19 meter lange schip heeft slechts een achttal Hamaslovers aan boord waaronder de extreemlinkse Franse leider Olivier Besancenot. Olivier is namelijk lid van de Trotskistische Ligue Communiste Révolutionnaire (LCR) en was zelfs op 22 april 2007 presidentskandidaat van Frankrijk en haalde toen 1,5 miljoen stemmen [bron].

Van de tien aangekondigde schepen die zouden deelnemen aan het Free Gaza Flotilla II, werden er acht aan de ketting gelegd in de Griekse havens, een negende schip is in herstelling. Le Dignité /Al Karama, geleverd door de organisatie Un bateau Francais pour Gaza, is via een truuk kunnen ontsnappen aan de Griekse autoriteiten. Officieel heet het dat Le Dignité [De Waardigheid] naar Kreta zou varen, maar bemanningsleden van het schip hebben gezegd dat ze koers zetten naar Gaza.

Naar algemeen verwacht, zal dit schip snel worden onderschept door het IDF en waarschijnlijk worden afgeleid naar de haven van Ashdod [Israël]. Ook dit schip heeft helemaal geen hulpgoederen aan boord. Dat is ook niet nodig vermits de levensstandaard in Gaza op dit ogenblik – op Israël na – zowat de hoogste is van alle landen in het Midden-Oosten. Toch nog even dit artikel van Likoed NL meegeven:

Zeven redenen om vooral niet naar Gaza te varen

door Likoed NL

www.likud.nl

Vorig jaar mei organiseerde de uit Turkije afkomstige radicaal-islamitische vereniging IHH, die in Nederland en Duitsland op de lijst van verboden terreurorganisaties staat, een flottielje naar de Gazastrook. Flottielje is een ander woord voor oorlogsvloot en was de benaming die zelf door de volgens eigen zeggen ‘vreedzame anti-Israël-activisten’ was gekozen. In de ruimen van de boten die aan deze flottielje deelnamen zaten volgens de Engelse BBC vooral medicijnen die ver over datum waren. Medicijnen die in de Israëlische havenstad Ashdod afgeleverd hadden kunnen worden waarna de Israëliërs deze naar Gaza hadden kunnen brengen.

Maar dat wilde de radicaal-islamitische IHH niet. De leden van de IHH die op de boten aanwezig waren wilden een confrontatie met het Israëlische leger en voeren ondanks de legale blokkade van Israël rondom de Gazastrook, richting dit door de terreurbeweging Hamas bestuurde gebied. Dit omdat ze, zo blijkt uit een in augustus 2010 uitgezonden documentaire van de eerder genoemde neutrale BBC, dolgraag als islamitische martelaar wilden sterven. Negen moslims, bijna allemaal lid van de IHH, lukte dit uiteindelijk ook; zij vonden in confrontaties met Israëlische militairen de dood.

Bovenstaande door de IHH uitgelokte confrontatie was volgens sommigen schijnbaar nog niet erg genoeg. Want over een aantal dagen is het weer ‘feest’. Dan vaart een nieuwe flottielje bestaande uit drie grote en verscheidene kleine boten richting de Gazastrook. Doel van deze flottielje is volgens de stichting Nederland-Gaza, die bovenstaande vaartocht van harte ondersteunt, om hulpgoederen naar Gaza te brengen en, wanneer de situatie dat vereist, de Israelische blokkade rondom de Gazastrook te doorbreken.


Nee, niet het strand van Biarritz, Nice of Cannes maar… Gaza! Zo te zien gaat hier het leven zijn gewone gangetje. Geen hongerlijers want er is geen honger en ook geen miserie in Gaza. Da ’s een fabel. Foto dateert van 24 juni 2011 [bron]

Hieronder zeven redenen om deze actie die voor veel ellende kan zorgen, vooral niet door te zetten:

  • Volgens de hoogste directeur van het Internationale Rode Kruis in de Gazastrook, Mathilde Redmatn, is er helemaal geen sprake van een humanitaire crisis in dit gebied. Volgens Redmatn, die in Gaza woont en werkt, “liggen de supermarkten vol met producten en zijn er vele restaurants in Gaza”. Volgens het Rode Kruis is het dus helemaal niet nodig om extra hulpgoederen te brengen. Het is de vraag waarom Rob Groenenhuizen, huidig voorzitter van de stichting Nederland-Gaza en in de jaren ’70 tot drie jaar cel veroordeeld wegens verboden wapenbezit, deze actie dan toch wil doorzetten.
  • De flottielje zal de ondemocratische radicaal-islamitische terreurorganisatie Hamas, die de baas is in Gaza, alleen maar sterker maken. Het is de vraag of de Palestijnen daarmee gediend zijn. Nu al mogen Palestijnse vrouwen in Gaza namelijk niet meer dansen, en mogen mannen niet meer topless zwemmen. Het is overigens de vraag of de islamitische Nederlander Amin Abou Rashed, mede-organisator van de Gaza-vloot en door de AIVD op de vingers getikt wegens het inzamelen van geld voor Hamas, de islamisering en bijbehorende onderdrukking van vrouwen en homo’s door Hamas in Gaza erg zal vinden.
  • Volgens het internationale recht mag Israel een zeeblokkade instellen rondom Gaza. Dat deden de Amerikanen ook in 1962, tijdens de Cuba-crisis. De huidige zeeblokkade is dus volledig legaal. Waarom Gretta Duisenberg, volgens Pownews de grootste antisemiet van Nederland, desondanks deze nieuwe flottielje ondersteunt is dan ook een raadsel. Misschien omdat Gretta sowieso niet van regels houdt. Immers, op 4 mei 2011 kon ze het ook niet opbrengen om 2 minuten stil te zijn om de honderden Nederlandse verzetstrijders en tienduizenden Joden die in de tweede wereldoorlog zijn doodgemarteld en vermoord door de nazi’s, te herdenken.
  • Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft aangegeven dat deze nieuwe flottielje een blijvende vrede tussen Israël en de Palestijnen totaal niet dichterbij zal brengen. Integendeel zelfs, deze zal alleen maar voor extra spanning zorgen tussen de Palestijnen en de Israëliers.
  • De eerdergenoemde Turkse radicaal-islamitische vereniging IHH, de grote organisator van de zo dramatisch geëindigde flottielje in mei 2010, denkt erover om haar steun aan deze nieuwe flottielje volledig in te trekken. Dit omdat zij op dit moment liever de vreselijke situatie van de duizenden Syriërs die vanuit dit land naar Turkije zijn gevlucht wil verlichten, dan goederen naar Gaza te brengen. Waarom volgen Gretta, Rob en Rashed dit goede voorbeeld niet, en brengen ook zij hun hulpgoederen naar de Syrisch-Turkse grens?
  • Als de leden van de flottielje dan toch hulpgoederen naar Gaza willen brengen, breng deze dan naar dit gebied via de Israëlische havenstad Ashdod of via de Egyptische havenstad Al-Arish. Vanuit deze plaatsen kunnen deze goederen dan door onafhankelijke hulporganisaties als het Rode Kruis naar de Gazastrook worden gebracht, en wordt een mogelijk gewelddadige confrontatie voorkomen.
  • Het meest sympathiek zou echter zijn als de flottielje richting het Arabische Libanon zou varen. Waar Palestijnen al 60 jaar lang als oud vuil worden behandeld en zwaar worden gediscrimineerd. Zo mogen ze volgens Amnesty International bij de wet hun dak niet repareren als het lekt, mogen zij niet stemmen, en leven zij in diepe armoede omdat ze vele beroepen niet mogen uitoefenen. Zo mogen zij bijvoorbeeld geen automonteur of secretaresse worden. Juist deze Palestijnen hebben hulpgoederen nodig. Als Gretta Duisenberg en Rob Groenenhuizen dus echt iets voor de Palestijnen willen doen, moeten ze naar het Arabische Beiroet varen!

Maar daar in Beiroet, de hoofdstad van Libanon, zal de flottielje niet aanmeren. Het gaat de stichting Nederland-Gaza en alle andere organisaties die deze flottielje organiseren namelijk helemaal niet om het lot van de Palestijnen. Dat interesseert hen helemaal niets.

Het enige wat deze vaak extreem-linkse organisaties willen is Israel, waar anders dan in Arabisch Libanon zwarten en blanken wel naast elkaar op het strand mogen liggen, in diskrediet brengen. Waardoor een blijvende vrede tussen de Palestijnen en Israel alleen maar moeilijker te realiseren wordt.

Een gedachte over “Zeven redenen om vooral niet naar Gaza te varen

Reacties zijn gesloten.